Ανακοίνωση ΣΑΟΟ για την «απώλεια» του Δημήτρη Γιαννικόπουλου

0
532

Σχετική ανακοίνωση με αφορμή την «απώλεια» του φίλου του συλλόγου και κινηματογραφιστή, Δημήτρη Γιαννικόπουλου, εξέδωσε ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων. Αναλυτικά το περιεχόμενό του αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων) αποχαιρετά έναν σεμνό και μειλίχιο άνθρωπο, σημαντικό δημιουργό και φίλο του Συλλόγου μας, που έφυγε απρόσμενα από την ζωή. Πρόκειται για τον κινηματογραφιστή Δημήτρη Γιαννικόπουλο, ιδρυτή της Κινηματογραφικής Λέσχης Βαλτεσινίκου που λειτουργούσε σε αυτό το ορεινό χωριό της Γορτυνίας (υψόμετρο 1.118 μ.) από το 2012, προσφέροντας στους θεατές ανεπανάληπτες κινηματογραφικές εμπειρίες. Η Λέσχη και ένα μικρό Μουσείο Κινηματογράφου (με μηχανές, αφίσες κ.λπ. από τη συλλογή του) ήταν ανοικτά στο κοινό από την άνοιξη μέχρι σχεδόν το τέλος του χρόνου. Ήταν από μόνα τους πόλος έλξης επισκεπτών. Το έργο του, αν και μικρό σε έκταση, είναι ενδεικτικό των γνώσεων του μέσου που με επαρκή τρόπο υπηρέτησε.

Ο ΣΑΟΟ είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το έργο και την προσωπικότητά του προβάλλοντας την ταινία του «Έντυπος χρόνος». Επίσης, ο Σύλλογός μας επισκέφτηκε  την Κινηματογραφική Λέσχη – Μουσείο στις 27/01/2019, όταν έκοψε την πίτα του στο Βαλτεσινίκο, όπου μας υποδέχθηκε εγκάρδια ο Δημήτρης Γιαννικόπουλος. Μας έκανε μια σχετική ενημέρωση πάνω στην πολιτιστική αξία των κινηματογραφικών λεσχών και παρακολουθήσαμε απόσπασμα από ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στον Πλούταρχο.

Στα εντευκτήρια του Συλλόγου μας, εξάλλου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βαλτεσινίκου προβάλλαμε τις ταινίες «Αλέξης Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη και « Έβδομη Σφραγίδα» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, όπως επίσης και τις ταινίες του Τριπολιτσιώτη σκηνοθέτη Σταύρου Τσιώλη (1937-2019) «Παρακαλώ γυναίκες μην κλαίτε» και «Ας περιμένουν οι γυναίκες».

Θα μας λείψει η εμπειρία, η σοφία, η αγάπη και οι απέραντες γνώσεις του για τον κινηματογράφο.

Εκφράζουμε και εμείς τα ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του.»..

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

https://tetartopress.gr/ena-kinimatografiko-mystiko-stin-arkadia/
https://www.arcadiaportal.gr/news/ntokimanter-gia-ti-gortynia-tha-provlithei-ston-saoo

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here