«Καταιγιστικός» Αστέρας στη βροχερή Τρίπολη 6-2 τον Ατρόμητο!

0
277
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Συνέχεια στην αγωνιστική δράση είχαμε στη Super League 1 το Σαββατοκύριακο (27-28/11) με τη διεξαγωγή 11ης αγωνιστικής και τον Αστέρα Τρίπολης να φιλοξενεί στην Αρκαδική πρωτεύουσα την ομάδα του Ατρομήτου, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Αστέρας αποδείχθηκε «καταιγιστικός» τόσο δημιουργικά, όσο και στην πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή νίκη με 6-2. Το α’ ημίχρονο αποδείχθηκε αρκετά καλό για τον Αστέρα και επιφύλαξε τελικά τέσσερα τέρματα. Η ομάδα της Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τις συγκεκριμένες ουσιαστικές φάσεις που δημιούργησε και προηγήθηκε με 3-0 έχοντας μεταξύ άλλων και αποτελεσματικότητα και τύχη σε τελειώματα των φάσεων στα γκολ του Σονί. Στο φινάλε του α’ μέρους ο Ατρόμητος έδειξε να έχει «σφυγμό» σκοράροντας με εντυπωσιακό τρόπο ο Μουνίθ.

Στην επανάληψη ο Αστέρας Τρίπολης δεν έριξε τους ρυθμούς (με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο του β’ μέρους) συνεχίζοντας να σκοράρει κατά βούληση με ακόμη τρία όμορφα γκολ που έδωσαν μεγάλες διαστάσεις στη νίκη επί της ομάδας του Περιστερίου που δεν απέφυγε τα πολλά λάθη και την ιδιαίτερα κακή αμυντική λειτουργία.

 

Ουσιαστικός και δημιουργικός στο ξεκίνημα ο Αστέρας…

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε πολύ καλά στην αναμέτρηση, με συγκέντρωση και ωραία κυκλοφορία της μπάλας και συνεργασίες. Δημιουργικά η ομάδα της Τρίπολης μπήκε δυνατά αλλά είχε και αποτελεσματικότητα αφού κατάφερε σε δύο τελικές να σκοράρει δύο τέρματα στο πρώτο 20λεπτο.

Συγκεκριμένα στο 7’ ο Σόνι με πολύ καλή ατομική ενέργεια από αριστερά κατάφερε να πιάσει ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση και να σημειώσει ένα πολύ όμορφο όσο και δύσκολο τέρμα για το 1-0. Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Αστέρα που συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ματς και να μην απειλείται από τον αντίπαλο.

Στο 10’ ένα μακρινό σουτ του Μουνίθ κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιφτσή. Στο 20’ μετά από ακόμη μια πολύ καλή συνεργασία των παικτών του Αστέρα που ξεκίνησε από τον Ριέρα, ο Καρμόνα γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Ριέρα σημάδεψε την «κλειστή» γωνία για το 2-0. Στο 27’ μετά από σέντρα του Κιβρακίδη το ανάποδο ψαλίδι του Κουλούρη κατέληξε άουτ.

 

Ευρύ σκορ με ανάλογο ρυθμό και στο φινάλε του α’ μέρους…

Η ομάδα της Τρίπολης δεν έριξε ρυθμούς στο παιχνίδι ακόμη και μετά το 2-0 και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα πολλά λάθη της Αθηναϊκής ομάδας και το γεγονός ότι η άμυνα των «κυανόλευκων» «έμπαζε» από πολλές πλευρές. Στο 37’ μετά από αντεπίθεση με προϋποθέσεις για την Αρκαδική ομάδα, ο Σόνι με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννιώτη. Στο 40’ ωστόσο μετά από λάθος του Ατρομήτού, ο Σόνι με μακρινό σουτ αρκετά εκτός περιοχής, έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Στο 45’+1’ σουτ του Άλβαρες εκτός περιοχής έφυγε λίγο εκτός εστίας του Ατρομήτου.

