Η αγωνιστική περίοδος 1996-97 για το γυναικείο Αρκαδικό μπάσκετ και την ΑΕΚ Τρίπολης ειδικότερα αποτέλεσε μια μεταβατική χρονιά για μια διετία που ακολούθησε και αποτέλεσε μακράν την «χρυσή» εποχή του γυναικείου μπάσκετ. Η σεζόν 1996-97 ξεκίνησε και σχεδόν ολοκληρώθηκε με την πορεία της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ να εξελίσσεται «αθόρυβα» και σε σημαντικό βαθμό μακριά από το επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φιλάθλων της περιοχής. Χρειάστηκε να φτάσουμε στις τελευταίες αγωνιστικές για να συνειδητοποιήσουν οι φίλαθλοι του ιδιαίτερα ορατό ενδεχόμενο ανόδου στην νέο-ιδρυθείσα Α2 Εθνική κατηγορία για να γεμίσουν με κόσμο οι εξέδρες του κλειστού γυμναστηρίου.

Η αναμέτρηση με την οποία θα ασχοληθούμε διεξήχθη στο συγκεκριμένο αφιέρωμα διεξήχθη στο ξεκίνημα της σεζόν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Κι αν ακόμη υπολείπονταν πολλές αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς η νίκη αυτή απέναντι στον ΓΣ Ηλιούπολης στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Τρίπολης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως προάγγελος της ανόδου, για διαφορετικούς λόγους.

Αρχικά αποτέλεσε ένα από τα πρώτα αγωνιστικά «κρας τεστ» προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνατότητές της η Αρκαδική ομάδα το οποίος κρίθηκε νικηφόρο με 63-51, απέναντι σε μια ομάδα που επίσης κατάκτησε την άνοδο για την νεοσύστατη Α2 Εθνική κατηγορία της επόμενης περιόδου. Κατ’ επέκταση η ΑΕΚ Τρίπολης πήρε μια νίκη που απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις για το γεγονός ότι η ομάδα της Τρίπολης αγωνίστηκε με πολλές απουσίες. Μεγάλη διάσταση στη νίκη και για τον τρόπο με τον οποία γύρισε το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

 

Το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης…

Η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα την ΑΕΚ Τρίπολης με το σκορ να διαμορφώνεται από νωρίς σε 2-9, 4-13 και 10-20, όσο η αναμέτρησης οδηγούνταν προς το φινάλε του α’ ημιχρόνου οι «γηπεδούχες» ανέβασαν ρυθμούς ισορρόπησαν την αναμέτρηση, κατάφεραν να προηγηθούν με 30-28 αλλά έκλεισε το ημίχρονο με το σκορ στο 36-36.

Στην επανάληψη το ξεκίνημα είχε αποδειχθεί ανάλογα κακό για την ΑΕΚ Τρίπολης που μπήκε νευρικά στο παρκέ με αποτέλεσμα να βρεθεί με επί μέρους 2-13, πίσω στο σκορ με 38-49 περίπου 10 λεπτά πριν το φινάλε. Κάπου εκεί όμως οι «κιτρινόμαυρες» στηριζόμενες επιθετικά κυρίως στις Στασινού, Κόλλια και Βάσω Δασκαλοπούλου, με εντυπωσιακό επί μέρους σκορ 25-2 έφτασαν τελικά στη σημαντική νίκη (δεύτερη διαδοχική) με σκορ 63-51 που έφερε την ΑΕΚ Τρίπολης στους 9 βαθμούς με 3 νίκες και 3 ήττες.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ Τρίπολης | 01/12/1996 (12:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζίνος, Χαρίσης.
ΣΚΟΡ: 36-36 (ημίχρονο), 63-51 (τελικό).
Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σπύρος Ψυχογιός, Βασίλης Κάτρης): Δασκαλοπούλου Β. 12(1), Κόλλια 16(2), Στασινού 12(1), Βλάχου 20(3), Κόντου 3. Στην αποστολή περιλαμβάνονταν ή είχαν δηλωθεί και οι Θεοδοσία Μπότη, Κωνσταντίνα Γιαννίκα, Ελένη Γιαννοπούλου, Κατερίνα Δασκαλοπούλου και Ευαγγελία Καρλή οι οποίες δεν αγωνίστηκαν.
Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Αχ. Γκόρος): Γαζέτα 12(3), Κοτσιρέα 5(1), Δέλα 1, Χατζή 12, Γεροδήμου 10(1), Τριανταφύλλη 4, Κακαρά 7.

 

Μετά από εκείνο το ματς δηλώσεις είχε πραγματοποιήσει η 14χρονη εκείνη της εποχή Βάσω Δασκαλοπούλου, αναφερόμενη στη σημασία της συγκεκριμένης νίκης. Αναλυτικότερα η ικανή γκαρντ της ΑΕΚ Τρίπολης είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Πιστεύω ότι έπαιξα πολύ καλά. Θα προσπαθήσω να παίξω καλύτερα. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δύο λεπτά. Πιστεύω ότι θα ανέβουμε Α2 Εθνική κατηγορία μετά τη σημερινή νίκη.».

Από την πλευρά του στη συνέχεια μίλησε και ο κόουτς της ΑΕΚ Τρίπολης Σπύρος Ψυχογιός ο οποίος αναφερόμενος στο παιχνίδι είχε δηλώσει: «Η νίκη είναι πολύ σημαντική, γιατί η Ηλιούπολη είναι πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, παίζει κάθε μέρα φιλικά παιχνίδια με την Ακαδημία που είναι Α’ Εθνική. Παίξαμε πολύ καλά στο τέλος. Ήμασταν εύστοχοι, είχαμε καθαρό μυαλό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια και ιδιαίτερα στη Βάσω Δασκαλοπούλου και στην Κόλλια. Σε όλα τα κορίτσια που πάλεψαν στο ματς όπως η Μαρία Κόντου, η Λίτσα Βλάχου και η Στασινού όπως και όλα τα κορίτσια. Είχαμε την απουσία σήμερα της Κάντα και της Κάνταρου που λείπει αλλά και της Παπαδοπούλου που δεν είναι ούτε καν στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here