Η Πρόεδρος του ΚΟΑ Τρίπολης μιλάει για τη νέα «εποχή» στον τοπικό υγρό στίβο

0
398

Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθη η τακτική Γενική Συνέλευση του ΚΟΑ Τρίπολης από την οποία προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Αρκαδικού Ομίλου. Μια νέα διοίκηση στην οποία ανανεώθηκε η θητεία της Προέδρου του συλλόγου, Χριστίνας Καλαθά, ενώ στο συμβούλιο μπήκαν και αρκετά νέα πρόσωπα με διάθεση και όρεξη να βοηθήσουν το σύλλογο.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγη σε μια περίοδο δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και της αναστολής λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου λόγω των έργων ανακατασκευής του. Παράλληλα όμως έχει εκλεγεί σε μια περίοδο με ενδιαφέρουσες προκλήσεις, καθώς η προοπτική της επόμενης ημέρας για τον τοπικό υγρό στίβου με την επαναλειτουργία του νέου κλειστού κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης, αναμένεται ιδιαίτερα ευοίωνη!

Με αφορμή τα παραπάνω το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρόεδρο του ΚΟΑ Τρίπολης κα Χριστίνα Καλαθά.

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΚΟΑ Τρίπολης, σε μια κρίσιμη περίοδο, γεμάτη προκλήσεις. Θα θέλαμε το σχόλιό σας…

Ο ΚΟΑΤ στη διαδικασία της νέας νομοθεσίας που έχει ψηφιστεί εδώ και ενάμιση χρόνο, έπρεπε να μπει στη διαδικασία να κάνει εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να έχει αυτή τη νόμιμη υπόσταση και από την άλλη πλευρά έπρεπε να μπει στη διαδικασία να τροποποιήσει το καταστατικό σύμφωνα με τη νέα Νομοθεσία. Το καταστατικό μας ήταν αρκετά απαρχαιωμένο από το 2000 και υπήρχαν αρκετά σημεία τα οποία δεν διευκόλυναν τη λειτουργία μας. Στη φάση αυτή λοιπόν μπήκαμε σε μια διαδικασία όπου συνεργαστήκαμε με κατάλληλους νομικούς, μας υποστήριξαν τόσο από την ΚΟΕ όσο και από την ΓΓΑ και είμαστε σε μια φάση στην οποία έχουμε ένα νέο καταστατικό το οποίο θα υποβάλουμε στο Πρωτοδικείο, προκειμένου να έχουμε τη νόμιμη υπόσταση.

Από την άλλη πλευρά έχουμε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από νέους ή μη γονείς και ανθρώπους που θα γίνουν σύντομα γονείς ελπίζουμε και από διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες και ο στόχος είναι μέσα από αυτή τη διοίκηση όλοι μαζί να μπορέσουμε τα πολλά κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τη λειτουργία και την οργάνωση ενός συλλόγου σε όλους τους τομείς, η ομάδα να λειτουργήσει από κοινού και να έχει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα για την αξιοποίηση σε 1,5 – 2 χρόνια αυτής της τεράστιας δύναμης που δεν είναι άλλο από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Τρίπολης.

 

Μια περίοδος στην οποία το κολυμβητήριο μπαίνει σε διαδικασία ανακατασκευής και άρα μη λειτουργίας. Πως βρίσκει το σύλλογο;

Όταν γίνονται τέτοιες διεργασίες και μαζί με την πανδημία του covid-19, προκάλεσαν μια κρίση στην οποία ο σύλλογος βρίσκεται ο σύλλογος σε μια φάση ανάγκης επανεκκίνησης. Η λέξη «ανάγκη» δεν αναφέρεται με την κακή έννοια, αλλά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία με βάση και τις προοπτικές που θέλει να δώσει η Πολιτεία με την ΓΓΑ, την ΚΟΕ και το Δήμο Τρίπολης που αξιοποιεί πόρους οικονομικούς Ευρωπαϊκούς για να μπορέσει να αναβαθμίσει αυτή την τεράστια υποδομή. Είναι μια χρυσή ευκαιρία και για εμάς σαν σύλλογος, να μπορέσουμε να οργανωθούμε και όπως σας είπα με το νέο καταστατικό έχουμε βάλει όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου όπως τα παραθέτει και η ΚΟΕ, αλλά και ο αθλητικός Νόμος, να μπορέσουμε να οργανώσουμε να δώσουμε στην πόλη αν θέλετε  ευκαιρίες στους πολίτες για να δραστηριοποιηθούν στην γενικότερα στην άσκηση στον υγρό στίβο. Γιατί ένα κολυμβητήριο δεν είναι μόνο αθλητισμός και κολύμβηση αποκλειστικά. Είναι και άλλα αθλήματα, όπως η Υδατοσφαίριση που είναι σημαντική, όπως και η καλλιτεχνική κολύμβηση, ή η βρεφική κολύμβηση και η κολύμβηση για μεγάλους ανθρώπους.

