Το απόγευμα της Πέμπτης 13/02/2020 φιλοξενήθηκαν στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης ο υπεύθυνος του τμήματος ποδηλασίας του Ομίλου της ΑΕΚ Τρίπολης Αντώνης Φαρφαράς, αλλά και η προπονήτρια των ακαδημιών Σοφία Συμνιώτη, οι οποίοι μίλησαν για την όλη αγωνιστική δράση του συλλόγου αλλά και γενικότερα για την τοπική ποδηλασία.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, έγινε αναφορά για το χώρο της ποδηλασίας με τον κ. Φαρφαρά να μιλάει για τα αγωνιστικά τμήματα ποδηλασίας, τις διακρίσεις και επιτυχίες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Ο υπεύθυνος του Ομίλου ΑΕΚ Τρίπολης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το τι έχει καταφέρει ο σύλλογος από τη στιγμή της επαναλειτουργίας του τμήματος ποδηλασίας.

Στη συνέχεια ο κ. Φαρφαράς αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου σε επίπεδο αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και στους επόμενους στόχους του Ομίλου σε μια ποδηλατική χρονιά που έρχεται με φιλοδοξίες για τους «κιτρινόμαυρους». Έγινε επίσης λόγος για όλα τα τμήματα του συλλόγου και την αγωνιστική δράση σε δρόμο, πίστα και ορεινό ποδηλασία. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στους αθλητές και αθλήτριες στο χώρο της ποδηλασίας και στο γεγονός ότι μετά από μια ηλικία αρκετοί είναι αυτοί που παύουν να ασχολούνται πλέον με την ποδηλασία.

Στη συνέχεια της συνέντευξης έγινε λόγος και για τις ακαδημίες του συλλόγου που όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι του συλλόγου αριθμοί πολλά παιδιά. Η κα Συμνιώτη αναφέρθηκε στην ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες και στις οποίες δίνεται έμφαση στο πως τα παιδιά θα αγαπήσουν την ποδηλασίας και λιγότερο στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι. Τονίστηκε επίσης ότι στις ακαδημίες δίνεται έμφαση η ασφάλεια και στο πως τα παιδιά θα μπορούν να ποδηλατίζουν με ασφάλεια.

Έγινε λόγος για το γεγονός ότι η ποδηλασία στην περιοχή μας έχει μακρά παράδοση γεγονός στο οποίο οφείλεται και στο γεγονός της ουσιαστικής δουλειάς που γίνονται από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα διαχρονικά, αλλά και για το γεγονός ότι η περιοχή αναδεικνύει πρωταθλητές. Επίσης ο κ. Φαρφαράς αναφέρθηκε στις προσεχείς διοργανώσεις που ο Όμιλος ΑΕΚ Τρίπολης έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει στην περιοχή μας την φετινή ποδηλατική περίοδο εντός του 2020.

Στο φινάλε έγινε κουβέντα γενικότερα για τον χώρο της τοπικής ποδηλασίας, με αναφορά στο γεγονός της έλλειψης δικτύου ποδηλατόδρομων στην Αρκαδική πρωτεύουσα, αλλά και στην οδική συμπεριφορά όχι μόνο από πλευράς οδηγών οχημάτων αλλά και από ποδηλάτες. Αναφορά τέλος και στους λόγους που η περιοχή μας δεν μπορεί ή δεν έχει φιλοξενήσει εδώ και πολλά χρόνια μια σημαντική ποδηλατική διοργάνωση ή κάποιο ποδηλατικό γεγονός.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 13/02 στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης από τον κ. Αντώνη Φαρφαρά αλλά και την κα Σοφία Συμνιώτη, στον Φώτη Αλεξόπουλο, μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here