Ο Πρωταθλητής Ελλάδος στη Δισκοβολία μιλά «ΚΕ» για τη συγκεκριμένη επιτυχία!

0
311

Το απόγευμα της Κυριακής (06/06) στην Πάτρα και το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, ο Αρκάς Δισκοβόλος Ιάσονας Θανόπουλος, αθλητής του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, υπερασπίστηκε τον Πανελλήνιο τίτλο που είχε κατακτήσει στο ίδιο γήπεδο τον Αύγουστο του 2020. Επικράτησε συγκεκριμένα με επίδοση στα 55,72μ. στον τελικό της Δισκοβολίας, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο και την κορυφή του αγωνίσματος στην Ελλάδα.

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» λίγες ώρες μετά την επιτυχία του αυτή και αφού οι παλμοί από την ένταση του αγώνα και τη χαρά της επιτυχίας είχαν πέσει, επικοινώνησε μαζί του για να μοιραστεί τα προσωπικά του συναισθήματα και την επόμενη μέρα στη σεζόν, που είναι γεγονός ότι περιλαμβάνει και άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στις πρώτες του σκέψεις γι’ αυτή τη διάκριση ο Αρκάς Δισκοβόλος σχολίασε: «Υπάρχει σίγουρα ικανοποίηση που για άλλη μια χρονιά είμαι πρώτος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι η 4η χρονιά που κερδίζω αν και όχι συνεχόμενη. Είμαι ικανοποιημένος και θέλω να συνεχίσω αυτές τις διακρίσεις, ελπίζοντας ότι την επόμενη σεζόν θα το συνδυάσω και με μια καλύτερη επίδοση.».

Ο ίδιος ο Αρκάς πρωταθλητής σχολίασε πάντως ότι η επίδοσή του δεν ήταν καλή, τονίζοντας ότι τεχνικά δεν του βγήκε καθόλου ο αγώνας και ήταν η χειρότερη εμφάνιση από κάθε άλλη φορά. Επιθυμία του Ιάσονα Θανόπουλου όπως τόνισε, ήταν να ρίξει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κοντά στα 60 μέτρα, αν όχι πάνω από 60 μέτρα, κάτι που ωστόσο ακόμη δεν του έχει βγει.

Σε ερώτησή μας για το αν αυτά τα μέτρα έχουν βγει στις προπονήσεις φέτος ο Θανόπουλος μας είπε ότι μπορεί να μην έχει ρίξει πάνω από τα 60 μέτρα, αλλά έχει ρίξει καλά μέτρα στα επίπεδα που θα ήθελε να καταφέρει και σε επίσημο αγώνα. Αποκάλυψε ότι μόνο στην Τρίπολη σε επίσημο αγώνα είχε ρίξει μια καλή βολή που ήταν κοντά στα 59 μέτρα, αλλά ωστόσο ήταν άκυρη και παρά το γεγονός ότι είχε μια σύσπαση στον λαγονοψοΐτη, που ανάγκασε να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Σχετικά με τις προσεχείς του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Θανόπουλος μας ενημέρωσε ότι εκτός απροόπτου, θα συμμετάσχει στο μίτινγκ «Παπαναστάσσεια» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος ΓΣ αν και εφ’ όσον το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το αγώνισμα της Δισκοβολίας. Στη συνέχεια ακολουθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπρούνο Τζάουλι και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο το Βαλκανικό πρωτάθλημα Α-Γ, όπου λογικά θα συμμετάσχει και σ’ αυτές τις διοργανώσεις.

Για το αν μετά την Πανελλήνια νίκη του την περασμένη Κυριακή, βλέπει τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων με φόντο την επίτευξη μιας καλής επίδοσης με λιγότερη πίεση, ο Θανόπουλος μας σχολίασε ότι και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν είχε πίεση και ίσως να είναι και αυτό που του λείπει ώστε να βγάλει το κάτι παραπάνω σε επίπεδο επιδόσεων, αναφερόμενος σε μεγαλύτερη συναγωνισμό. Παραδέχθηκε ότι πέρυσι που είχε μεγαλύτερο συναγωνισμό, είχε βγει και κάτι καλύτερο σε επίπεδο επίδοσης. Πρόσθεσε ότι πέρυσι στις προπονήσεις δεν είχε καν ρίξει σε εκείνα τα μέτρα που είχε ρίξει στον περσινό αγώνα (59,09μ.).

Για το γεγονός ότι το μεγαλύτερο συναγωνισμό θα τον έχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπρούνο Τζάουλι και στο Βαλκανικό πρωτάθλημα δεν διαφώνησε, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν έχει σχέση η συνεχής συναγωνισμός εντός Ελλάδας σε αρκετά μίτινγκ και αγώνες με το συναγωνισμό στο εξωτερικό όπου οι αναμετρήσεις με συγκεκριμένους αθλητές είναι περισσότερο σπάνιες. Παράλληλα στο Μπρούνο Τζάουλι το επίπεδο των αθλητών είναι πολύ μεγάλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ίδιος να «κοντράρει» τις επιδόσεις τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here