Με την Εθνική Ελλάδος ο Χάρης Καστραντάς στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος

0
204
ΔΕΗ International Tour of Hellas - Teams Presentation, Heraklion, Crete, 26/4/2022. Photo: Nassos Triantafyllou

Ύστερα από 10 χρόνια απουσίας από ο Διεθνής Ποδηλατικό Γύρος Ελλάδας, αναβιώνει και πάλι, αποτελώντας γεγονός και με την ελπίδα τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε μια σημαντική ποδηλατική διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο.  Ένας ποδηλατικός Γύρος με Μέγα Χορηγό τη ΔΕΗ, ξεκινάει με φιλοδοξίες να αποτελέσει ένας επιτυχημένος θεσμός, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων μέσα από το άθλημα της ποδηλασίας τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Μεταξύ των 20 ποδηλατικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, η χώρα μας εκπροσωπείται από την Εθνική μας ομάδα η οποία αποτελείται από εφτά αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Αρκάς ποδηλάτης, Χάρης Καστραντάς. Εκτός από τον Καστραντά την Εθνική μας ομάδας απαρτίζουν και οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Νικόλαος Δράκος, Νικηφόρος Αρβανίτου, Περικλής Ηλίας, Παναγιώτης Χριστόπουλος – Τσέλλερ και Δημήτριος Χριστάκος.

 

Τα ΕΤΑΠ του Γύρου Ελλάδας…

Ο Γύρος Ελλάδος θα διεξαχθεί σε συνολικά πέντε ΕΤΑΠ και θα διαρκέσει συνολικά πέντε ημέρες (από τις 27/04 έως τις 01/05/2022). Αναλυτικά η συνοπτική περιγραφή των πέντε ΕΤΑΠ της φετινής διοργάνωσης έχει ως εξής:

ΕΤΑΠ 1 | 27/04/2022:
Ηράκλειο – Χανιά
ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Ηράκλειο
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Χανιά
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 179,0χλμ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 3478μ.
Η εκκίνηση του 19ου Γύρου Ελλάδος θα δοθεί στο Ηράκλειο, με την αυλαία να πέφτει στα Χανιά. Πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό ετάπ, που κινείται στις παρυφές των Λευκών Ορέων και αναδεικνύει τη ποικιλομορφία της γεωμορφολογίας της Κρήτης. Με 179,0 χιλιόμετρα μήκος είναι το μεγαλύτερο.

ΕΤΑΠ 2 | 28/04/2022:
ΟΑΚΑ – Ιτέα
ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Μαρούσι (ΟΑΚΑ)
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ιτέα
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 165,0χλμ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 1819μ.
Η αρχή της δεύτερης μέρας θα βρει το πελοτόν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ενώ το τέλος της στο γραφικό λιμάνι της Ιτέας. Ένα εντυπωσιακό ετάπ που συνδυάζει τη σύγχρονη Ελλάδα με τον αρχαίο πολιτισμό της. Μία διαδρομή που αναδεικνύει τους ορεινούς όγκους της Στερεάς και καταλήγει στην αγκαλιά του Κορινθιακού κόλπου.

ΕΤΑΠ 3 | 29/04/2022:
Δελφοί – Καρδίτσα
ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Δελφοί
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Καρδίτσα
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 171,6χλμ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 2232μ.
Η αναβίωση του Διεθνούς ποδηλατικού Γύρου δεν θα μπορούσε να μην περνάει από τον «ομφαλό της γης», τον χώρο των Δελφών. Η σημαία του αλυτάρχη θα πέσει στο Χρισσό και από εκεί θα ξεκινήσει η δράση και θα ολοκληρωθεί έξω από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, σε μία μέρα φτιαγμένη για τους σπρίντερ.

ΕΤΑΠ 4 | 30/04/2022:
Καρδίτσα – Λάρισα
ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Καρδίτσα
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Λάρισα
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 176,5χλμ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 1437μ.
Η προ τελευταία ημέρα ξεκινά στην Καρδίτσα. Τα πρώτα 35 χιλιόμετρα θα δοκιμάσουν τα πόδια των ποδηλατών, ωστόσο η συνέχεια είναι εντελώς επίπεδη και το σενάριο του μαζικού σπριντ στην πόλη της Λάρισας είναι το επικρατέστερο. Στα κορυφαία σημεία της διαδρομής ανήκει η μαγική εικόνα στην Λίμνη Πλαστήρα.

