Ήττα για το Σύλλογο Δρομέων με 75-73 στην παράταση από τον ΑΟ Γλαύκο και υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική

0
509

Μετά από ένα εξαιρετικά αγωνιώδες φινάλε στην Γ’ Εθνική κατηγορία και τον 1ο όμιλο, ο Σύλλογος Δρομέων αν και έφτασε τόσο κοντά στη νίκη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα επί του ΑΟ Γλαύκου, τελικά ηττήθηκε με σκορ 75-73 στην παράταση. Μια ήττα που οδηγεί την ομάδα της Τρίπολης στα τοπικά πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα διεξαγόταν το επίσης πολύ κρίσιμο ματς του Δίωνα Κυπαρισσίας με τον Ήφαιστο/Αχιλλέα το οποίο και αυτό κρίθηκε στην παράταση, αναδεικνύοντας μεγάλο κερδισμένο το σύλλογος της Μεσσηνίας με σκορ 64-63 με τρίποντο στην εκπνοή και το σωματείο που τελικά εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία.

Στο κλειστό γυμναστήριο Γλαύκου στην Πάτρα κόντρα στις υποθέσεις τρίτων πραγματοποιήθηκε ένα συναρπαστικό ματς στο οποίο και οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη. Οι μεν «γηπεδούχοι» ακόμη και αν είχαν εξασφαλισμένοι την παραμονή για να κλείσουν τη χρονιά με νίκη μπροστά στο κοινό τους και οι «φιλοξενούμενοι» για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Δυνατό και ισορροπημένο αποδείχθηκε το α’ δεκάλεπτο από τις δύο ομάδες που συμπορεύονταν στο σκορ με 18-19. Στη β’ περίοδο ωστόσο η Αρκαδική ομάδα κατάφερε χάρη στις καλές επιλογές στο σκοράρισμα και στα διαδοχικά τρίποντα στα μισά του συγκεκριμένου δεκαλέπτου, να πάρει ένα προβάδισμα 6-8 πόντων με το οποίο πήγε και στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (34-42).

Στην επανάληψη η Αχαϊκή ομάδα μπήκε δυνατά με σκοπό να επιστρέψει στο ματς και τα κατάφερε χάρη στις ωραίες επιλογές των παικτών του κ. Γκοργκορη στο παρκέ, αλλά και κάποιες καλές άμυνες. Αποτέλεσμα να κλείσει η γ’ περίοδος με το σκορ στο 54-55. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό με τη νίκη να είναι δεδομένο ότι θα κρινόταν στη λεπτομέρεια. Ο Τσακίρης με διαδοχικούς πόντους οδήγησε το ματς στην παράταση για τους «γηπεδούχους». Στο έξτρα πεντάλεπτο τα πάντα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια και στα τελευταία δευτερόλεπτα, με κερδισμένο τον ΑΟ Γλαύκο, και απογοητευμένη την αποστολή του Συλλόγου Δρομέων που έφτασε τόσο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, αλλά που τελικά δεν κατάφερε.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Γλαύκου | 17/04/2022 (17:00).
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-19 (Α’), 34-42 (Β’), 54-55 (Γ’), 67-67 (Γ’), 75-73 (Δ’).
ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ (Σ. Γκοργκόρης, Ν. Πολίτης): Τσακίρης 25(2), Διαμαντόπουλος 10(1), Σταθόπουλος 8(2), Ροκανάς 3(1), Παρασκευόπουλος 2, Παλλαδινός 9(1), Σιδάς 4, Σταυρής 13, Χουλιάρας 1.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Ηλίας Μπαλής, Βασίλης Αλικάκος): Κόκκορης 7, Μαντίκος 15(3), Καλαμπόγιας, Μπαλής 20(2), Σπυράκος, Αγγουράς 19, Σακελλαράκος 5(1), Καρλής 7, Σταματόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here