«Τεράστια» μεταγραφή ΑΛΛΑ και προσήλωση στους φετινούς στόχους

0
766

Είναι αλήθεια ότι η έλευση του Ισμαέλ Μπλάνκο στον Παναρκαδικό  (υπεγράφησαν τα συμφωνητικά το Σάββατο και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρξει κάτι απρόοπτο τις επόμενες ημέρες) χαρακτηρίζεται ως σπουδαία μεταγραφή βάσει ονόματος και καριέρα του ποδοσφαιριστή και πιθανότατα η σπουδαιότερη στην μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου των «πρασίνων».

Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι για τον Παναρκαδικό αυτό που αποτελεί μεγαλύτερη σημασία είναι αρχικά η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο προκύψει στη διάρκεια της σεζόν. Φυσικά εκ των στόχων του Παναρκαδικού είναι αυτονόητο ότι αποτελεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Αρκαδίας.

Το ότι ο Ισμαέλ Μπλάνκ0 είναι ένα σπουδαίο όνομα βάσει της πορείας του στο Ελληνικό και Παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ακόμη και αν οδεύει προς την «δύση» της ποδοσφαιρικής του καριέρας, δεν το αμφισβητεί κανείς! Υπάρχουν όμως και κάποια εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από αυτή τη συμφωνία. Έχει ωστόσο ο Αργεντίνος επιθετικός τη διάθεση και το κίνητρο να βοηθήσει ουσιαστικά τον Παναρκαδικό και τους καινούργιους συμπαίκτες του, να πετύχουν τον πρωταρχικό στόχο της παραμονής στην Γ’ Εθνική; Μπορεί να «ελέγξει» τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό (που είναι λογικό να έχει ένας ποδοσφαιριστής του δικού του αγωνιστικού βεληνεκούς και με τέτοια καριέρα, όταν καλείται να αγωνιστεί σε μια ομάδα Γ’ Εθνικής κατηγορίας), εναρμονισμένος στα αγωνιστικά «θέλω» και τις εντολές του Βαγγέλη Ντίσιου και στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας;

Η παρουσία ενός τόσο μεγάλου ονόματος σε ομάδα μικρής κατηγορίας, μπορεί να «κρύβει παγίδες» και κινδύνους, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις βάσει πολλών παραδειγμάτων στο παρελθόν σε διάφορες ομάδες, μπορεί να προκύψουν φαινόμενα αλλοίωσης της αρμονίας, της «χημείας» και του «οικογενειακού κλίματος» μιας ομάδας, μπορεί να προκαλέσει «συγκρούσεις» ή και αποχωρήσεις.

Φυσικά και μπορεί από την άλλη μια τόσο σπουδαία μεταγραφή να αλλάξει τα δεδομένα σε διάφορα επίπεδα, «απογειώνοντας» αγωνιστικά την ομάδα και δικαιώνοντας τους διοικούντες για την επιλογή τους αυτή!

Η σκληρή δουλειά στον Παναρκαδικό ακόμη και μετά την έλευση του Μπλάνκο πρέπει να συνεχιστεί σε συλλογικό επίπεδο. Πρέπει να συνεχιστούν οι «χαμηλοί» τόνοι και να διατηρηθούν όλοι οι πρωταγωνιστές και τα μέλη της ομάδας προσηλωμένοι στους αντικειμενικούς φετινούς στόχους της ομάδας. Δεν έγινε ξαφνικά ένα πρωτάθλημα και ένας Όμιλος ευκολότερος από την επίτευξη μιας σπουδαίας μεταγραφής.

 

Υ.Γ.

Χωρίς καμία φυσικά διάθεση υποτίμησης της αξίας και της σημασίας του Μπλάνκο στον Παναρκαδικό, αρκετοί ίσως με κρίνουν αρνητικά θεωρώντας («άστοχα» όμως) ότι μπορεί να υποβαθμίζω το μέγεθος της μεταγραφής. Ωστόσο από τους πρώτους είμαι αυτός που θέλω η ομάδα να πετύχει τους φετινούς της στόχους, ελπίζοντας ότι η μεταγραφή Μπλάνκο θα λειτουργήσει ευεργετικά για το σύλλογο σε πολλαπλά επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here