ΕΤΑΠ 5 | 01/05/2022:
Καλαμπάκα – Ιωάννινα
ΠΟΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Καλαμπάκα
ΠΟΛΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ιωάννινα
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 154,5χλμ
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ: 2788μ.
Η πέμπτη και τελευταία ημέρα του 19ου ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, είναι εκείνη που θα κρίνει τον νικητή της γενικής κατάταξης. Πρόκειται για το «βασιλικό» ετάπ της διοργάνωσης. Παρότι χιλιομετρικά είναι το πιο μικρό -154,5- είναι το δυσκολότερο, με 2.627 υψομετρικά και το πέρασμα από την Κατάρα στα 1700μ. (υψηλότερο σημείο γύρου)!

 

Οι ομάδες του Γύρου:

Αυτές είναι οι συνολικά 20 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο φετινό Γύρο Ελλάδος, οι οποίες στελεχώνονται από συνολικά 139 αθλητές. Αναλυτικότερα:

■ Trek – Segafredo – UCI World Team
■ Bingoal Pauwels Sauces WB – UCI Pro Team
■ Drone Hopper – Androni Giocattoli – UCI Pro Team
■ Human Powered Health – UCI Pro Team
■ Caja Rural – Seguros RGA – UCI Pro Team
■ Team Novo Nordisk – UCI Pro Team
■ Allinq Continental Cycling Team – UCI Continental Team
■ Astana Qazaqstan Development Team – UCI Continental Team
■ BHS – PL Beton Bornholm – UCI Continental Team
■ Cross Team Legendre – UCI Cyclocross Team
■ Dukla Banska Bystrica – UCI Continental Team
■ Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling – UCI Continental Team
■ Giotti Victoria – Savini Due – UCI Continental Team
■ Mg.K Vis-Color for Peace-VPM – UCI Continental Team
■ Team Coop – UCI Continental Team
■ Terengganu Polygon Cycling Team – UCI Continental Team
■ XSpeed United Continental– UCI Continental Team
■ Tarteletto – Isorex – UCI Continental Team
■ Εθνική ομάδα Κύπρου
■ Εθνική ομάδα Ελλάδας

 

Μετάδοση σε κάθε γωνιά του πλανήτη για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη θα έχει ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας και οι εικόνες της Ελλάδας και του Αγώνα θα προβληθούν και στις πέντε ηπείρους!

Έχουν ήδη συναφθεί συμφωνίες με περισσοτέρους από 45 διεθνείς τηλεοπτικούς σταθμούς και όλη η δράση θα μεταδίδεται σε περισσότερες από 150 χώρες!

Συγκεκριμένα, εικόνα θα λάβουν η Ευρώπη, η Αμερική, η Ασία, η Αφρική και η Ωκεανία, γεγονός που μετατρέπει αυτόματα το Γύρο Ελλάδας σε ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, εφάμιλλο παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Η Eurovision έχει ετοιμάσει μια σύγχρονη τηλεοπτική παραγωγή που θα διανείμει τη δράση του μεγάλου ποδηλατικού αγώνα και θα αναδείξει τις ομορφιές της Κρήτης κα της ηπειρωτικής Ελλάδας, από όπου θα περάσει το πελοτόν το πενθήμερο της αγωνιστικής δράσης (27/04-1/05), σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και πρακτορεία ειδήσεων του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, η EΡΤ Sports θα μεταδίδει ζωντανά τα τελευταία 90 λεπτά για κάθε ένα από τα 5 ετάπ και ο Alpha θα προβάλλει ημίωρη ανασκόπησή τους, κάθε βράδυ από τις 27/04 έως και την Πρωτομαγιά.

Ο Alpha θα μεταδώσει και σε 54’ την ανασκόπηση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου μετά το τέλος της διοργάνωσης,

Το κατ’ εξοχήν κανάλι της ποδηλασίας, το Eurosport, μέσα από τις δύο συχνότητές του, θα μεταφέρει τη μαγευτική εικόνα σε 54 χώρες της Ευρώπης βάζοντας τον Γύρο της Ελλάδας σε 144 εκατομμύρια νοικοκυριά. Η παραγωγή περιλαμβάνει καθημερινές ημίωρες ανασκοπήσεις των ετάπ και πλήρη ανασκόπηση της διοργάνωσης, με τις καλύτερες στιγμές, δηλώσεις και όμορφα πλάνα, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή του. Για σχεδόν δύο εβδομάδες, δηλαδή, η επιστροφή του ιστορικού αγώνα θα βρεθεί στο επίκεντρο και θα διαφημίσει τη χώρα μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here