Επικράτηση με ανατροπή οι έφηβοι του Αρκαδικού στο ντέρμπι κορυφής με Πελασγό

1
572

Ένα ακόμη ντέρμπι για δεύτερη συνεχή αγωνιστική επιφύλαξε ο β’ όμιλος στο πρωτάθλημα εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς οι αήττητοι μέχρι εκείνο το ματς ΣΕΦΑ Αρκαδικός και Πελασγός ΚΟΜ, αναμετρήθηκαν μεταξύ τους το απόγευμα της Κυριακής (03/10) στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης.

Στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής λοιπόν ο ΣΕΦΑ Αρκαδικός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές και με -14 (16-30) στα φινάλε του α’ μέρους, κατάφερε στη συνέχεια να αντιδράσει, να οδηγήσει το ματς στην παράταση και εκεί να το κερδίσει με σκορ 50-47.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Αρκαδικός δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, την ίδια ώρα που ο σύλλογος της Μεγαλόπολης έλεγξε το ρυθμό, βρήκε λύσεις στην επίθεση και προηγήθηκε με 8-17. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τον Πελασγό να καταφέρνει να μπλοκάρει επιθετικά τους «κυανόλευκου», κλείνοντας το α’ μέρος προηγούμενος με 16-30. Χαρακτηριστικό ότι ο ΣΕΦΑ κατάφερε στο πρώτο 20λεπτο να βγάλει σημάδια αντίδρασης χάρη στον Χαραλαμπόπουλο ο οποίος σημείωσε τους 10 από τους 16 πόντους της ομάδας του.

Η ομάδα της Τρίπολης με το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο ματς. Αύξησε την πίεση και την αποτελεσματικότητα της στην άμυνα και από εκεί κατάφερε να βρει ενέργεια που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σημαντική επιθετικά. Ο ΣΕΦΑ απέκτησε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και μείωσε στο φινάλε του γ’ δεκαλέπτου με 27-35. Η ολική επαναφορά επετεύχθη στο τελευταίο δεκάλεπτο με ακόμη καλύτερη εικόνα και αλλαγή ισορροπιών στην αναμέτρηση. Ο Πελασγός περιορίστηκε στα δύο εύστοχα σουτ εντός πεδιάς και τρεις πόντους από βολές, για το επί μέρους 15-7 που διαμόρφωσε το 42-42, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το «μομέντουμ» άνηκε στους «κυανόλευκους» που αποδείχθηκε λίγο πιο ουσιαστικά, τόσο όσο χρειαζόταν για να κατακτήσουν τελικά τη νίκη με σκορ 50-47. Χαρακτηριστικό της αντεπίθεσης διαρκείας του Αρκαδικού αποτελεί το γεγονός ότι όσους πόντους κατάφερε να σημειώσει ο Πελασγός μόνο στην α’ περίοδο, τους πέτυχε συνολικά στα τελευταία 25 αγωνιστικά λεπτά του ντέρμπι.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 03/10/2021 (16:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρδαράς, Τσουβάλης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-17 (Α’), 16-30 (Β’), 27-35 (Γ’), 42-42 (Δ’), 50-47 (Δ’).
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Νίκος Πολυζωγόπουλος): Μακρής, Τρυφωνόπουλος 7(1), Γαϊτανάρης 2, Μποτούλας, Παπαδημητρίου 2, Χαραλαμπόπουλος 16, Ναστόπουλος, Τουρνικιώτης, Τσαμακλής Αν. 4, Γλύμης, Συρεγγέλας-Αθανασιάδης 2, Χωματάς 17(2).
ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΜ (Γιώργος Τσατσουλής, Γεωργία Μανιάτη): Κουκουλάς 6(1), Θεοδωρόπουλος 2, Μακρής, Παπαδόπουλος 9(1), Βούλγαρης 20(1), Μπουγάς 8, Λίλης 2.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here