Όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού για τις φθορές στο γήπεδο Φιλικών σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος (+ηχήτ.)

0
382

Το μεσημέρι της Πέμπτης (15/02) ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Λαγός, μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης για τα όσα αρνητικά έλαβαν χώρο το πρωί της Τετάρτης (14/02) στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών κατά τη διάρκεια αγώνα σχολικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια της συγκεκριμένης αναμέτρησης, νεαροί φίλαθλοι που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση προέβησαν στη ρίψη καπνογόνων εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα τη φθορά σε διάφορα σημεία του προσφάτως τοποθετημένου ολοκαίνουργιου συνθετικού χλοοτάπητα, όπως αποτυπώνουν οι σχετικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγό σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος το πρωί της Τετάρτης (14/02) μετά από δημιουργία κάποιων επεισοδίων ερρίφθησαν κάποια καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια την φθορά σε κάποια σημεία του συνθετικού χλοοτάπητα. Μάλιστα όπως συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης και σε σημερινό αγώνα Σχολικού Πρωταθλήματος και πάλι στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης πρόσθεσε ότι είναι κρίμα σαν Δημοτική Αρχή να γίνεται προσπάθεια να παραδοθούν σύγχρονοι και ανακαινισμένοι αγωνιστικοί χώρο και κάποιοι που δεν το σέβονται να προκαλούν φθορές και πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής.

Με σχετικό έγγραφό του όπως γνωστοποίησε ο κ. Λαγός έχει προγραμματίσει σχετική σύσκεψη με όλους εμπλεκομένους (Β/βάθμια, ΕΠΣ Αρκαδίας, Αστυνομία, Δήμος Τρίπολης, κ.α.), προκειμένου να βρεθεί μια κοινή γραμμή και κατ’ επέκταση μια λύση στο συγκεκριμένο φαινόμενο, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες του. Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την θετική ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων στο κάλεσμα για τη συγκεκριμένη σύσκεψη, γιατί γίνεται κατανοητό ότι σε τέτοια φαινόμενα ενδεχόμενος τραυματισμός, δεν θα έχει σημασία ποιος θα έχει τη νομική ευθύνη, καθώς την ευθύνη θεσμικά θα την έχουν όλοι. Επανέλαβε ότι επειδή πλέον τα φαινόμενα έχουν ξεφύγει «πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Καταλήγοντας ο κ. Λαγός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ξέρετε, βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση γιατί ήταν ένα περιστατικό που δεν μπορούσα να το κρύψω κάτω από το τραπέζι και δεν μπορώ να μην οργανώσω και αυτή τη σύσκεψη, γιατί αν συνέβαινε σήμερα το παραμικρό θα είχαμε προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά ξεκινήσαν και σήμερα να κάνουν ανάλογες ενέργειες αλλά μετά το έγγραφό μου παρενέβησαν άμεσα οι Διευθυντές τους και σταμάτησαν μετά τη λήξη του αγώνα καινούργια επεισόδια. Πιστεύω να βρούμε ή τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση ώστε να βοηθήσουμε στο να γίνονται αυτά τα επεισόδια. Ακόμη και με το δικαίωμα που μου δίνει ο Νόμος να μην αφήνω φιλάθλους να μπαίνουν στο γήπεδο προκαλώντας φθορές.».

Μπορεί κανείς παρακάτω να ακούσει το ηχητικό απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Γιώργου Λαγού στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here