Απόδραση «εξάδας» στο Ηράκλειο ο Αστέρας!

0
372
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Το πρωτάθλημα της Super League 1 συνεχίζεται το τριήμερο 26-28/01 με τη διεξαγωγή της 19ης αγωνιστικής, με τον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα της Τρίτης να φιλοξενείται από τον ΟΦΗ, σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον από βαθμολογικής άποψης ματς. Η Αρκαδική ομάδα έχοντας ισχυρό κίνητρο για το θετικό αποτέλεσμα, ήθελε τους τρεις βαθμούς με τους οποίους θα μπορούσε να θέσει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα για μιας θέση στα play-off της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Το απόγευμα της Τρίτης λοιπόν ο Αστέρας αποδείχθηκε τυχερός στο να σκοράρει στην μοναδική ουσιαστική ευκαιρία του στο α’ ημίχρονο και από εκεί και πέρα με έμφαση στην αμυντική λειτουργία και σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΟΦΗ να σκοράρει σε κάποια από τις καλές στιγμές που δημιούργησε, κατάφερε να αποδράσει από το Ηράκλειο με μια σπουδαία νίκη!

Ο Αστέρας Τρίπολης στο α’ ημίχρονο αποδείχθηκε ιδιαίτερα ουσιαστικός, αφού στη μοναδική ουσιαστική ευκαιρία που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει με τον Τζίμα και παρά την προσπάθεια αντίδρασης με πίεση και τελικές προσπάθειες από τον ΟΦΗ, που δεν είχαν θετική κατάληξη να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με σκορ 0-1.

Στην επανάληψη ο Αστέρας Τρίπολης και πάλι σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης ακόμη και αν σε κάποιες περιπτώσεις ανοίχτηκε, εστίασε στην αμυντική του λειτουργία με σκοπό την «προστασία» του προβαδίσματος. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι οι «γηπεδούχοι» ήταν αναποτελεσματικοί ακόμη και σε κλασικές ευκαιρίες ήταν στοιχεία που διατήρησαν την πρωτοπορία στο σκορ για τον Αστέρα!

 

Υπεροχή για τον ΟΦΗ, προβάδισμα για τους «Αρκάδες»

Η αναμέτρηση στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να είναι λίγο πιο δραστήριος έχοντας και την κατοχή της μπάλας. Στο 13’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα, η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 15’ ωστόσο οι «Αρκάδες» «χτυπώντας» σε μια γρήγορη επίθεση κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ. Συγκεκριμένα μετά από παράλληλα μπαλιά του Σίτο, το σουτ του Λουίς Φερνάντεθ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής, ανάγκασε τον Βάτερμαν σε απέκρουσε, ωστόσο ο επερχόμενος Τζίμας με κοντινό πλασέ σκόραρε για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο οι «γηπεδούχοι» ανέβασαν ρυθμούς σε μια προσπάθεια αντίδρασης στο γκολ των «Αρκάδων». Στο 21’ ο Σαρδινέρο με κεφαλιά δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Τσιφτσή. Στο 24’ μετά από σουτ του επερχόμενου Μεγιάδο στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ σε μια καλή στιγμή της Κρητικής ομάδας. Οι «γηπεδούχοι» στο α’ μέρος είχαν και την κατοχή της μπάλας, αλλά και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όντας πιο απειλητικοί στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 36’ μάλιστα ο ΟΦΗ άγγιξε την ισοφάριση όταν μετά από ένα μακριό σουτ εκτός περιοχής από τον Στάικο, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή. Οι «Αρκάδες» δεν μπόρεσαν πέρα από τη φάση του γκολ να απειλήσουν την εστία του ΟΦΗ, τόσο γιατί η πίεση που ασκούσαν οι «μελονόλευκοι» ήταν αυξημένη όσο και γιατί οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου φρόντιζαν να αμύνονται έχοντας χάσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 44’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Τσιφτσή που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα τη μπάλα. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

 

Πιο ισορροπημένο ματς στην επανάληψη

Στην επανάληψη η ομάδα του ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει και να ψάχνει τρόπους να φτάσει στην ισοφάριση στο σκορ, την ίδια ώρα ωστόσο που ο Αστέρας παρουσιάστηκε περισσότερο ενεργητικός στην αμυντική του λειτουργία με μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με το α’ ημίχρονο. Στο 52’ μετά από ένα σουτ εκτός περιοχής του Νέιρα, ο Τσιφτσής μπλόκαρε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Στο 60’ ο κ. Κουτσιαύτης υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καπίγια στο Σαρδινέρο, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα μετά από υπόδειξη του VAR, άλλαξε η απόφαση καθώς είχε προηγηθεί παράβαση οφ-σάιντ.

Σε εκείνο το διάστημα τόσο οι διαδοχικές αλλαγές των δύο ομάδων, όσο και οι διακοπές δεν επέφεραν κάποια μεγάλη στιγμή στο πρώτο 25λεπτο της επανάληψης.

 

Προάσπιση της εστίας του στο φινάλε ο Αστέρας

Στο 70’ ο Αστέρας ήταν αυτός που απείλησε σε μια γρήγορη επίθεση με τον Ρεγκίς να βγαίνει από πλάγια απέναντι στον Βάτερμαν και το σουτ να αποκρούεται σε κόρνερ. Στο 75’ ο ΟΦΗ άγγιξε και πάλι το γκολ, όταν ο Τσιλιανίδης από την αντίπαλη περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε σωτήρια ο Τσιφτσής στην επέμβαση του αγώνα. Ο ΟΦΗ συνέχισε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να απειλεί την εστία των «Αρκάδων» με διάφορους τρόπους. Στο 85’ μετά από σέντρα από δεξιά με τον Σολίς, ανάγκασε τον Τσιφτσή σε ασταθή απόκρουση και τον Τσιλιανίδη στην εξέλιξη της φάσης από πλεονεκτική θέση στην αντίπαλη περιοχή να στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.

ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αποδείχθηκαν ιδιαίτερα πιεστικά για τον Αστέρα που με φανερή διάθεση να διαφυλάξει το σκορ παρέμεινε πίσω κλείνοντας χώρους, σε μια προσπάθεια να μην επιστρέψει στους «γηπεδούχους» να απειλήσουν. Οι «γηπεδούχοι» αν και προσπάθησαν να απειλήσουν δεν ήταν αποτελεσματικοί με αποτέλεσμα το υπερπολύτιμο 0-1 να διατηρηθεί ως το φινάλε!

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» | 26/01/2021 (17:15).
ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος.
ΘΕΑΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).
ΒΟΗΘΟΙ: Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου), Γεώργιος Χριστακόγλου (Χαλκιδικής).
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής).
VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 15’ Τζίμας.
ΑΣΙΣΤ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 36’ Στάικος.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17’ Βούρος, 46’ Μεγιάδο, 72’ Νέιρα | 53’ Γκαρσία
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
Ο.Φ.Η. (Λάζλο Μπόλονι): Βάτερμαν, Κοροβέσης (82’ Σολίς), Γιαννούλης, Διαμαντής, Βούρος, Ουές (82’ Γρίβας), Μεγιάδο (74’ Ντε Γκούζμαν), Στάικος (52’ Τσιλιανίδης), Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Τασουλής (83’ Άλβαρες), Καστάνιο, Σουάρεθ, Μουνάφο (57’ Καπίγια), Μπελόκ, Λέο Τιλίκα (46’ Ρεγκίς), Σίτο (77’ Χριστόπουλος), Τζίμας (56’ Ριέρα), Φερνάντεθ Λουίς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here