Όσα αποκαλυπτικά είπε ο κ. Αντωνίου για την επιστροφή στη δράση στη Γ’ Εθνική, Τοπικά και Αναδιάρθρωση

0
153

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Στέργιος Αντωνίου στην ενημερωτική ιστοσελίδα mikriliga.com και στη συνάδελφο Χρύσα Ζερβού, στην οποία αναφέρει πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα και εκτιμήσεις για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αλλά και για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Αρχικά ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την αισιοδοξία για την επιστροφή στις προπονήσεις των ομάδων της Γ’ Εθνικής από την επόμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα έγινε λόγος και για το τοπικά πρωταθλήματα με τον ίδιο τον κ. Αντωνίου να προτείνει να αποφασίσουν οι ίδιες οι Ενώσεις τι θα πράξουν με τις διοργανώσεις τους, εκφράζοντας την άποψη ότι η χρονιά θεωρείται χαμένη, ωστόσο θα μπορούσαν τα παιδικά πρωταθλήματα με κάποιο τρόπο να διεξαχθούν.

Χαρακτήρισε «ανέκδοτο» το σενάριο της διεξαγωγής κλήρωσης για ανάδειξη των ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα (αν αυτό χρειαστεί) που θα ανέλθουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Τέλος μίλησε και για τα σενάρια αναδιάρθρωσης στη Γ’ Εθνική κατηγορία και τις σκέψεις που μελετώνται στο προσεχές διάστημα.

Σχετικά με το αν τα αμέσως επόμενα 24ωρα μπορεί να αναμένουμε επανέναρξη των προπονήσεων στην Γ’ Εθνική κατηγορία ο κ. Αντωνίου σχολίασε το mikriliga.com: «Αυτή τη στιγμή έχω την αίσθηση πως όλα οδεύουν προς τη θετική πλευρά. Η επιτροπή έχει αντιληφθεί μέσω στοιχείων ότι το ποδόσφαιρο δεν επιβαρύνει σχεδόν καθόλου καθώς διεξάγεται σε εξωτερικό χώρο.

Βγάλαμε ένα ακόμα πιο αυστηρό πρωτόκολλο και με τη στήριξη της πολιτείας θα πάρουν οι ομάδες τα τεστ οπότε νομίζω έχει ανοίξει η προοπτική. Ακόμα και 28 του μήνα μπορεί να αρχίσει η αγωνιστική δράση.

Το Υπουργείο ασχολήθηκε ενεργά με την παρέμβασή του για τα τεστ αλλά και όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν υπάρξει σε ομάδα κρούσμα, θα γίνουν περισσότερα τεστ αλλά και αρκετά μεγαλύτερος έλεγχος έτσι ώστε να μην υπάρξει επέκταση του προβλήματος.

Δεν έχει καμία διαφορά με τη Σούπερ Λιγκ. Ο κόσμος όπως και να έχει, κινείται και εδώ μιλάμε στην ουσία για ένα περιφερειακό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για οργανωμένα σωματεία και γίνεται δουλειά από την ΕΠΟ και την ΓΓΑ για να τηρούντα τα μέτρα. Ο κόσμος το περιμένει, φίλαθλοι δε θα υπάρχουν, τα κριτήρια είναι γνωστά και ο κόσμος κυκλοφορεί.

Δεν κατανοώ γιατί πήγαμε τόσο πίσω. Υπάρχουν ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ενώ ήταν σε χειρότερη υγειονομική κατάσταση κοντεύουν να τελειώσουν και το δικό μας είναι στην αρχή!» και συνέχισε σχολιάζοντας στο αν η πεποίθηση του είναι πως θα υπάρχει θετική εισήγηση από τους λημωξιολόγους αναφέροντας: «Ναι, το πιστεύω ο κ. Εξαδάκτυλος και κ. Παγώνη όπως δήλωσε και σε εσάς, είναι θετικοί. Ήταν έκπληξη που σταμάτησε γιατί είναι οργανωμένο. Αν ανοίξει η αγορά για παράδειγμα, θα κάνουν όλοι τεστ; Όταν όμως παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και έχουν κάνει τεστ, είναι καθαροί, που είναι το πρόβλημα;

Στην Ευρώπη οι ποδοσφαιριστές αγκαλιάζονται, σε πολλούς χώρους λειτουργούν έτσι. Στο αεροπλάνο ας πούμε, εισέρχονται εκατό  άνθρωποι χωρίς τεστ, δε μπορείς να πεις να μην αγωνιστεί ο άλλος.

