Άντεξε έως το 84’ ο Αστέρας αλλά δεν απέφυγε την ήττα από την ΑΕΚ

0
247
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Η αγωνιστική δράση συνεχίστηκε την Κυριακή 18/04 για την 4η αγωνιστική των play-off της Super League 1, με τον Αστέρα να καλείται σε ένα απαιτητικό ματς στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Για την ακρίβεια οι «Αρκάδες» προετοιμάζονταν για το συγκεκριμένο ντέρμπι με στόχο τη διεκδίκηση της πρώτης νίκης στα φετινά play-off, στην προσπάθειά τους να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα διεκδίκησης μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ ο Αστέρας Τρίπολης αν και «μαχητικός» στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν άντεξε στο φινάλε. Δέχθηκε δύο τέρματα στο 85’ και στο 90’+3’ και έχασε την ευκαιρία να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Στο α’ ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Έψαξε το γκολ και δικαιώθηκε στο 38’ με τον Γαλανόπουλο. Η Αρκαδική ομάδα είχε ουσιαστική αντίδραση και μέσα σ’ ένα τρίλεπτο σκόραρε με το Ριέρα στο 41’. Στην επανάληψη με ανάλογη εικόνα με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ και τον Αστέρα να βασίζεται στην αμυντική λειτουργία, ψάχνοντας ωστόσο στιγμές για να απειλήσει με αντεπιθέσεις ή στημένες φάσεις το ματς πήγε ισόπαλο μέχρι το 85’, όπου ο Λόπες «λύτρωσε» την ομάδα του για να έρθει και το γκολ στις καθυστερήσεις με τον Αλμπάνη.

 

Πρωτοβουλία της ΑΕΚ που προηγήθηκε αλλά δέχθηκε άμεση απάντηση…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ. Είχε τις τελικές στα πρώτα λεπτά όπως στο 3’ το σουτ του Μάνταλου που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος με διπλή προσπάθεια και απομάκρυνε η άμυνα. Ακολούθησε στο 15’ το μακρινό σουτ του Λόπες και τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει σε κόρνερ αλλά και στο 15’ με το μακρινό σουτ του Λόπες. Οι «γηπεδούχοι» είχαν τον έλεγχο της αναμέτρηση και με την κατοχή της μπάλας αλλά και με την πίεση που δυσκόλευε τους παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς να ανέβουν με ευκολία προς την αντίπαλη περιοχή.

Μετά το 20’ ο Αστέρας Τρίπολης σταδιακά ανέβασε λίγο ρυθμούς, διατηρώντας τους αμυντικούς του προσανατολισμούς στο παιχνίδι. Στο 21’ ο Αθανασιάδης προλαβαίνει να μπλοκάρει μετά από σέντρα του Λέο Τιλίκα, πριν διεκδικήσει ο Μπαράλες την κεφαλιά. Κάπως έτσι έφτασε το ματς στο 38’ όταν μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας ο Μάνταλος που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά γύρισε τη μπάλα, εκεί όπου ο Γαλανόπουλος σκόραρε με κοντινό πλασέ για το 1-0.

Ο Αστέρας ωστόσο αντέδρασε άμεσα στο γκολ της ΑΕΚ και στο 41’ με γρήγορη επίθεση και τελικό αποδέκτη το Ριέρα που από την αντίπαλη περιοχή και πλάγια θέση με δύσκολο τελείωμα, νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-1. Η ΑΕΚ προσπάθησε στο φινάλε να απαντήσει άμεσα όπως στο 45’+2’ με το σουτ του Ολιβέιρα που απέκρουσε σωτήρια ο Παπαδόπουλος.

 

«Λύγισε» ο Αστέρας στο φινάλε…

Στην επανάληψη στο ίδιο σκηνικό με το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπαθούσε να βρει τρόπους να σκοράρει και τον Αστέρα να αμύνεται και να περιμένει τις προϋποθέσεις για να χτυπήσει ή σε κάποια αντεπίθεση ή με κάποια στημένη φάση. Στο 54’ μετά από σουτ του Γαλανόπουλου η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό αλλά ο Παπαδόπουλος παρά την αλλαγή πορείας κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα. Στο 62’ ο Βασιλαντωνόπουλος με σουτ «βολίδα» ανάγκασε σε επέμβαση του Παπαδόπουλου.

Στο 64’ ο Αστέρας είχε μια πολύ καλή στιγμή να αλλάξει την εξέλιξη του παιχνιδιού αγγίζοντας τη νίκη, όταν το εκτός έδρας σουτ του Ιγκλέσιας σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μουνάφο σκόραρε αλλά υπεδείχθη οριακά σε αντικανονική θέση οφ-σάιντ.

Στο τελευταίο ημίωρο ο Αστέρας όχι μόνο αμυνόταν αποτελεσματικά και κρατούσε στην άμυνα την πολύτιμη ισοπαλίαλ, αλλά σταδιακά κατάφερνε να επισκέπτεται την αντίπαλη περιοχή και να διεκδικεί με όλο και περισσότερες αξιώσεις το δεύτερο γκολ. Στο 76’ μετά από σέντρα Άλβαρες από αριστερά, ο Μπαράλες έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Στο 80’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία κατάληξε άουτ.

Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στο φινάλε όπου μετά από σέντρα του Μάνταλου, ο Λόπες κατάφερε με υπερπροσπάθεια να πιάσει την προβολή και νικώντας Γκαρσία και Παπαδόπουλου να σκοράρει για το 2-1. Ο Αστέρας ρίσκαρε με φουλ επίθεση στο τέλος, αλλά οι «γηπεδούχοι» κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη με γκολ του Αλμπάνη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ | 18/04/2021 (17:15).
ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος.
ΘΕΑΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).
ΒΟΗΘΟΙ: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας).
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας).
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
AVAR: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Δημήτριος Καλύβας (Βοιωτίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 38’ Γαλανόπουλος, 85’ Λόπες, 90’+3’ Αλμπάνης | 41’ Ριέρα.
ΑΣΙΣΤ: 38’ Μάνταλος, 85’ Μάνταλος.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 64’ Ιγκλέσιας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35’ Μάνταλος | 35’ Βαλιέντε.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Σβαρνάς, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς (84’ Κοσίδης), Γαλανόπουλος (62’ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (53’ Αλμπάνης).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Πέπε Καστάνιο (89’ Χριστόπουλος), Άλβαρες, Γκαρσία, Βαλιέντε (88’ Αλί Μπαμπά), Μουνάφο, Σίτο (61’ Ιγκλέσιας), Λέο Τιλίκα (88’ Ρεγκίς), Ριέρα (75’ Γκόμες), Μπαράλες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here