Ένα ντέρμπι, δύο πρωταγωνιστές και κερδισμένος ένας 17χρονος!

1
769

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε ένα πραγματικό ντέρμπι στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης μεταξύ του Συλλόγου Δρομέων και του Αίολου Αγυιάς. Ένα ντέρμπι που δεν ήταν απλά ντέρμπι στα χαρτιά αλλά εξελίχθηκε έτσι στη διάρκειά του με σημαντικές διακυμάνσεις και ανατροπές στο σκορ, αλλά και συναρπαστικό φινάλε που έκρινε τη νίκη στη λεπτομέρεια.

Δύο ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι οποίοι κατά κύριο λόγω τράβηξαν τα βλέμματα όσων ελαχίστων δυστυχώς παρακολούθησαν την αναμέτρηση. Ο πολύπειρος Σωκράτης Μαναβόπουλος με παραστάσεις από τα γήπεδα ακόμη και της Α2 Εθνικής κατηγορίας και ο νεαρός 17χρονος γκαρντ του Συλλόγου Δρομέων Στέλιος Χατζόπουλος.

Ο μεν Σωκράτης Μαναβόπουλος ήταν ο παίκτης του Αίολου Αγυιάς που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στους «γηπεδούχους» με την παρουσία του στις ρακέτες σε επίθεση κυρίως αλλά και άμυνα. Σχεδόν ανίκητος στις «μονομαχίες» με τους ψηλούς του Αρκαδικού συλλόγου. Σταμάτησε στους 20(1) πόντους, αλλά στο φινάλε οι 0/2 βολές στα 00’15’’ επέτρεψαν στους Δρομείς να αγκαλιάσουν τη νίκη.

Ο δε Στέλιος Χατζόπουλος ξεκίνησε καλά το ματς δίνοντας περισσότερο έμφαση στα οργανωτικά του καθήκοντα για να αναλάβει πρωτοβουλίες στο τελευταίο κυρίως αγωνιστικό 15λεπτο της αναμέτρησης και στον τομέα του σκοραρίσματος. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο εξαιρετικός στο παιχνίδι απομόνωσης και στην «κυριαρχία» του σε καταστάσεις «ένας με έναν», καταφέρνοντας στη συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων είτε να σκοράρει είτε να πάει στις βολές. Σχεδόν αλάνθαστος, γεγονός σπάνιο για την ηλικία του και πόσο μάλλον σε χρονικά σημεία ιδιαιτέρως κρίσιμα όπου η μπάλα «έκαιγε» και το ματς ήταν δεδομένο ότι θα κρινόταν στη λεπτομέρεια. Σταμάτησε στους 22 προσωπικούς πόντους, με 12 πόντους στην κρίσιμη δ’ περίοδο, ενώ αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύστοχος από τη γραμμή των βολών.

Κερδισμένος στη άτυπη αυτή «μονομαχία» ανάμεσα σε Μαναβόπουλο και Χατζόπουλο, κερδισμένος ήταν ο 17χρονος παίκτης του Συλλόγου Δρομέων. Πιο ψύχραιμος στις βολές συγκριτικά με τον πολύπειρο φόργουορντ, με σημαντική συνεισφορά και στο οργανωτικό κομμάτι κι εν’ τέλει αυτός που αναδείχθηκε με την ομάδα του νικητής της σπουδαίας ως προς την εξέλιξή του αναμέτρησης.

Υ.Γ.

Μας έχουν πιάσει διαφόροι άνθρωποι τοπικού μπάσκετ και φίλοι του αθλήματος, βλέποντας συχνά να αφιερώνουμε αρκετά κείμενα στο «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» για τον Στέλιο Χατζόπουλο και μας λένε καλοπροαίρετα λίγο-πολύ να μην τον «καλομαθαίνουμε» με τη δημοσιότητα, γιατί ταλέντο – ταλέντο αλλά και δεν παύει να είναι πιτσιρικάς και μπορεί εύκολα να “ψωνιστεί”.

Κατά βάθος δεν έχουν άδικο αφού η αλήθεια είναι ότι την αγωνιστική εξέλιξη ενός σπουδαίου ταλέντου, δεν πρόκειται να αβαντάρει και να βοηθήσει κανένα δημοσίευμα ή κολακευτικό άρθρο για τα επιτεύγματά και το μπασκετικό του ταλέντο! Τα πάντα σε ότι αφορά το μέλλον του στο συγκεκριμένο άθλημα, εξαρτώνται αποκλειστικά από τον ίδιο και τη δουλειά του καθημερινά εντός και εκτός παρκέ.

Από την άλλη όμως όταν κάθε φορά έρχεται μια προσωπική του “υπέρβαση” με εμφανίσεις που από δημοσιογραφικής άποψης δεν γίνεται να μην αποτυπωθούν σ’ ένα ρεπορτάζ ή ένα άρθρο, δεν θα μπορούμε να μην τα καταγράψουμε.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όλοι αυτοί που ¨φοβούνται¨ μην ψωνιστεί ο Στελάκος θα έπρεπε να έχουν διαμαρτυρηθεί τόσα χρόνια που το ¨ΣΥΣΤΗΜΑ¨ του μπάσκετ είχε απορρίψει ένα μεγάλο ταλέντο για να χωρέσουν οι ανάξιοι ημέτεροι. Για όλους εμάς που αγαπάμε το μπάσκετ και ευτυχώς δεν ανήκουμε στους ημέτερους και αρεστούς ο ΣΤΕΛΑΡΑΣ είναι μια δικαίωση ότι μπορούν και επιβιώνουν οι ΑΞΙΟΙ. Να είναι καλά ο Ηλίας που άφησε ένα νέο παιδί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του δίνοντας νωρίς νωρίς την μπαγκέτα του μαέστρου .Αντί να προβληματιζόμαστε γιατί δεν αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής φοβόμαστε μην τυχόν καβαλήσει το καλάμι . Στην τελική ας καβαλήσει το καλάμι και κάποιος που αξίζει!!!!!! Συνεχίστε λοιπόν γιατί υπάρχουν αρκετά ¨παραμελημένα¨ ταλέντα που αξίζουν δημοσιότητα .
    Γιώργος Τσατσουλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here