Πως, εκατό το πολύ άνθρωποι δεν μπορούν να εισέλθουν σε χώρο ξενοδοχείου των 1000 τετραγωνικών προκειμένου να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ όμως στο αεροπλάνο μπαινοβγαίνει τόσος κόσμος. Εμείς με τεστ, μπορούμε. Θα προχωρήσουμε σε μια μέθοδο ψηφοφορίας με μια πρώτη γνωριμία, να κάνουμε εκλογές ου μας ταλαιπωρούν ένα χρόνο. Έπρεπε να έχουν γίνει από το περασμένο καλοκαίρι και φτάσαμε στο επόμενο…».

Σχετικά με τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ ανά την χώρα ο κ. Στέργιος Αντωνίου σχολίασε: «Εμείς πιέσαμε να ανοίξει άμεσα η Γ’ Εθνική. Τα τοπικά δυστυχώς οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς βρισκόμαστε ήδη στο Μάρτιο. Τα παιδάκια όμως μπορούν να παίξουν, πηγαίνουν στο Δημοτικό, συνωστίζονται σε μια αίθουσα και δεν μπορούν να παίξουν σε εξωτερικό μεγάλο χώρο με προστασία;

Έπρεπε να είχε γίνει αυτό αλλά επειδή εδώ και καιρό πιέζουμε για τη Γ’ Εθνική, το τοπικό και το γυναικείο. Τελευταία υπήρξε μόνο ανταπόκριση για τη Γ’ Εθνική και το γυναικείο.

Έχουμε αποφασίσει να ρωτήσουμε τις Ενώσεις αν θέλουν να σταματήσει για φέτος η δράση και να βάλουμε μπροστά μόνο για τα παιδικά. Είναι πρόταση δική μου, να ερωτηθούν οι Ενώσεις αν θεωρούν ότι δεν προλαβαίνουμε να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα ως τα τέλος της περιόδου και αν σταματήσουν, θα είναι με επιθυμία των Ενώσεων».

Για το σενάριο που έχει ακουστεί σχετικά με την διεξαγωγή κληρώσεων για την ανάδειξη των ομάδων που θα προβιβαστούν στην Γ’ Εθνική, αν αυτό χρειαστεί ο κ. Αντωνίου είπε στο mikriliga.com: «Είναι ανέκδοτο αυτό! Δε μπορούμε να συζητάμε για πρωτάθλημα με κλήρωση, αυτά γίνονται μέσα στο γήπεδο. Με λιγότερα παιχνίδια ναι, να το δεχτώ. Αλλά όχι με κλήρωση! Για εμένα είναι μια ευκαιρία να διορθώσουμε κάτι που έχει εξελιχθεί άσχημα. Αν κάνουν αναδιάρθρωση οι παραπάνω κατηγορίες, θα κάνουμε κι εμείς, που έπρεπε να είχαμε κάνει προ πολλού.».

Τέλος σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση η οποία μελετάται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φέτος υποβιβάζονται 56 ομάδες από τις 136 και μένουν 80 για την επόμενη περίοδο. Η νέα Γ’ Εθνική, θα είναι αξιολογημένη κατηγορία γιατί θα είναι πλέον 3η Εθνική κατηγορία και όχι τέταρτη. Είναι αστείο να την χαρακτηρίζουμε «εθνική» όταν υπάρχει π.χ. ο Κρητικός όμιλος, 2-3 όμιλοι της Πελοποννήσου ή όταν στέλνει η Αθήνα σε 2-3 ομίλους ομάδες.

Αυτό δεν είναι Εθνικό αλλά περιφερειακό! Πρέπει να δούμε πως θα το διορθώσουμε. Αν φέτος δηλώσουν και οι 80 που θα μείνουν, να γίνουν 4 ή 5 όμιλοι. Αν κάποιες δε δηλώσουν, πάμε για τέσσερις ομίλους, που αυτός είναι και ο τελικός στόχος στα επόμενα χρόνια.».

► Μπορεί κανείς να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξη του Αντιπροέδρου της ΕΠΟ κ. Στέργιο Αντωνίου που παραχώρησε στο mikriliga.com και στη συνάδελφο Χρύσα Ζερβού, ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here