Κι ενώ στο φινάλε του α’ ημιχρόνου δεν θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση από τον Ατρόμητο, ο Μουνίθ με εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής, σημάδεψε το δεξί «παράθυρο» του Τσιφτσή και σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ για το 3-1, αποτελώντας μια ελπίδα αντίδρασης εν’ όψει της επανάληψης.

 

Χορός από γκολ και στην επανάληψη…

Αν και στην επανάληψη στα πρώτα 15 λεπτά δεν σημειώθηκε η παραμικρή τελική στο παιχνίδι, ο Αστέρας μέσα σ’ ένα τρίλεπτο, επικύρωσε την τρομερή μέρα σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητά του σκοράροντας ακόμη δύο τέρματα με πρωταγωνιστή το νεοεισερχόμενο Ρεγκίς. Στο 64’ μετά από ακόμη μια εξαιρετική συνεργασία των «γηπεδούχων» ο Σόνι βγάζει απέναντι στον Γιαννιώτη τον Ρεγκίς που πλασάρει εύστοχα για το 4-1. Στο 66’ σε μια ανάλογα ουσιαστική επίθεση του Αστέρα σειρά του Σόνι να βγάλει απέναντι στον Γιαννιώτη τον Ρεγκίς ο οποίος με τη βοήθεια της κόντρας στη μπάλα, ήρθε και το πέμπτο γκολ για το 5-1.

Στο 70’ ένα σουτ του Μουνίθ, μπλόκαρε ο Τσιφτσής, ενώ στο 84’ ο Κουλούρης μείωσε το σκορ με δυνατό εκτός περιοχής σουτ που κατέληξε στη δεξιά γωνιά της εστίας του τερματοφύλακα του Αστέρα για το 5-2. Οι «Αρκάδες» ήταν ασταμάτητοι στο φινάλε της συνάντησης. Στο 90’ ένα σουτ του Αλί Μπαμπά έφυγε λίγο άουτ. Στο 90’+1’ ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τους «κυανοκίτρινους» με το πλασέ του Ρεγκίς να κοντράρει και να περνάει βασανιστικά ελάχιστα εκτός αντίπαλης εστίας. Στο 90’+2’ το «κερασάκι» στην σπουδαία νίκη του Αστέρα με ευρύ σκορ έβαλε ο Ριέρα όταν μετά από σέντρα από δεξιά του Βαλιέντε, με κεφαλιά διαμόρφωσε το 6-2.

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» | 27/11/2021 (17:15).
ΚΑΙΡΟΣ: Βροχερός.
ΘΕΑΤΕΣ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας).
ΒΟΗΘΟΙ: Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας).
AVAR: Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 7’ Σόνι, 20’ Ριέρα, 40’ Σόνι, 64’ Ρεγκίς, 66’ Ρεγκίς, 90’+2’ Ριέρα | 45’+3’ Μουνίθ, 84’ Κουλούρης.
ΑΣΙΣΤ: 20’ Καρμόνα, 64’ Σόνι, 66’ Σόνι, 90’+2’ Βαλιέντε.
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39’ Σάλομον, 54’ Γκαλβάο, 61’ Χαρίσης, 79’ Γκαλβάο.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 79’ Γκαλβάο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσίφτσης, Καρμόνα, Άλβαρες, Καστάνιο (46’ λ.τρ. Χριστόπουλος), Ατιένθα, Βαλιέντε, Τιλίκα, Σίτο (12’ λ.τρ. Ριέρα), Σόνι (78’ Αλί Μπαμπά), Κανελλόπουλος (60’ Μουνάφο), Μπενίτο (61’ Ρεγκίς).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο (46’ Ντένιτς), Κιβρακίδης, Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Γκαλβάο, Χαρίσης, Σάλομον (68’ Νάτσος), Βασιλαντωνόπουλος (69’ Σπιριντόνοβιτς), Μουνίθ, Κουλούρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here