Παναρκαδικός – ΑΟ Κατασταρίου 3-1 (+φωτό)

0
1068

Το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Μαρτίου η ομάδα του «τριφυλλιού» υποδέχθηκε στο Δημοτικό γήπεδο Παναρκαδικού την αντίστοιχη ομάδα του ΑΟ Κατασταρίου. Ένα απαιτητικό ματς εξ’ αρχής λόγω της ανταγωνιστικής παρουσίας που έχει συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα η ομάδα της Ζακύνθου. Η εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική αποτελούσε μια συνάντηση με μεγάλο κίνητρο για την ομάδα της Τρίπολης, αλλά παράλληλα και με ακόμη μεγαλύτερη βαθμολογική κρισιμότητα, καθώς οι «πράσινοι» ήθελαν να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς με τους οποίες θα διατηρούσαν προβάδισμα τουλάχιστον πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η ομάδα του Παναρκαδικού αποδείχθηκε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη από την αντίπαλη ομάδα και εν τέλει την κατάκτησε, καθώς αποδείχθηκε πιο ουσιαστική από τον αντίπαλο στη διάρκεια του 90λέπτου. Αν και οι «φιλοξενούμενοι» είχαν τις καλές στιγμές τους, ο Παναρκαδικός επιβεβαίωσε σε ακόμη ένα ματς ότι φέτος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στην Τρίπολη, απ’ όπου μόνο η Καλαμάτα έχει καταφέρει να περάσει νικηφόρα.

 

Ουσιαστικός με το «καλημέρα» ο Παναρκαδικός…

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τους «φιλοξενούμενους» με διάθεση να πιέσουν και να επιβάλουν το ρυθμό τους. Ο Παναρκαδικός την ίδια ώρα φρόντισε με ηρεμία και συγκέντρωση να κρατήσει ότι περισσότερο μπορούσε μπάλα στα πόδια των παικτών του και να κυκλοφορήσει με υπομονή τη μπάλα. Μάλιστα σε μια από αυτές τις φάσεις ο εξαιρετικός και ίσως πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ο Αποστόλης Στρέμπας γύρισε στον Γεωργόπουλος ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Η ομάδα του Κατασταρίου στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 15’ το πλασέ του Μεζίνι, κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 23’ η ομάδα της Ζακύνθου άγγιξε το γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Καψάσκης από πλεονεκτική θέση έστειλε η μπάλα με κεφαλιά πάνω από την αντίπαλη εστία σε μια πολύ καλή στιγμή για την ομάδα του Κατασταρίου.

Ο Παναρκαδικός σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι και πάλι, «απέκρουσε» ουσιαστικά την πίεση της αντίπαλης ομάδας και στο 36’ ύστερα από γύρισμα του Καναβέτα, το πλασέ του Καρβάλιο πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του Δρακόπουλου. Στο φινάλε δεν άλλαξε κάτι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με πολύτιμο προβάδισμα των «πρασίνων».

 

Άμεση αντίδραση στην ισοφάριση για το «τριφύλλι» στην επανάληψη…

Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους στο ματς. Αρχικά ο Παναρκαδικός ύστερα από καλή συνεργασία των παικτών του στο 55’, δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Καναβέτα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 57’, μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Στρέμπα στον Καψάσκη, ο κ. Αλαμπέης υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Πέττας για το 1-1.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού μάλλον αποδείχθηκε ευεργετική για τον Παναρκαδικό, καθώς οι παίκτες του κ. Στάικου στη συνέχεια «αφυπνίστηκαν», επιβάλλοντας στη συνέχεια το ρυθμό τους και υπερέχοντας του αντιπάλου σε φάσεις αλλά και ουσία. Η αντίδραση του Παναρκαδικού στο γκολ ήρθε άμεσα, αφού στο 65’ μετά από δυνατό σουτ του Καρβάλιο που ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και μετά από ασταθή απόκρουση του Δρακόπουλου, ο Νίκος Λυμπερόπουλος με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε για το 2-1.

Από εκείνο το σημείο η ομάδα της Τρίπολης ανέβασε ρυθμούς, κράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα το προβάδισμα, έκλεισε αποτελεσματικά τους χώρους στα μετόπισθεν, διαχειρίστηκε υποδειγματικά το ματς στο φινάλε και σαν αποκορύφωμα κατάφερε να σκοράρει μ’ ένα πανέμορφο τέρμα του Στρέμπα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 71’. Ένα σουτ από απόσταση μεγαλύτερη των 35 μέτρων, που αρχικά βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δρακόπουλου και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας των «φιλοξενούμενων» για το 3-1.

Στο φινάλε δεν ήταν δυνατό βάσει της «εικόνας» του ματς να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στο παιχνίδι. Τελευταία στιγμή και αμφισβητούμενη στο 84’ μετά από κόρνερ του Παναρκαδικού αποτέλεσε ένα χέρι του Καρβούνη το οποίος δεν δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης.

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό γήπεδο Παναρκαδικού | 09/03/2019 (13:30).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος με ελαφρά συννεφιά.
ΘΕΑΤΕΣ: 150-200.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γεώργιος Αλάμπεης (Αθηνών).
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτριος – Αλέξανδρος Σταυρόγλου (Αθηνών), Γεώργιος – Παναγιώτης Αραβίδης (Αθηνών).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ιωάννης Ρηγόπουλος (Αχαΐας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 13’ Γεωργόπουλος, 65’ Λυμπερόπουλος Ν., 71’ Στρέμπας | 57’ (πεν.) Καψάσκης.
ΑΣΙΣΤ:
ΔΟΚΑΡΙΑ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+1’ Σβίγγος | 34’ Καρβούνης, 66’ Καρδάρης, 79’ Κουρέλας.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Α.Ο. (Θανάσης Στάικος): Καλογερόπουλος, Καναβέτας, Μπινιώρης, Στρέμπας (90’+2’ Σπίντζος), Κατιάγκα, Γιαλαμίδης, Τσιώλης (87’ Τρέσα), Σβίγγος, Γεωργόπουλος (90’ Τσάνης), Λυμπερόπουλος Ν. (83’ Λυμπερόπουλος Δ.), Καρβάλιο.
Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ (Δημήτρης Νόλης): Δρακόπουλος, Κουρέλας, Τηλιόπουλος (82’ Σκουρτάι), Καρβούνης, Κάρδαρης (82’ Κορφιάτης), Καψάσκης, Πέττας, Μεζίνι, Μουσάι (59’ Μαρούδας), Παναγόπουλος.

 

Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here