Όλες οι λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος»

0
536

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος». Μια διοργάνωσης που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

Αναλυτικά η προκήρυξη των αγώνων όπως έχει δημοσιευθεί από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν αναλυτικά ως εξής:

Οι αγώνες θα γίνουν με τους παρακάτω όρους:

 • ΤΟΠΟΣ:             Τρίπολη, Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης
 • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 11 Μαΐου 2019
 • ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΗΛΙΚΙΕΣ – ΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΡΙΨΕΩΝ:

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α (2004 – 2005):          ΔΙΣΚΟΣ (1κ) – ΣΦΥΡΑ (3κ)

ΠΑΙΔΩΝ (2002 – 2003):                          ΣΦΑΙΡΑ (5 κ) – ΣΦΥΡΑ (5 κ), ΔΙΣΚΟΣ (1.5 κ) – ΑΚΟΝΤΙΟ (700)

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (2002 – 2003):                   ΣΦΥΡΑ (3 κ) ΔΙΣΚΟΣ (1κ) – ΣΦΑΙΡΑ (3κ) – ΑΚΟΝΤΙΟ (500γρ)

ΕΦΗΒΩΝ ( 2000 – 2001 ):                      ΣΦΥΡΑ ( 6 κ ) ΣΦΑΙΡΑ ( 6 κ. )

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ( 1999 και μεγαλύτερες):       ΣΦΑΙΡΑ ( 4 κ. ) – ΣΦΥΡΑ  ( 4 κ. )  – ΔΙΣΚΟΣ (1 κ.) –

ΑΚΟΝΤΙΟ ( 600 γρ. )

ΑΝΔΡΩΝ ( 1999 και μεγαλύτεροι):          ΣΦΑΙΡΑ ( 7.260 κ. ) – ΣΦΥΡΑ ( 7.260 κ. )  ΔΙΣΚΟΣ ( 2 κ. ) –

ΑΚΟΝΤΙΟ ( 800 γρ. )

 • Στον αγώνα θα διεξαχθούν αγώνες μικρών ηλικιών (ΠΠ – ΠΚ Β΄) στα τα παρακάτω αγωνίσματα: Δρόμοι: 60μ. – 60μ. Εμπ. Άλματα: MHKOΣ – ΥΨΟΣ Ρίψεις: ΣΦΑΙΡΑ – ΜΠΑΛΑΚΙ.
 • ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ: Οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην αίθουσα κλήσης 45΄ πριν την διεξαγωγή του αγωνίσματος.
 • ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του ΣΕΓΑΣ σύμφωνα  με την τελευταία Υπουργική Απόφαση περί εγγραφής αθλητών.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αθλητές έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε 2 αγωνίσματα αλλά σε μία ηλικιακή κατηγορία του κάθε αγωνίσματος που έχουν επιλέξει.
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης εκτός κάποιων περιπτώσεων επίλεκτων αθλητών, για τους οποίους δύναται να καλυφθούν έξοδα διαμονής και διατροφής κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές.
 • ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές – τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ και οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή ή το αθλητικό τους δελτίο είναι θεωρημένο σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο αυτή.

Μετά την από 24/12/2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού για την παράταση της προθεσμίας έκδοσης της Κάρτας Υγείας Αθλητή μέχρι 31/07/2019, οι αθλητές – τριες θα δύνανται να συμμετέχουν σε αγώνες με την προϋπόθεση ότι έχουν πιστοποίηση υγείας σύμφωνα με τα παρακάτω:

 1. Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «νέας έκδοσης» και έχουν ήδη θεωρημένη την Κάρτα Υγείας Αθλητή.
 2. Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «νέας έκδοσης» ή θα εκδώσουν δελτίο στο μέλλον και δεν έχουν μέχρι σήμερα θεωρημένη από ιατρό την Κάρτα Υγείας Αθλητή.
 • Οι αθλητές αυτοί πρέπει να θεωρήσουν την Κάρτα Υγείας Αθλητή από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση υε το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. (όπως ίσχυε μέχρι 8/9/2018).
 1. Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «παλαιάς έκδοσης» και δεν έχουν μέχρι σήμερα θεωρήσει από ιατρό την Κάρτα Υγείας Αθλητή.
 • Για τους αθλητές αυτούς ισχύει η πιστοποίηση της υγείας τους (ιατρική θεώρηση) στη πίσω όψη του δελτίου μέχρι και τη λήξη της.
 • Για την ανανέωση της πιστοποίηση υγείας συστήνεται η ιατρική Θεώρηση στην κάρτα υγείας αθλητή, από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. (όπως ίσχυε μέχρι 8/9/2018).

Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών – αθλητριών για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ισχύει για ένα (1) έτος από την ημερομηνία της ιατρικής θεώρησης

Ο εκπρόσωπος του σωματείου κατά την έναρξη των αγώνων, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια αυτών, να έχει μαζί του τα Αθλητικά Δελτία  των αθλητών/τριών, για να τα παραδώσει στον Αλυτάρχη των αγώνων εφόσον ζητηθούν, θεωρημένα από τον  Γιατρό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Δε δηλώνεται κανένας αθλητής/τρια εάν το δελτίο του δεν έχει εκδοθεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και δε βρίσκεται στην κατοχή του Σωματείου.
 • ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ.
 • Οι αθλητές κατά τη διεξαγωγή του αγωνίσματός τους θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ που εκδίδει ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), το πρωτότυπο δελτίο του αθλητή με την ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ πρέπει να το έχει μαζί του ο εκπρόσωπος του σωματείου στο χώρο των αγώνων και να το δείχνει εφόσον του ζητηθεί.
 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. το αργότερο μέχρι την ΤΡΙΤΗ 07 – 05 – 2019 στο ειδικό έντυπο (αποστέλλεται μαζί με την προκήρυξη του αγώνα) στο email: segastri@otenet.gr.
 • Υποχρεωτικά να αναφέρεται η επίδοση του αθλητή καθώς και τηλέφωνα αθλητή και προπονητή. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γίνεται δεκτή η δήλωση.
 • ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΤΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΔΗΛΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
 • Για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων θα επιλεγούν οι 12 καλύτεροι-ες αθλητές-τριες με βάση τις περυσινές και φετινές επιδόσεις από τη Στατιστική Υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ.
 • Την Τετάρτη 08 – 05 – 2019 θα αναρτηθούν οι λίστες συμμετοχής ανά αγώνισμα που θα περιλαμβάνουν τους 12 αθλητές-τριες και τους επιλαχόντες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αθλητές-τριες που βρίσκονται στην 12αδα του αγωνίσματός τους παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη 09/05/2019 ώστε να μπορεί να ενημερωθεί εγκαίρως ο/η επιλαχών/ούσα.

 • Οι επιλαχόντες/ούσες με δική τους ευθύνη μπορούν να έρθουν στους αγώνες και θα συμμετέχουν ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ συμπληρωθεί η 12αδα του αγωνίσματος κατόπιν απόφασης της οργανωτικής επιτροπής.
 • ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ – ΕΣ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ (3) ΑΘΛΗΤΕΣ – ΤΡΙΕΣ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Οι αθλητές ή οι προπονητές για να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση υποχρεωτικά με την Ε.Α.Σ στο τηλ. 2710222093 ή τον Τεχνικό Σύμβουλο κ. Σπύρο Τριανταφυλλόπουλο, τηλ. 6973335709.

 • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί στίβου 2018 – 2019.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προσκόμιση όλων των προσωπικών οργάνων που οι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν να συμπεριληφθούν στα ριπτικά όργανα των αγώνων πρέπει απαραίτητα να προσκομιστούν έως τις 11:30 πμ. στο χώρο της αίθουσας κλήσης προκειμένου να ελεγχθούν από τους τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

 • ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων και τον αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Τεχνικοί υπεύθυνοι των αγώνων ορίζονται οι κ.κ. Ματάκης Στέφανος Τεχνικός Ανάπτυξης και Τριανταφυλλόπουλος Σπύρος Τεχνικός Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρεια
 • Το Φεστιβάλ Ρίψεων θα συνυπολογιστεί μαζί με άλλους αγώνες για την συγκρότηση των εθνικών ομάδων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here