Υπάρχει αρκετό ταλέντο στο τοπικό γυναικείο μπάσκετ, αλλά…

0
655

Γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ για το γεγονός της συμμετοχής στις προπονήσεις του κλιμακίου για την προεπιλογή των Εθνικών ομάδων κορασίδων – παγκορασίδων το προσεχές Σαββατοκύριακο (18-19 Ιουνίου), τριών αθλητριών της ΓΕΑ Άμιλλας 2000. Ένα γεγονός που «αποτυπώνει» ως ένα βαθμό τη δουλειά που γίνεται στον τοπικό χώρο του γυναικείου μπάσκετ στις μικρές και νεαρές ηλικίες, όλα τα τελευταία χρόνια.

Το ταλέντο που υπάρχει στην περιοχή μας είναι αρκετό σε επίπεδο γυναικείου μπάσκετ τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά και δεν περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε τρεις αθλήτριες οι οποίες μπορεί να κλήθηκαν σε προπονήσεις κλιμακίου αυτό το διάστημα. Οι τρεις αθλήτριες αποτελούν μόνο ένα δείγμα από έναν αριθμό αθλητριών στην περιοχή μας που έχουν τις βάσεις και τις προοπτικές να ξεχωρίσουν τα επόμενα χρόνια!

Προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η συνεχής δουλειά για την αγωνιστική τους εξέλιξη, η διάθεση και όρεξη να αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο σε προπονήσεις και αγώνες και εν τέλει η έμπρακτη αγάπη τους για το μπάσκετ ακόμη και σε περιόδους που δεν συνδυάζονται με επιτυχίες και καλές στιγμές.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΕΟΚ για την κλήση αθλητριών για τις προπονήσεις κλιμακίου και την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας κορασίδων – παγκορασίδων, αναρωτήθηκα στο αν στις προπονήσεις αυτές εκτός από τα τρία κορίτσια που δικαιολογημένα κλήθηκαν, θα «χωρούσαν» και άλλα κορίτσια από την περιοχή. Η απάντηση στο μυαλό μου ήταν, ότι φυσικά και θα είχαν θέση κι αν όχι αυτή τη φορά σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το ότι κάποια κορίτσια τελικά κλήθηκαν ή δεν κλήθηκαν σε κάποιες προπονήσεις κλιμακίου της Εθνικής ομάδας δεν σημαίνει τίποτα ή μπορεί να σημαίνει και πάρα πολλά για την αγωνιστική τους εξέλιξη και αναγνώριση. Κι αυτό κρίνεται μέσα από τη διάρκεια και όχι από μία μόνο καλή σε απόδοση σεζόν. Για μια νεαρή αθλήτρια που δεν έχει διάθεση ή δεν μπορεί στην πραγματικότητα να εξελιχθεί μέσα από τη σκληρή δουλειά καθημερινά, μια συμμετοχή σε προπόνηση της Εθνικής ομάδας δεν σημαίνει τίποτα απολύτως! Χρειάζεται όπως προανέφερα διάρκεια στην απόδοση και εξέλιξη για να μπορεί μια αθλήτρια/αθλητής να καθιερωθεί σε επίπεδο Εθνικής ομάδας ή σε υψηλό επίπεδο στις μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες.

Αντιθέτως κάθε συμμετοχή σε επίσημους αγώνες και επίσημες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας αποτελεί μια συνεχή αξιολόγηση της εξέλιξης μιας νεαρής ταλαντούχας αθλήτριας και αμέτρητες ευκαιρίες για μελλοντική κλήση γιατί όχι και στις Εθνικές ομάδες ή για την αγωνιστική καθιέρωση σε επίπεδο γυναικών.

Τέλος, για παράδειγμα η προσεχής τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κορασίδων αποτελεί μια ακόμη δυνατότητα να δείξουν οι νεαρές αθλήτριες της ΓΕΑ Άμιλλας 2000 το ταλέντο τους και τις δυνατότητές τους. Πρόκειται για ένα τουρνουά ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα και όπως και να έχει τα βλέμματα των Ομοσπονδιακών προπονητών παραδοσιακά είναι στραμμένα σ’ αυτές τις διοργανώσεις και όχι μόνο φέτος και όχι μόνο σ’ αυτές τις τελικές φάσεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here