Τι είπε ο Δήμαρχος Τρίπολης για τα έργα σε κλειστό κολυμβητήριο και εγκαταστάσεις στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης

0
328

Την καθιερωμένη live επικοινωνία με τους πολίτες πραγματοποίησε χθες (29/09) το απόγευμα ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης μέσω facebook, στην οποία τοποθετήθηκε για πολλά θέματα που αφορούν το Δήμο Τρίπολης. Ο κ. Τζιούμης σχολίασε και θέματα που αφορούν τον τοπικό αθλητισμό και ειδικότερα το θέμα με τα έργα τόσο στο κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης των οποίων το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης δεν έχει καν ξεκινήσει, καθώς και το θέμα του έργου της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων στο χώρο του στίβου και την μεγάλη εξέδρα του ΔΑΚ Τρίπολης.

Σε ότι αφορά το κλειστό κολυμβητήριο ο κ. Τζιούμης σχολίασε ότι υπάρχει πρόβλημα καθώς έχουν προκύψει ζητήματα στατικότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν, έτσι ώστε να ξεκινήσει το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος τόνισε: «Εδώ υπάρχει πρόβλημα! Το Κολυμβητήριο είχε ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ενεργειακής αναβάθμισης. Ουσιαστικά το έργο αυτό περιλάμβανε αλλαγή των πάνελ της οροφής, αλλαγή κουφωμάτων και καυστήρων και γεωθερμία. Δεν περιλάμβανε η ένταξη του έργου αυτού θέματα που έχουν να κάνουν με τη στατικότητα του κτιρίου και της οροφής. Όταν λοιπόν ξεκίνησε η εργολαβία και μπήκε να δουλέψει ο ανάδοχος, διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στις κολώνες που στηρίζουν τη στέγη. Κι όταν πρέπει να κάνεις την αναβάθμιση του κολυμβητηρίου και υπάρχουν τέτοια προβλήματα, πρέπει απλά αυτά τα προβλήματα να λυθούν. Ούτως ή άλλως επειδή στη στέγη θα έμπαιναν καινούργια πάνελ και κλιματιστικά, από μόνη της θα αύξανε πάρα πολύ το βάρος της συν την φθορά που θα μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο περισσότερο.
Άρα έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα αυτό. Όπως είπα το έργο δεν έχει ενταχθεί γι’ αυτό το λόγο, διαπιστώθηκαν τώρα τα προβλήματα αυτά. Προχωρήσαμε στην εκπόνηση στατικής μελέτης, όπου θα μας δείξει τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να στηριχθεί η στέγη, την οποία θα παραλάβουμε μέχρι τέλη Οκτωβρίου. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα σοβαρό θέμα καθώς από τη στατική μελέτη θα προκύψουν κάποια έργα που πρέπει να γίνουν για τη στατικότητα του κτιρίου. Το θέμα της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου δεν έχει λήξει. Το πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί το έργα ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου δεν έχει σχέση με το θέμα της στατικότητας του κτιρίου. Αφού προκύψει η στατική μελέτη θα γίνει προσπάθεια και επαφές για την εξασφάλιση των χρημάτων που δυστυχώς ο Δήμος Τρίπολης με δικά του χρήματα δεν μπορεί να καλύψει το κόστος.
Ήδη, ο εργολάβος δουλεύει και κάνει περιφερειακές δουλειές.
Δεν υπάρχει καθυστέρηση με ευθύνη του Δήμου ή του αναδόχου εργολάβου. Υπάρχει ένα πρόβλημα στατικότητας το οποίο δεν είχε διαπιστωθεί στην έκτασή του το οποίο ωστόσο πρέπει να επιλυθεί. Θα επιλυθεί. Ο ανάδοχος ήδη εργάζεται και θα συνεχίσει παράλληλα με τα υπόλοιπα έργα στη συνέχεια, ώστε να έχουμε ένα κολυμβητήριο ασφαλές και σύγχρονο.».

 

Τι ανέφερε για το θέμα του έργου στις εγκαταστάσεις του στίβου…

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρθηκε και στο θέμα της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων του στίβου και της μεγάλης εξέδρας στο ΔΑΚ Τρίπολης, αναφέροντας: «Για τα έργα στο ΔΑΚ Τρίπολης έχει υπογραφεί σύμβαση με προθεσμία ολοκλήρωσής τους μέχρι τον Ιούνιο. Θα τα ολοκληρώσει μέχρι τότε. Αυτή είναι η δέσμευσή του. Αυτή είναι και η εξήγηση η δική μας, ότι το έργο δεν πρόκειται να πάρει παράταση και το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον προσεχή Ιούνιο σε ότι αφορά την κερκίδα, το ταρτάν και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here