Στη σημερινό ΡΕΤΡΟ αφιέρωμα του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» θα ασχοληθούμε με ένα σοβαρό ζήτημα που πριν περίπου 18 χρόνια είχε απασχολήσει σοβαρά το Δήμο Τρίπολης και τον Παναρκαδικό, σχετικά με το γήπεδο του Παναρκαδικού. Το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο είχαν εμφανιστεί δανειστές και άνθρωποι που αξίωναν αξιόλογα  ποσά από την ομάδα του «τριφυλλιού» οι οποίοι ζητούσαν να «βγει στο σφυρί» το γήπεδο προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, είχαν ανοίξει ένα «δικαστικό μέτωπο» το οποίο απειλούσε με αφανισμό του ιστορικού γηπέδου!

Παρακάτω μπορεί να διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» και του φύλλου του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου 2002, το οποίο είχε αναφερθεί στο σοβαρό εκείνο θέμα και στα όσα είχαν συζητηθεί στην τότε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ;

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται εντός των επομένων ημερών σχετικά με το μέλλον του γηπέδου του Παναρκαδικού. Το ενδεχόμενο πλειστηριασμού του ιστορικού αυτού γηπέδου κινητοποιεί τον Δήμο Τρίπολης. Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να αποτρέψει κάθε δυσάρεστη εξέλιξη γύρω από το γήπεδο. Το όλο θέμα βέβαια είναι αρκετά πολύπλοκο, όμως η επιθυμία όλων είναι μία. Αυτός ο ιστορικός χώρος άθλησης να μη βγει στον πλειστηριασμό και να παραμείνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλα τα αθλητικά σωματεία του νομού.

Όμως πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο; Μία ερμηνεία που δόθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου από τον ίδιο τον Δήμαρχο, είναι η εξής:

Σύμφωνα με το συμβόλαιο δωρεάς κανείς δεν μπορεί να βγάλει το γήπεδο σε πλειστηριασμό, αφού η βούληση του δωρητή ήταν όλα τα αθλητικά σωματεία της Αρκαδίας να αθλούνται εκεί… Πρόκειται για μια αισιόδοξη ερμηνεία των όρων του συμβολαίου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει το μέλλον του γηπέδου…

 

Το κρίσιμο δικαστήριο…

Ο Δήμος της Τρίπολης λοιπόν θα πρέπει να παρέμβει άμεσα, αφού στις 8 Μαρτίου πρόκειται να γίνει μία δίκη, όπου ένας δανειστής του Παναρκαδικού ζητά τον πλειστηριασμό του γηπέδου, προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματά του. Πρόκειται ίσως για το πιο κρίσιμο δικαστήριο, το οποίο ενδεχομένως προκαλέσει εξελίξεις.

Δεν σταματούν όμως εκεί οι κινήσεις του Δήμου. Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Κώστας Βέμμος (δικηγόρος) με παρέμβασή του χαρακτήρισε επικίνδυνο ένα κατασχετήριο κατά του Παναρκαδικού με ημερομηνία 19/2/2002. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο εκπρόσωπος του Δήμου θα πρέπει εντός οχτώ ημερών (27/2/2002) να πάει στο Ειρηνοδικείο Τρίπολης και να δηλώσει αν έχει ή δεν έχει χρήματα ο Δήμος Τρίπολης».

Είτε έχει, είτε δεν έχει λοιπόν χρήματα ο Δήμος Τρίπολης θα πρέπει να το δηλώσει διότι σε διαφορετική περίπτωση θα θεωρήσει η Δικαιοσύνη ότι υπάρχουν τα χρήματα και «τότε θα γίνει ο χαμός» όπως είπε χαρακτηριστικό ο κ. Βέμμος.

Μέσα σε όλα αυτά ουδείς μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές ποσό που χρωστά ο Παυαρκαδικός! Όμως το θέμα δανειοδότησης για να σωθεί το γήπεδο είναι υπαρκτό. Το έθεσε επισήμως ο Δήμαρχος Τρίπολης Αλέξανδρος Κοτσιάνης στην τελευταία συνεδρίαση λέγοντας ότι «αν αποφασιστεί η λήψη δανείου θα γίνει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Μέχρι πόσα χρήματά όμως θα δανειστεί ο Δήμος για ο Δήμος για το γήπεδο; Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Αναστάσιος Κακλαμάνος εξηγεί ότι: «αν φτάσουμε στο σημείο το δικαστήριο να αποδεχθεί τις τιμές τις οποίες προτείνουμε, αν δηλαδή βρεθεί κάποια συμβιβαστική τιμή στην προκείμενη περίπτωση που έχει σχέση με την τιμή μονάδος για την απαλλοτρίωση, τότε μπαίνει το μέλημα του δανείου».

Γία το ενδεχόμενο δανειοδότησης ο κ. Κώστας Ταλούμης επεσήμανε ότι «θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πριν φτάσουμε στο σημείο αυτό». Ενώ ο τέως Δήμαρχος Δημοσθένης Σωιηρόπουλος εμφανίζεται αντίθετος με το δάνειο, θεωρώντας ότι «πρέπει  να υπάρχουν τα χρήματα» (!). Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που η τιμή είναι τόσο υπέρογκη, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά ο Δήμος;

Ο κ. Κακλαμάνος ξεκαθαρίζει ότι: «αντί να διαθέσουμε ένα τόσο τεράστιο ποσό, να πάμε με πολύ λιγότερα λεφτά να αγοράσουμε γη και να δημιουργήσουμε και ένα και δύο και τρία γήπεδα σαν εκείνο του Παναρκαδικού.  Οπότε δε θα περάσουμε στη σκέψη ότι θα αιμορραγεί μια ολόκληρη πόλη γιο αμέλειες στο παρελθόν των διοικήσεων του Παναρκαδικού».

Εξελίξεις πάντως αναμένονται εντός του Μαρτίου όταν γίνει ένα κρίσιμο δικαστήριο, όπου θα συζητηθεί  και το ενδεχόμενο πλειστηριασμού του γηπέδου…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here