ΓΕΑ Άμιλλα – Καλαμάτα ’80 [ΚΟΡΑΣ] 59-43 (+φωτό)

0
1004

Το βράδυ της Τετάρτης 30/06 στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης η ομάδα κορασίδων της ΓΕΑ Άμιλλας 2000 φιλοξένησε την αντίστοιχη ομάδα της Καλαμάτας ’80 στο μεγάλο τελικό του αντίστοιχο πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Μετά από τρεις αγωνιστικές με νοκ-άουτ αγώνες, οι δύο ομάδες έφτασε στον τελικό αγώνα για τη διεκδίκηση του τοπικού πρωταθλήματος.

Μεγάλη νικήτρια η ομάδα της Τρίπολης η οποία αποδείχθηκε καλύτερη στα τρία τελευταία δεκάλεπτα επικρατώντας με σκορ 59-43. Πλέον η Αρκαδική ομάδα αναμένει την κλήρωση της Β’ φάση και τις αντίπαλες ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με σκοπό την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Αγωνιστικά η ΓΕΑ Άμιλλα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης αιφνιδιάστηκε από την ομάδα της Μεσσηνίας που μπήκε δυνατά στην επίθεση και με λύσεις στο σκοράρισμα έκλεισε το α’ δεκάλεπτο προηγούμενη με σκορ 6-15. Στη συνέχεια οι ισορροπίες της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκαν, αφού οι αθλήτριες των κ.κ. Τσουκαλά – Χρονόπουλου, μέσα από τη μεγαλύτερη ένταση στην αμυντική λειτουργία, κατάφεραν να αποκτήσουν και καλύτερο ρυθμό στην επίθεση, βελτιώνοντας τα ποσοστά ευστοχίας και παράλληλα μειώνοντας τα λάθη. Παράλληλα οι Παναγιωτοπούλου και Σιάμπου έδωσαν πολύ σημαντικές λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει ισόπαλο 23-23.

Στο β’ ημίχρονο το παιχνίδι ξεκινούσε από την αρχή, με την «γηπεδούχο» ομάδα να μπαίνει δυνατά και με καλύτερη εικόνα στην γ’ περιόδου, να καταφέρνει να πάρει πολύτιμο προβάδισμα με 39-32 στο τέλος της γ’ περιόδου. Στο φινάλε αν και θα περίμενε κανείς την Καλαμάτα ’80 να αντιδράσει, το δ’ δεκάλεπτο άνηκε ουσιαστικά στην ομάδα της ΓΕΑ Άμιλλας που βρήκε αρκετές λύσεις στην επίθεση τόσο κοντά στα καλάθια όσο και από την περιφέρεια και με επί μέρους σκορ 20-11 να φτάνει στην ευρεία επικράτηση με σκορ 59-43.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 30/06/2021 (20:30).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζος, Τσιμπούρης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 6-15 (Α’), 23-23 (Β’), 39-32 (Γ’), 59-43 (Δ’).
ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000 (Θοδωρής Τσουκαλάς, Γιώργος Χρονόπουλος): Μάγκλαρη Α., Παπαπέτρου, Οικονόμου, Μίχαλου 8(2), Πολυχρονοπούλου 2, Μάγκλαρη Ι. 12(2), Κοκκωνη 4, Παναγιωτοπούλου 18, Αρχοντάκου, Σιάμπου 15, Γιαννίκα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980 (Α. Νικολετάκης, Ι. Παπαδόπουλος): Ευτυχιάκου 8, Χρυσανθακοπούλου 1, Σουμπλή 6, Παπαδοπούλου 5, Σταυροπούλου, Παπαδοπούλου 15, Χρονοπούλου 8.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here