Ο στόχος είναι όλοι αυτοί που ασχολούνται με το θέμα και έρχονται στο νερό, να μπορούν να απολαμβάνουν, να οργανώνουν το χρόνο τους στην προσωπικότητα των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό γενικότερα στην καθημερινή μας οργάνωση και όχι σε μια υποχρεωτική δραστηριότητα απλά για να γίνεται.

 

Ο ΚΟΑ Τρίπολης ωστόσο σχεδιάζει πολλές δράσεις το προσεχές διάστημα, με βασικό αντικείμενο φυσικά το κολύμπι. Είναι έτσι;

Ενδιαφερόμαστε και σκεφτόμαστε συνεργασίες με άλλα αθλητικά σωματεία στην πόλη. Έχουμε ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις. Δεν είναι για να ανακοινώσουμε κάτι στην παρούσα φάση. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τις δραστηριότητες γιατί μια αθλητική δραστηριότητα από μόνη της δεν μπορεί να προκαλέσει την απαιτούμενη εξάσκηση στους αθλούμενους και ασκούμενους αυτής της δραστηριότητας, οπότε ο στίβος, η γυμναστική και άλλα αθλήματα τα οποία δεν είναι επιβαρυντικά σε σχέση με την κολύμβηση, είναι επιθυμητές μελλοντικές συνεργασίες.

 

Η επόμενη μέρα για το κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης, θα βρει σε πλεονεκτική θέση τον ΚΟΑ Τρίπολης, έναντι πολλών κολυμβητικών σωματείων ανά την Ελλάδα, λόγω των σύγχρονων εγκαταστάσεων που θα αποτελούν έδρα δραστηριοποίησης του συλλόγου. Προετοιμάζεται ο Όμιλος για τη νέα εποχή του Υγρού Στίβου στην περιοχή μας;

Όπως σας είπα γενικότερα όλη αυτή η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού μας έχει μελλοντικό στόχο προκειμένου να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και άλλα νέα αθλήματα. Γενικότερα ο αθλητικός Νόμος προβλέπει ότι τα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση θα μπορούν να ασκούν σε μια λογική επαγγελματική στο ερασιτεχνικό αθλητισμό αυτή τη δραστηριότητα. Ο όρος «επαγγελματική» έχει να κάνει με τον τρόπο που ασκείται αυτή η δραστηριότητα και με τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται αυτή η υπηρεσία από τους γυμναστές και προπονητές. Οργανωμένα και νόμιμα.

Το ενδιαφέρον για εμάς είναι κάτι που θα το κάνουμε την επόμενη μέρα. Ήδη έχουμε κάποιους συνεργάτες γυμναστές και προπονητές με τους οποίους συζητάμε από τον προσεχή Σεπτέμβριο πως θα υλοποιήσουμε κάποια μικρά τμήματα για να μπορούμε να μετακινηθούμε σε γειτονικά κολυμβητήρια, έχοντας κάνει κάποιες συζητήσεις με το Άργος. Μας υποδέχεται ευχάριστα η Κόρινθος, μας υποδέχεται ευχάριστα και το Λουτράκι που είναι δίπλα μας. Να ευχαριστήσω με την ευκαιρία και όλους αυτούς γιατί συγκεκριμένη χρονική φάση οι αθλητές μας βρίσκονται με υποσχετική σε άλλα σωματεία ή και αθλητές του ΚΟΑΤ που θα αγωνιστούν τώρα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, έχουν φιλοξενηθεί όσο ο καιρός το επέτρεψε και λόγω του covid-19.

Με την ευκαιρία να ευχηθούμε στα παιδιά μας καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αυτή την εβδομάδα και θέλουμε να μεταφέρουμε αισιόδοξα μηνύματα, ότι παρ’ ότι είναι κλειστό το κολυμβητήριο, ανακαινίζεται και στις γειτονικές περιοχές μπορούμε να κάνουμε άλλες δραστηριότητες μικρής εμβέλειας και κλίμακας για να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα της επαφής με το νερό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here