Η εισήγηση της ΕΣΠΕΠ αποφέρει άνοδο του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης στη Β’ Εθνική!

0
785

Οι πληροφορίες του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» πριν αρκετές ημέρες φαίνεται να επαληθεύονται από τη στιγμή που η ανακοίνωση της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου γνωστοποιεί την πρόταση και εισήγησή της για άνοδο μεταξύ άλλων και του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης στην Β’ Εθνική κατηγορία!

Στην προκήρυξη της σεζόν 2019-20 προβλεπόταν η άνοδος από το τοπικό γυναικείο πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική των πρωτοπόρων καθενός από τους τρεις ομίλους μέσω της διαδικασίας των play-off. Εν τέλει η μη διεξαγωγή των play-off λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και η οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων οδήγησε την ΕΣΠΕΠ σε εισήγηση για άνοδο από το τοπικό γυναικείο πρωτάθλημα στη Β’ Εθνική κατηγορία των δύο πρωτοπόρων κάθε ομίλου, οι οποίοι προέκυψαν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Ας γνωστόν ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης τερμάτισε στην 2η θέση του Γ’ ομίλου πίσω από τον ΝΟΚ Ποσειδών και κατά συνέπεια βάσει της εισήγησης της ΕΣΠΕΠ ανεβαίνει στην Β’ Εθνική! Μοναδική πλέον εκκρεμότητα τη συγκεκριμένη εισήγηση – πρόταση της ΕΣΠΕΠ να εγκρίνει το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης. Με βάσει πάντως την ανακοίνωση της ΕΣΠΕΠ, η επόμενη σεζόν αναμένει διαφοροποιήσεις στα πρωταθλήματα όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων, κάτι που αναμένεται και για την Β’ Εθνική γυναικών από την οποία δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και πληροφορίες μας το προηγούμενο διάστημα ανέφεραν ότι μελετάται η διεξαγωγή του σε δύο και όχι έναν όμιλο!

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΠ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π συνεδρίασε την Κυριακή 14/5/2020 και ώρα 21.00 μέσω τηλεδιάσκεψης και με αίσθημα ευθύνης αφού έλαβε υπόψη, την  απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. κατά την συνεδρίαση της στις 7/5/2020 και της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ε.Σ.ΠΕ.Π, που συνεδρίασε την 3/5/2020 αποφασίστηκε ομόφωνα, η οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων της Ένωσης, εκτός των πρωταθλημάτων Κ-18 Αγοριών και Κοριτσιών, επικυρώνοντας τις υπάρχουσες βαθμολογίες και κατάταξη ανά πρωτάθλημα και ομίλους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, εκπρόσωπος της Ε.Σ.ΠΕ.Π και με δικαίωμα ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών, από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Γυναικών θα είναι, η ομάδα του Α.Σ.Π. ΑΠΟΛΛΩΝ. Σε περίπτωση μη αποδοχής της συμμετοχής της, το δικαίωμα θα το έχουν οι επόμενες ομάδες που σύμφωνα με την βαθμολογική κατάταξη είναι οι ομάδες Ε.Α.Π. – Ερυθρός Αστέρας και Ομόνοια Ναυπάκτου.

Επίσης από την Β’ Εθνική κατηγορία Γυναικών, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα διότι όλες μαθηματικά, είχαν τις προϋποθέσεις για παραμονή τους.  

Από την τοπική κατηγορία του πρωταθλήματος Γυναικών προβιβάζονται απευθείας στην Β’ Εθνική Γυναικών, οι πρωτοπόρες ομάδες των τριών (3) ομίλων, δηλαδή η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε., ο Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ και Ν.Ο.Κ. «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», καθώς επίσης και η 2η ομάδα από κάθε  όμιλο, δηλαδή οι (Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ, Σ.Φ.Π. ΙΡΙΣ ΑΡΓΟΥΣ και Α.Σ.Π. ΤΡΙΠΟΛΗΣ) με την προϋπόθεση ότι το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. θα συμφωνήσει στην πρότασή του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π, ότι για λόγους οικονομικούς το πρωτάθλημα της Β ΄Εθνικής Γυναικών την Αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί σε ομίλους.

Από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Ανδρών και για την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ένωση στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών και λόγω της ιδιαιτερότητας που υπάρχει στο τόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αποφασίστηκε να ενημερωθεί η Ομοσπονδία για τις ομάδες και την βαθμολογική τους κατάταξη ανά όμιλο, ώστε το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. αποφασίσει για τις απαιτούμενες ενέργειες κατάταξή τους και ανάδειξης εκπροσώπου.

Τέλος όπως κάθε χρόνο, αποφασίστηκε να προσκληθούν τα σωματεία της Ένωσης όπως αποστείλουν με έγγραφο τις προτάσεις τους για τα πρωταθλήματα 2020-21 της νέας αθλητικής περιόδου και τον τρόπο διεξαγωγής τους.».

Όπως και να έχει καθώς και ο τρόπος που η Αρκαδική ομάδα είναι πολύ πιθανόν τη νέα σεζόν να αγωνίζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία, αποτελεί μεγάλη επιτυχία λόγω του γεγονότος ότι το ρόστερ απαρτίζεται σχεδόν εξολοκλήρου από ντόπιες αθλήτριες και νεαρές ταλαντούχες αθλήτριες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα κορασίδων και παγκορασίδων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here