Ιάσωνας Θανόπουλος «Κάνω δύο διαφορετικές δουλειές για να κάνω πρωταθλητισμό!»

0
525

Η πραγματική διάσταση του Ελληνικού αθλητισμού αντικατοπτρίζεται και στα λεγόμενα του Ιάσονα Θανόπουλου, του Αρκά πρωταθλητή Ελλάδας στη Δισκοβολία, ο οποίος μιλώντας στη DRT915.GR αλλά και στην εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», τόνισε ότι κάνει δύο δουλειές για να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό!

Ο Αρκάς πρωταθλητής μίλησε για τους φετινούς του στόχους τη φετινή σεζόν, την παρουσία του στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, αλλά και τις προσεχείς αγωνιστικές του υποχρεώσεις καθώς και τους μεγάλους φετινούς του στόχους.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του στον Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στο Σπλιτ Κροατίας, ο Ιάσονας Θανόπουλος σχολίασε: «Δεν πήγε καλά είναι αλήθεια. Έμεινα πολύ χαμηλά από τις επιδόσεις μου. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ αλλά δεν πήγαν τα πράγματα στην τεχνική όπως θα ήθελα. Δεν μου βγήκαν κάποια πράγματα. Οι πρώτες μου τέσσερις βολές δεν ήταν καλές, οπότε στο τέλος προσπάθησα να το αλλάξω λίγο και βγήκε αυτό που βγήκε.», ενώ για το αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ξεκίνησε με δύο άκυρες βολές μας είπε: «Η αλήθεια είναι ότι έκανα ένα λάθος φέτος. Στην προπόνηση στις βολές δεν κρατιόμουν πολύ μέσα στη βαλβίδα, οπότε στο συγκεκριμένο αγώνα στην πρώτη βολή βγήκα πολύ άκυρος. Επέλεξα να μαζευτώ στη δεύτερη βολή, αλλά και πάλι για λίγο βγήκα άκυρος. Οπότε στη συνέχεια που βγήκε περισσότερο η αμυντική τακτική, αντί να είμαι πιο επιθετικός και να κυνηγάω το δίσκο. Έμεινα τελικά πίσω και δεν βγήκαν καλές επιδόσεις. Βγήκαν μεν έγκυρες αλλά δεν βγήκαν καλές. Μέσα στην εβδομάδα αυτό προσπάθησα να δουλέψω στην προπόνηση. Να βάλω ένταση κρατώντας έγκυρες όλες μου τις βολές.».

Στο πως εξελίχθηκε η προετοιμασία του το προηγούμενο διάστημα με τη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Αρκάς πρωταθλητής σχολίασε: «Φέτος ήταν καλύτερα από πέρυσι με την άποψη ότι πέρυσι δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε βολές. Δηλαδή μόνο βάρη κάναμε και όποιος είχε. Εγώ ευτυχώς είχα φτιάξει ένα γυμναστήριο γεγονός που βγήκε σε καλό τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, οπότε ήμουν καλυμμένος με τα βάρη μου. Το θετικό ήταν ότι φέτος είχαμε και τις βολές. Άλλο είναι τώρα να πιάσεις δίσκο τρεις μήνες και άλλο να πιάνεις δίσκο συνέχεια. Γενικά πήγε πολύ καλά η προετοιμασία. Το μόνο κομμάτι που με άφησε πίσω ήταν αυτό με τους αγώνες. Θα ήθελα να είχε κάνει 1-2 αγώνες πριν πάω στο Ευρωπαϊκό, αλλά επειδή ήταν η κατάσταση περίεργη, καθώς μάθαινα για την διεξαγωγή αγώνων τέσσερις μέρες πριν των αγώνα. Έχω έναν αγώνα στο Ηράκλειο το Σάββατο (15/05), μετά θα έρθω Τρίπολη την επόμενη εβδομάδα».

Για το γεγονός ότι εξ αρχής υπήρχε η απορία αν θα αγωνιζόταν φέτος στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος», ο ίδιος σχολίασε: «Εννοείται! Δεν γίνεται να λείπουμε από την πατρίδα. Η Τρίπολη θα είναι ο τελευταίος αγώνας πριν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μετά από το Πανελλήνιο έχω το Μπρούνο Τζάουλι, αν όλα πάνε καλά και πάρω την πρόκριση.».

Στο αν οι μεγάλοι φετινοί του στόχοι είναι η υπεράσπιση του περσινού Πανελλήνιου τίτλου και η προσπάθεια βελτίωσης της ατομικής του επίδοσης, ο Θανόπουλος σχολίασε: «Βασικός στόχος είναι να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ και να συνεχίσω να είμαι πρώτος στην Ελλάδα. Μετά είναι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων που είναι προγραμματισμένο να γίνει, στο οποίο επειδή είμαστε και στην Α’ κατηγορία και όχι στη Super League που είναι οι κορυφαίες, ίσως να υπάρχουν πιθανότητες για κάποια διάκριση που θα με βάλει σε κάποια κατηγορία, στην Ομοσπονδία ώστε να μπορώ να καλύπτω και κάποια έξοδά μου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια οικονομική διευκόλυνση από κάπου.».

Σχετικά με το γεγονός ότι υπάρχουν πρωταθλητές οι οποίοι διεκδικούν Πανελλήνιους τίτλους και είναι αναγκασμένοι να σκέφτονται το οικονομικό θέμα, ο Ιάσονας Θανόπουλος σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κοίταξε, εγώ αυτή τη στιγμή κάνω δύο δουλειές για να μπορώ να κάνω πρωταθλητισμό. Δηλαδή δουλεύω τα πρωινά σαν security και τα απογεύματα κάνω personal training. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε με ότι έχουμε. Από εκεί και πέρα κάθε βοήθεια είναι δεκτή αν και δεν βλέπω να έρχεται από πουθενά και θα δούμε. Ακόμη και ο σύλλογος μου έχει μείνει πίσω καθώς δεν έχει βοηθήσει και η ΓΓΑ, έχοντας υποχρεώσεις με πολλούς αθλητές και διαφορετικά αθλήματα και όσο να ναι είναι δύσκολο να με στηρίξει.».

Κλείνοντας, για το αν ο ίδιος είναι καλά βάσει της προετοιμασίας του και έχει ανάλογη διάθεση εν’ όψει της συνέχειας ο Αρκάς πρωταθλητής μας, είπε: «Μετά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, έπεσα λίγο για ήταν μια επίδοση η οποία δεν με αντιπροσώπευε. Ήθελα κάτι καλύτερο και προσπαθούσα να αλλάξω την τεχνική. Τώρα όμως στην τελευταία προπόνηση πήγαν πολύ καλά τα πράγματα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει κάτι καλό και στο Ηράκλειο, αλλά και στην Τρίπολη.». Για το αν παίζει ρόλο και η ψυχολογία ειδικά όταν η προετοιμασία έχει εξελιχθεί καλά, ο Θανόπουλος σχολίασε: «Η ψυχολογία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά δεν θα πας και καλά. Προβληματίστηκαν με κάποια πράγματα, τα οποία κατάφερα και τα διόρθωσα. Θα δείξει αύριο τι θα γίνει…».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here