Όλα τα πιθανά σενάρια στη «μάχη» της σωτηρίας στο Α’ τοπικό!

0
522

Αν κάτι κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Α’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣ Αρκαδίας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτό ήταν η «μάχη» της παραμονής  στην κατηγορία. Κι αν από τις πρώτες αγωνιστικές όταν και αποχώρησε από το πρωτάθλημα η ομάδα του Νικηταρά, είχε μείνει ως εκκρεμότητα μια θέση για υποβιβασμό, χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική προκειμένου να γίνει γνωστό ποια δεύτερη ομάδα θα υποβιβαστεί στην Β’ κατηγορία.

Κυριολεκτικά κάθε αγωνιστική η θέση καλυπτόταν από διαφορετική ομάδα μεταξύ 4-5 ομάδων που εναλλάσσονταν αυτή την θέση καιρό τώρα. Η φετινή «μάχη» της σωτηρίας χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο συναρπαστικές όλων των τελευταίων χρόνων και είναι εντυπωσιακό ότι ομάδες με 26 και 25 βαθμών μια αγωνιστική πριν το φινάλε κινδυνεύουν να υποβιβαστούν!

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» έβαλε κάτω το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής και την υφιστάμενη βαθμολογία προκειμένου να βγάλει όλα τα πιθανά σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στη «μάχη» της παραμονής στη μεγάλη τοπική κατηγορία της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Ξεκινώντας την ανάλυση και όλα τα πιθανά σενάρια πλέον παραθέτουμε καταρχάς τη βαθμολογική εικόνα της «ουράς» μια αγωνιστική πριν το φινάλε και με δεδομένο ότι το Κορακοβούνι κερδίσει το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στα χαρτιά επί του Νικηταρά. Μια βαθμολογία η οποία οριακά φέρνει τον Απόλλων Τυρού κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Θ. ΟΜΑΔΕΣ Β. ΑΓ. Ν Ι Η ΕΠ ΑΜ
9. ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 28 24 7 7 10 28 29
10. ΒΡΑΣΙΕΣ 26 23 6 8 9 21 32
11. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ 25 23 6 7 10 24 34
12. ΑΠΟΛΛΩΝ 25 23 5 10 8 31 47
13. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ -6 23 0 0 23 2 75

Τα παιχνίδια που ουσιαστικά θα παίξουν καταλυτικό ρόλο την τελευταία αγωνιστική και ουσιαστικά θα κρίνουν την «μάχη» της σωτηρίας στην Α’ τοπική κατηγορία είναι τα εξής:

Αγώνας Γήπεδο Ημ/νία Ώρα
ΒΡΑΣΙΕΣ – ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Αγίου Ανδρέα 12/05/19 16:00
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ – ΤΕΓΕΑ Φιλικών 12/05/19 16:00
ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Μελιγούς 12/05/19 16:00

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για την παραμονή στην κατηγορία:

 

ΣΕΝΑΡΙΟ 1ο | ΔΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΒΡΑΣΙΕΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ:

ΒΡΑΣΙΕΣ: 1β.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ: 4β.
* Υπερτερεί ο Απόλλων στη διπλή ισοβαθμία στα μεταξύ τους παιχνίδια και υποβιβάζονται οι Βρασιές.

 

ΣΕΝΑΡΙΟ 2ο | ΔΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΒΡΑΣΙΕΣ, ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΥ:

ΒΡΑΣΙΕΣ: 2β. | +/-0γκ. | -11γκ.
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ: 2β. | +/-0γκ. | -10γκ.
* Το μοναδικό σενάριο που είναι αμφίρροπο και αν συμβεί θα καθορίσει τον υποβιβασμό από τα σκορ των αγώνων των δύο ομάδων την τελευταία αγωνιστική είναι το συγκεκριμένο. Βρασιές και Μαντινειακός σε ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια, τη διαφορά γκολ των μεταξύ τους αγώνων και κατά συνέπεια επόμενο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα. Τη δεδομένη στιγμή οι Βρασιές στα τέρματα είναι 21-32=-11 και ο Μαντινειακός 24-34=-10. Ο Μαντινειακός υπερτερεί κατά ένα γκολ, αλλά απομένει και η τελευταία αγωνιστική.

 

ΣΕΝΑΡΙΟ 3ο | ΔΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ:

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ: 1β.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ: 4β.
* Ο Μαντινειακός υπερτερεί στη διπλή ισοβαθμία και τα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Απόλλων Τυρού, με αποτέλεσμα να υποβιβάζεται η ομάδα της Νότιας Κυνουρίας.

 

ΣΕΝΑΡΙΟ 4ο | ΤΡΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΥ:

ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ: 7β.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ: 5β.
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ: 4β.
* Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Κορακοβούνι και ο Απόλλων Τυρού υπερέχουν του Μαντινειακού με αποτέλεσμα η ομάδα της Μαντινείας να υποβιβάζεται.

 

ΣΕΝΑΡΙΟ 5ο | ΤΡΙΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΥ, ΒΡΑΣΙΕΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ:

ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ: 6β.
ΒΡΑΣΙΕΣ: 3β.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ: 5β.
* Στο συγκεκριμένο σενάριο οι ομάδες του Μαντινειακού και του Απόλλων Τυρού υπερτερούν στα μεταξύ τους παιχνίδια σε βαθμούς απέναντι στις Βρασιές με την ομάδα του Αγίου Ανδρέα να υποβιβάζεται.

 

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν η ομάδα του Κορακοβουνίου έχει μαθηματικά εξασφαλίσει την παραμονή του αφού στη μοναδική περίπτωση ισοβαθμίας στην οποία εμπλέκεται υπερτερεί. Στα συνολικά πέντε πιθανά σενάρια που είναι πιθανά να επιτευχθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος στις δύο υποβιβάζονται οι Βρασιές και από μία ο Απόλλων Τυρού και ο Μαντινειακός. Το σενάριο τέλος διπλής ισοβαθμίας στην προτελευταία θέση ανάμεσα σε Βρασιές και Μαντινειακό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από τα τελικά σκορ στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις την τελευταία αγωνιστική.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here