Πρωτιά στον β’ προκριματικό όμιλο και πρόκριση στην τελική φάση για τις κορασίδες της Άμιλλας!

0
693

Το μεσημέρι της Τετάρτης (21/07), η ομάδα κορασίδων της ΓΕΑ Άμιλλας 2000 καλούνταν να πραγματοποιήσει το δεύτερο και πιο αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα για την 3η αγωνιστική του Β’ προκριματικού ομίλου, η ομάδα της Τρίπολης ήταν προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της ΑΕ Προμηθέας 2014.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου η ομάδα της ΓΕΑ Άμιλλας επικράτησε εύκολα με σκορ 39-73, διπλασίασε της νίκες της, κατάκτησε την πρωτιά στον β’ όμιλο και εξασφάλισε την πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων.

Αγωνιστικά η Αρκαδική ομάδα αποδείχθηκε σαφέστατα καλύτερη της αντίπαλου της ξεκινώντας καλά το ματς με εύστοχες επιλογές στην επίθεση και κατά διαστήματα πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα. Η απόδοση της Άμιλλα αποδείχθηκε ακόμη καλύτερη στην β’ περίοδο, καθώς η αμυντική λειτουργία των τυπικά «φιλοξενούμενων» αποδείχθηκε ακόμη πιο αποτελεσματική, επιτρέποντας τους να πάνε στα αποδυτήρια με ένα σαφές προβάδισμα με σκορ 20-35.

Με τον «αέρα» της σημαντικής πρωτοπορίας στο σκορ και το ψυχολογικό αβαντάζ από τον έλεγχο της αναμέτρησης για 20 αγωνιστικά λεπτά, η κορύφωση της απόδοσης για τα κορίτσια των κ.κ. Τσουκαλά και Χρονόπουλου εστιάστηκε στην γ’ περίοδο. Με αρκετά μεγάλη παραγωγικότητα στην επίθεση και πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα, η Αρκαδική ομάδα πραγματοποίησε στο γ’ δεκάλεπτο επί μέρος σκορ 8-26, «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη-πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η Άμιλλα 2000 σε επίπεδο τμημάτων υποδομής στα κορίτσια επιστρέφει και πάλι σε τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος, δείχνοντας την ουσιαστική δουλειά ειδικά των 2-3 τελευταίων ετών, συνεχίζοντας την παράδοση του συλλόγου με αρκετές παρουσίες στο παρελθόν σε τελική 6άδα.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Κορίνθου | 21/07/2021 (13:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκούτας, Δολγίτσας.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-20 (Α’), 20-35 (Β’), 28-61 (Γ’), 39-73 (Δ’).
ΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Νίκος Νάκης, Α. Φωτακοπούλου): Στεφανάτου 10, Χατζηνικολάου 4, Αθανασοπούλου 4, Παπαδοπούλου 2, Αναστασοπούλου 4, Κατσαΐτη, Τρίγγου 8, Λιάπη 3, Σαρρή 2, Καστάνη 2.
ΓΕΑ ΑΜΙΛΛΑ 2000 (Θοδωρής Τσουκαλάς, Γεώργιος Χρονόπουλος): Μάγκλαρη Αικ. 2, Παπαπέτρου, Γιαννή, Μίχαλου 13(2), Πολυχρονοπούλου 2, Μάγκλαρη Ιωάν.  11, Κοκκώνη 13(3), Παναγιωτοπούλου 21, Αρχοντάκου, Σιάμπου 11, Οικονόμου.

► Παρουσία στο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου, έδωσαν τόσο ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, κ. Σταύρος Κουκάκης, καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΟΚ κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος.

► Στην Κόρινθο στο πλευρό της Αρκαδικής ομάδας παρουσία έδωσε και ο παλιός αθλητής του Αρκαδικού μπάσκετ, Γιώργος Σπυρόπουλος, ο οποίος αν και μόνιμα πλέον κάτοικος Καναδά βρέθηκε κοντά σε παλιούς φίλους και συμπαίκτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here