Η αποβολή έφερε την καλύτερη φετινή εμφάνιση 3-0 τον Παναιτωλικό!

0
630
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης καλούνταν να δώσει ακόμη έναν «τελικό» στην προσπάθειά του για αναζήτηση κερδισμένων βαθμών που θα τον απομακρύνουν από τις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αντίπαλος στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» το απόγευμα της Κυριακής ο Παναιτωλικός. Μια ομάδα που το τελευταίο διάστημα θεωρείται από τις πιο φορμαρισμένες βλέποντας όχι μακριά την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Κατά συνέπεια ένα απαιτητικό ματς για τον Αρκαδικό σύλλογο ο οποίος εξ’ αρχής είχε σαν μοναδικό ζητούμενο αποτέλεσμα τη νίκη.

Αγωνιστικά αν και το α’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο με την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου στο 4’ ο Αστέρας αποδείχθηκε εξαιρετικός σε απόδοση και ιδιαίτερα αποτελεσματικός τόσο στη δημιουργία φάσεων, όσο και στην ανάπτυξη σε συνθήκες αντεπιθέσεων. Επιπλέον με έναν εκπληκτικό οργανωτικά Καλτσά ο Αστέρας κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου και να βρει τρόπους να σκοράρει στο 26’ με τον Βαλιέντε και στο 44’ με τον Ιγκλέσιας για το 2-0.

Στην επανάληψη αν και μπορεί να πίστευε κάποιος ότι οι ισορροπίες του ματς θα μεταβάλλοντας, ο Αστέρας κυριάρχησε και στην επανάληψη και όχι μόνο επί της ουσίας δεν απειλήθηκε αλλά σκόραρε ακόμη ένα τέρμα στο 62’ με τον Φερνάντεθ, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Στη συνέχεια όσο και αν προσπάθησε ο Παναιτωλικός δεν ήταν δυνατό να αλλάξει κάτι στο ματς, με την ομάδα της Τρίπολης να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη.

 

Αποβολή με το «καλημέρα» για τον Αστέρα…

Το ματς είναι γεγονός ότι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος μόλις στο 4’ βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, ύστερα από αποβολή με κόκκινη κάρτα του Τριανταφυλλόπουλου σε αντικανονικό μαρκάρισμα του αμυντικού των «Αρκάδων» στον Μοράρ. Κάπως έτσι τα όποια πλάνα του Γιώργου Παράσχου πριν καλά-καλά ξεκινήσει το ματς «τινάχθηκαν στον αέρα».

Μοιραία η Αρκαδική ομάδα από το ξεκίνημα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο περιμένοντας τον αντίπαλο και ψάχνοντας προϋποθέσεις για ένα γκολ στην κόντρα. Μάλιστα ο Αστέρας στη συνέχεια αποδείχθηκε πιο επικίνδυνος με διαδοχικές τελικές προσπάθειες. Στο 14’ μετά από γρήγορη επίθεση ο Καλτσάς ανακόπτεται με προβολή από τον Αμαράλ μετά από σουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 16’ ένα συρτό σουτ του Φερνάντεθ φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 18’ του σουτ του Μανιά φεύγει ψηλά άουτ. Στο 23’ μετά από ωραία επίθεση του Αστέρα με σέντρα του Καλτσά από δεξιά η κεφαλιά του ΜΑνιά έφυγε άουτ.

 

Η αντίδραση των «Αρκάδων» και η καθολική υπεροχή τους…

Η ομάδα της Τρίπολης παρ’ όλα με δέκα παίκτες κυριάρχησε στο πρώτο 45λεπτο έχοντας όλες τις φάσεις για γκολ και την υπεροχή. Μια υπεροχή από το ξεκίνημα παρά την κατοχή των «φιλοξενούμενων» που μετουσιώθηκε σε γκολ στο 26’ όταν μετά από φοβερή αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Καλτσά, συνεχίστηκε με τον Μανιά για να δώσει με τη σειρά του έτοιμο γκολ στον Βαλιέντε για το 1-0.

Ακόμη και μετά το γκολ του Αστέρα ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Παρά την κατοχή με 70%-30% οι «Αρκάδες» συνέχισαν να είναι ουσιαστικοί στη δημιουργία φάσεων. Στο 30’ μετά από λάθος του Παναιτωλικού και σέντρα του Ιγκλέσιας ο Φερναντεθ με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Στο 44’ μετά από εκτέλεση φάουλ σε πολύ καλό σημείο από αριστερά από τον Καλτσά, η κεφαλιά του Ιγκλέσιας κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Παναιτωλικού για το 2-0.

 

Πιο απειλητικός και στην επανάληψη ο Αστέρα…

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους η ομάδα του Αστέρα αποδείχθηκε πιο επικίνδυνη, περιμένοντας τον αντίπαλο και χτυπώντας σε κάθε ευκαιρία, είτε με γρήγορη επίθεση, είτε με στημένη φάση. Στο 48’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Αστέρα με τον Κυριακόπουλο, ο Ιγκλέσιας με φοβερή κεφαλιά ανάγκασε σε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ τον Γιαννακόπουλο. Όσο περνούσε η ώρα η κόπωση επηρέαζε την απόδοση του Αστέρα που έριχνε το βάρος του στην αμυντική λειτουργία, βγάζοντας εκεί ενέργεια ώστε να ανέκοψε κάθε επίδοξη προσπάθεια για δημιουργία ευκαιρίας. Στο 61’ ο Λουσέρο βρήκε τον Μπαϊροβιτς, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε πάνω από την εστία.

Ο Αστέρας αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματικός και στο β’ ημίχρονο με τον Φερνάντεθ μετά από βαθιά μπαλιά και ωραία ατομική ενέργεια να σουτάρει με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την κλειστή γωνία του Γιαννακόπουλου για το γκολ και το 3-0! Στο 67’ ένα ακόμη σουτ του Φερνάντεθ κόντραρε και δίνει χρόνο στο Γιαννακόπουλου να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα.

 

Πλήρης έλεγχος των «Αρκάδων» μέχρι το φινάλε…

Αν και ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να απειλήσει τα όποια σουτ επιχειρούσε δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Παπαδόπουλο που μπλόκαρε σε όλες τις περιπτώσεις δίχως προβλήματα. Στο 74’ ο Καλτσάς στην κίνηση μετά από γρήγορη επίθεση έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο Παναιτωλικός επέμεινε στο φινάλε στο να ψάξει κάποιο γκολ, αλλά η άμυνα του Αστέρα αποδείχθηκε αποτελεσματική ώστε να προστατευτεί το «μηδέν» στην άμυνα.

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» | 03/03/2019 (19:30).
ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιασμένος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας).
ΒΟΗΘΟΙ: Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Νικόλαος Σάββας (Σερρών).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λάμπρος Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 26’ Βαλιέντε, 44’ Ιγκλέσιας, 62’ Φερνάντεθ.
ΑΣΙΣΤ: 26’ Μανιάς, 44’ Καλτσάς.
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76’ Γουίλιαν, 83’ Μιχάι.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 4’ Τριανταφυλλόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Φερνάντεθ (89’ Ορτέγκα Μαρτίνεθ), Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Αραβίδης (8’ Μπελόκ), Μανιάς (82’ Βλάχος).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μιχάι, Άργκους, Μάζουρεκ, Αμαράλ, Μοράρ (29’ Μπάιροβιτς), Λουσέρο, Πάουλο (68’ Παρράς), Γκούγκα, Τσιγγάρας (63’ Μαρινάκης), Γουίλιαν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here