Όλα όσα δήλωσε ο Κώστας Βινατσέλας στο «Κ.Ε.» για την έναρξη της σεζόν στο στίβου

0
230

Η σεζόν στο χώρο του στίβου ξεκινάει για τα καλά από το προσεχές Σαββατοκύριακο (08-09/05) με την έναρξη των διασυλλογικών αγώνων σε όλους τους ομίλους και διαδοχικά ανά εβδομάδα στις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες. Με αφορμή αυτή την εξέλιξη ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρεια Πελοποννήσου και Πρόεδρος του ΓΣ Αρκαδίας, κ. Κώστας Βινατσέλας μίλησε στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, για τη σεζόν, τους διασυλλογικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο ΔΑΚ Τρίπολης, την προετοιμασία του ΓΣ Αρκαδίας για τη σεζόν, το Φεστιβάλ Ρίψεων και την επικείμενη έναρξη των έργων για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης.

Σε ότι αφορά τα δεδομένα με την αγωνιστική δράση το αμέσως επόμενο διάστημα και μετά την πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ με την οριστικοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος για το 2021, έχει αναλυτικά ως εξής: «Ύστερα από μια μακροχρόνια αποχή όπου τα περισσότερα σωματεία ήταν σε αναστολή με τις δύσκολες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει η Υγεία και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, σαν ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκινάμε τις διοργανώσεις μας στις 9 Μαΐου με πρώτο αγώνα το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α-Γ που θα διεξαχθεί εδώ στην Τρίπολη. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι θα υπάρχει συμμετοχή και θέλουμε η διοργάνωση να είναι εφάμιλλη των προηγούμενων διοργανώσεων που έχουμε πραγματοποιήσει, όπου σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, ενώ οργανωτικά το πρόγραμμα των αγώνων είχε κυλήσει πολύ καλά.
Το προσεχές Σάββατο ακολουθεί το Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16. Μια πιο βασική ηλικία στην οποία δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση και από πιο μικρά ακόμη παιδιά, γιατί ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι πάντα η ανάπτυξη. Το να φέρνουμε παιδιά στον αθλητισμό αλλά και στην ανάπτυξη του στίβου. Μετά ακολουθεί και ο τρίτος αγώνας που είναι στις 23 Μαΐου και αποτελεί ένας αγώνας όπου μας έχει χαρίσει πολλά Πανελλήνια ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις. Τον περιμένουν πως και πως οι ρίπτες όλης της χώρας. Είναι αφιερωμένος στο Μανώλη Μανωλόπουλο όπως κάθε χρόνο από τότε που πρωτοξεκίνησε τον οποίο δυστυχώς τον χάσαμε πρόσφατα. Την τελευταία Κυριακή του Μαΐου είναι προγραμματισμένο και το Διασυλλογικό Π-Κ. Θα γίνουν όλοι οι βασικοί αγώνες όπως και πέρυσι και θα γίνουν αρκετές ημερίδες, καθώς έχουν δείξει αυτή τη διάθεση όλοι οι σύλλογοι, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Μέσα σ’ αυτές τις ημερίδες θα εντάξουμε και τα μικρά πρωταθλήματα Κ14 που αποτελούν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά του στίβου. Αυτή η ηλικία είναι μεταβατική για να μπουν τα παιδιά στους αγώνες και τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά και σ’ αυτές τις ηλικίες, με πολύ ωραίες ημερίδες από όλους τους συλλόγους.».

Για την πρόσφατη απώλεια του Μανώλη Μανωλόπουλου που η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για τον στίβο και τις Ελληνικές ρίψεις, ο Κώστας Βινατσέλας σχολίασε: «Ο Μανώλης Μανωλόπουλος έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Ελληνικό στίβο. Ήταν η ζωή του ο στίβος. Θα τον θυμόμαστε πάντα τον Μανώλη με αυτό τον αγώνα ειδικά και πιστεύω ότι και αυτό το Φεστιβάλ θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που υπάρχουν.».

