«Διπλό» Αστέρα στη Ριζούπολη από το «δώρο» του Μπρούσιτς

0
343
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Διαδοχικές αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Super League στο ξεκίνημα του 2021 αποτελούν γεγονός και ο Αστέρας Τρίπολης για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 φιλοξενούνταν από τον αρκετά φορμαρισμένο Απόλλωνα Σμύρνης στη «Γεώργιος Καμάρας». Μια αναμέτρηση στην οποία οι «Αρκάδες» ήθελαν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς οι τελευταίες βαθμολογικές απώλειες έχουν ρίξει κάποιες θέσεις στη βαθμολογία τους «Αρκάδες».

Το απόγευμα της Κυριακής (10/01) ο Αστέρας Τρίπολης χωρίς ουσιαστικά να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά τον Απόλλωνα Σμύρνης, κατάφερε να «αποδράσει» με μια σημαντική νίκη από το «Γεωργ. Καμάρας», χάρη στο τραγικό λάθος του Μπρούσιτς που δημιούργησε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για το σημαντικό «διπλό» του Αστέρα με σκορ 0-1.

Στο α’ ημίχρονο σ’ ένα όχι καλό παιχνίδι βάσει ρυθμού, αλλά και ουσιαστικών στιγμών, ο Αστέρας στο 20’ αξιοποίησε τη λάθος επιστροφής της μπάλας του Μπρούσιτς στον Βέρχουλστ, με τον Μπαράλες να γίνεται αποδέκτης και να σκοράρει υποδειγματικά για το 0-1. Στην επανάληψη και μετά το 65’ οι «γηπεδούχοι» ανεβάζοντας αρκετά την πίεσή τους έψαξαν ουσιαστικά το γκολ, με τον Αστέρα να αμύνεται. Οι δύο κλασικές του Απόλλωνα με τον Ντάουτα στο 67’ και τον Φατιόν στο 82’ δεν κατέληξαν στα δίχτυα του Αστέρα, με αποτέλεσμα το προβάδισμα να παραμείνει ως το τέλος για την ομάδα της Τρίπολης.

 

Το αδιάφορο πρώτο 45λεπτο και τον «δώρο» του Μπρόυσιτς στον Αστέρα…

Το ξεκίνημα της αναμέτρηση και ειδικότερα το πρώτο 10λεπτο αποδείχθηκε αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, με τον Αστέρα μετά το 10’ να έχει 1-2 επικίνδυνες επισκέψεις χωρίς ωστόσο οι «φιλοξενούμενοι» να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 20’ ωστόσο ο Μπρούσιτς με τραγικό λάθος έκανε «δώρο» το μοναδική ουσιαστική φάση του Αστέρα με την οποία πήρε προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα ο παίκτης του προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Βέρχουλστ, αλλά αυτή κατάληξε στον Μπαράλες που με ωραίο πλασέ κατάφερε να αξιοποιήσει το λάθος για το 0-1.

Η συνέχεια στην αναμέτρηση αποδείχθηκε μάλλον αδιάφορη. Κακός ρυθμός εξαιτίας των αρκετών διακοπών στο παιχνίδι, ελάχιστες τελικές και καμία ουσιαστική ευκαιρία δεν άλλαξαν την «εικόνα» του σκορ ως το φινάλε του α’ ημιχρόνου. Ο Μαρκ Φερνάντεθ μετά από κόρνερ έπιασε ένα σουτ που πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ ο ίδιος παίκτης με σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Αστέρας στο πρώτο 45λεπτο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερους κινδύνους στα μετόπισθεν παρά το άγχος της παρουσίας του άπειρου σε αγώνες πρωταθλήματος Τσιφτσή κάτω από τα γκολποστ, εξαιτίας του τραυματία Παπαδόπουλου.

 

Κλασικές στιγμές για τον καλύτερο Απόλλωνα στην επανάληψη…

Η εικόνα στο ξεκίνημα του β’ μέρους αποδείχθηκε ανάλογη του πρώτου ημιχρόνου με το παιχνίδι να μην έχει ιδιαίτερο ρυθμό και τις φάσεις ουσιαστικές ελάχιστες στον αγωνιστικό χώρο. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 67’ για να σημειωθεί η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για λογαριασμό των «γηπεδούχων», όταν το σουτ του Ντάουτα από την αντίπαλη περιοχή αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ ο Τσιφτσής! Ο Απόλλωνας αποδείχθηκε πιο απειλητικός στην επανάληψη από την ομάδα της Τρίπολης η οποία περισσότερο αμυνόταν στον αγωνιστικό χώρο.

ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Στο 74’ ένα σουτ του Λουίς Φερνάντεθ απέκρουσε ο Βέρχουλστ, με τους «γηπεδούχους» να επιμένουν στη συνέχεια αναζητώντας το γκολ. Στο 76’ μετά από σέντρα του Τσιλούλη, ο Τσιφτσής επεμβαίνει προ του Μουνιέ τόσο όσο χρειάζεται για να αποτρέψει τον κίνδυνο μιας κεφαλιάς σε πλεονεκτική θέση. Ο Απόλλωνας στο 80’ απειλεί με στημένη φάση σε επικίνδυνο σημείο δεξιά της μεγάλης περιοχής του Αστέρα.

Οι «γηπεδούχοι» απειλούν ουσιαστικά στο 82’ στη δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία τους στο ματς όταν μετά από σέντρα του Μουνιέ, η κεφαλιά του Φατιόν από το ύψος της μικρής περιοχής σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή! Οι «Αρκάδες» που συνεχίζουν να αμύνονται καταφέρνουν τελικά στο φινάλε να αντέξουν με αποτέλεσμα να φτάσουν έστω και με αυτό τον τρόπο στην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη και στην πρώτη για το 2021.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γεώργιος Καμάρας» | 10/01/2021 (17:15).
ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος.
ΘΕΑΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).
ΒΟΗΘΟΙ: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων).
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας).
VAR: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).
AVAR: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 20’ Μπαράλες.
ΑΣΙΣΤ:
ΔΟΚΑΡΙΑ: 82’ Φατιόν.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12’ Λισγάρας, 29’ Φατιόν | 10’ Σίτο, 16’ Αλβάρες, 43’ Μουνάφο.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΑΠΟΛΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς (66’ Μουνιέ), Λισγάρας, Ντομίνγκες Γκουστάβο, Μπαξεβανίδης, Κολ, Σλίβκα (65’ Βίτλης), Φερνάντεθ Μάρκ (89’ Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα, Φατιόν.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (90’+2’ Κώτσιρας), Άλβαρες, Σουάρεθ, Καστάνιο Πέπε, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (66’ Καπίγια), Μπαράλες, Φερνάντεθ Λουίς (79’ Πασαλίδης), Ρεγκίς (65’ Λέο Τιλίκα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here