Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης για το μνημόνιο συνεργασίας για την Πίστα Μεγαλόπολης

0
224

Τις προηγούμενες ημέρες και ειδικότερα το πρωί της περασμένης Δευτέρας (05/12), υπεγράφη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο ανοίγει το «δρόμο» για την αναβάθμιση της Πίστας της Μεγαλόπολης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση σε επίπεδο διοργανώσεων και προβολής της περιοχής.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μετάβασης Ιωάννη Μπούκη, παρουσία μεταξύ άλλων του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδα Καλλίρη, όπως και του δημάρχου Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλου.

Μεγάλο ωστόσο συζήτηση αλλά και αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση υπογραφής του συγκεκριμένου μνημονίου, δεν ενημερώθηκε και δεν προσκλήθηκε η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Μεγαλόπολης, η οποίο αποτελεί το σύλλογο που εκτός από τη διαχείριση της πίστας της Μεγαλόπολης, αποτελεί το σύλλογο που γνωρίζει ίσως καλύτερα από κάθε άλλο τεχνικά, οργανωτικά και αγωνιστικά τη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.

Η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης με ανακοίνωση που εξέδωσε πήρε θέση για το γεγονός της υπογραφής του συγκεκριμένου μνημονίου και της μη πρόσκλησης της. Έστειλε μήνυμα ενότητας για τον κοινό σκοπό της αναβάθμισης της πίστας της Μεγαλόπολης, αλλά παράλληλα προειδοποίησε ότι τακτικές αποκλεισμών και οι προσπάθειες απαξίωσης, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης, αναφέρει:

«Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα σχετικά με την πίστα μοτοκρός της Μεγαλόπολης, η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης ενημερώνει τα εξής:

Η πίστα μοτοκρός και η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης έχουν πορεία καταξιωμένη και πιστοποιημένη διεθνώς σε κάθε επίπεδο.

Για την πορεία αυτή σημαντική ήταν η βοήθεια της ΔΕΗ, του Δήμου Μεγαλόπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εθελοντών,  πράγμα που αποδεικνύει τα οφέλη της συνεργασίας, στην οποία η ΑΛΜΑ ήταν πάντα ανοικτή.

Οι ανακοινώσεις που είδαμε να γίνονται σχετικά με αξιοποίηση της πίστας είναι στην σωστή κατεύθυνση αφού αποτελούν στην ουσία όλα όσα αυτά τα χρόνια έχουμε προτείνει τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στον κ. Αυγενάκη. Χαιρόμαστε που όλες οι προτάσεις μας φαίνεται να γίνονται αποδεκτές , αν μάλιστα γίνουν πράξη και δεν μείνουν στα λόγια, τότε είμαστε πεπεισμένοι ότι η πίστα Μοτοκρός Μεγαλόπολης θα έχει πολύ καλή εξέλιξη.

Λυπούμαστε όμως που για όλες αυτές τις αποφάσεις και τις εξελίξεις , δεν σκέφτηκε κανείς να μας ενημερώσει και έγιναν οι διαδικασίες υπογραφής μνημονίου χωρίς να παραβρίσκεται στην αίθουσα έστω ένα μέλος της ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης και για όσα έγιναν ενημερωθήκαμε κατά τύχη από δημοσιεύματα.

Η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης είναι νόμιμη ενοικιάστρια της Πίστας Μοτοκρός από την ΔΕΗ και υπάρχει συγκεκριμένο συμβόλαιο σε ισχύ.

H πίστα όλα αυτά τα χρόνια χρειαζόταν πολυέξοδη και κοπιαστική συντήρηση την οποία είχε αναλάβει η ΑΛΜΑ αποκλειστικά. Όσο αναγκαίες είναι οι μελέτες και οι σχεδιασμοί άλλο τόσο αναγκαίο είναι οι άνθρωποι που  γνωρίζουν την πίστα σε κάθε σπιθαμή της και μπορούν να τρέξουν τεχνικά μια διοργάνωση.

Η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης πάντα επεδίωκε την συνεργασία, έτσι και τώρα είμαστε στην διάθεση όλων με μοναδικό όμως στόχο την αναβάθμιση της πίστας και των γύρω χώρων. Με σκοπό να συνεχίσουν να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις. Για να μπορεί να γίνει αυτό δυνατόν θεωρούμε ότι οι τακτικές αποκλεισμών και οι προσπάθειες απαξίωσης δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Αν πραγματικά η πολιτεία ενδιαφέρεται να κάνει πράξη όλα όσα μας ανακοινώνει, θα είμαστε οι πρώτοι που θα παλέψουμε για αυτό, δηλώνουμε παρόντες και αναμένουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα για το καλό του τόπου μας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πλέον όλοι είναι ενήμεροι και γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες, η ευθύνη υλοποίησης όσων ανακοινώθηκαν ανήκει σε όσους την ανέλαβαν με την υπογραφή του μνημονίου.

Εκ του Δ.Σ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here