Σχετικά με την εξέλιξη της προετοιμασίας το προηγούμενο διάστημα για το Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας που αναμένεται να έχει συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ΣΕΓΑΣ, ο κ. Βιντσέλας είπε: «Τα παιδιά είναι αλήθεια ότι έχουν τρομερή θέληση. Δεν μπορείς να τα κρατήσεις σπίτι. Έτσι με τον κωδικό 6 για την ατομική άθληση και τα προγράμματα που έχουν πάρει από τους προπονητές τους, έρχονται μόνα τους και με τη βοήθεια των ανθρώπων του συλλόγου, προσπαθούν να βρεθούν σε μια όσο γίνεται πιο καλή κατάσταση και να προετοιμαστούν για τους προσεχείς αγώνες.
Σαν εκπρόσωπος του ΓΣ Αρκαδίας γιατί ο σύλλογος είναι μια μεγάλη οικογένεια και είναι πάρα πολλοί άνθρωποι σ’ αυτήν, προσφέροντας όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι πολύ όμορφο κάποιοι να βιώνουν την εμπειρία να είναι μέσα σ’ έναν αθλητικό χώρο-σύλλογο όπως είναι ο ΓΣΑ. Η διάθεση είναι πολύ μεγάλη όλων όσων ασχολούνται με το σύλλογο. Είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό από πέρυσι έχει υπάρξει πάλι μια ανοδική πορεία με επιτυχίες στις μικρές ηλικίες. Η μαζικότητα υπάρχει. Οι εγκαταστάσεις ακόμη δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα θέλαμε. Όπως και το μόνιμο πρόβλημα και χρόνια αίτημα που υπάρχει για την προετοιμασία με την ύπαρξη ενός κλειστού χώρου προπόνησης που ελπίζουμε ότι κάποτε θα γίνει κι αυτό. Σύντομα γνωρίζω ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής στο ΔΑΚ Τρίπολης και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε και πάλι ένα στολίδι στην Τρίπολη.».

Στο αν ο ίδιος έχει πληροφόρηση για την έναρξη των έργων στο ΔΑΚ Τρίπολης επόμενες εβδομάδες, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου μας είπε: «Πιστεύω ότι θα αρχίσουν σύντομα οι εργασίες από τη Δημοτική Αρχή. Έχουμε τη χαρά να έχουμε Αντιδήμαρχο Αθλητισμού το Δημήτρη Μακαρούνη. Άνθρωπο του συλλόγου μας. Έχουμε τη χαρά και ο Ηλίας Κούρος, ένας άνθρωπος που αγαπάει γενικά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και είμαστε σε επαφή. Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι. Κάποια πράγματα έχουν καθυστερήσει αλλά υπάρχει όλη η καλή διάθεση και από το Δήμο στο βαθμό που μπορεί, να στέκεται και να βοηθάει και πιστεύουμε ότι θα επιταχύνουμε και θα προχωρήσουμε μερικά πράγματα γιατί αξίζει τον κόπο για τα παιδιά κυρίως που φαίνεται η διάθεσή τους. Είναι Υγεία αυτό που γίνεται. Το να έρχονται τα παιδιά στο στάδιο. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Η Τρίπολη είναι πρωτεύουσα του Νομού και πρωτεύουσα της Περιφέρειας, με σκοπό να επανέλθει στην κατάσταση που πρέπει να είναι το στάδιο.».

Τέλος σχετικά με μια ευχή ή μήνυμα για την έναρξη αυτής της σεζόν εν’ μέσω μιας πανδημίας που όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τελειώσει σύντομα, ο Πρόεδρος του ΓΣ Αρκαδίας είπε: «Η ευχή είναι να στραφούν και πάλι τα παιδιά στον αθλητισμό, αφήνοντας τον καναπέ κάτι που φαίνεται τα τελευταία χρόνια ότι γίνεται. Αυτή είναι η ευχή μου. Να στραφούν όλα τα παιδιά προς τον αθλητισμό.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here