Τη σεζόν 2005-06 η γυναικεία ομάδα της ΓΕΑ Άμιλλας 2000 πραγματοποίησε το αποφασιστικό βήμα τόσο οργανωτικά και σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και αγωνιστικά για τη διεκδίκηση της ανόδου για πρώτη φορά στην 6χρονη τότε ιστορία του συλλόγου σε Εθνική κατηγορία. Κάτι που επιχειρείται άλλωστε και τη φετινή σεζόν από το σύλλογο της Τρίπολης με στόχο την επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες.

Το πλέον αποφασιστικό βήμα λοιπόν για την επίτευξη του πρώτου ουσιαστικού βήματος για το μεγάλο στόχο της ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορίας, αποτελούσε η κατάκτηση του τίτλου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ η οποία θα ερχόταν αν οι «μελανόλευκες» ξεπερνούσαν το εμπόδια του αντίπαλου δέους εκείνης της σεζόν που δεν ήταν άλλη από την αρκετή ποιοτική ομάδα του Ποσειδώνα Καλαμάτας.

Έτσι η νίκη στο ματς της 8ης Ιανουαρίου 2006 στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης θα αποτελούσε το πρώτο ουσιαστικό για την κατάκτηση του τίτλου. Εν τέλει η ομάδα της Άμιλλας στηριζόμενη στην εξαιρετική κατά διαστήματα άμυνά της κατάφερε να φτάσει τελικά στη νίκη με 65-51 και να πάρει προβάδισμα τίτλου. Η χρονιά αποδείχθηκε ανάλογη και τελικά η ομάδα της Τρίπολης συμμετείχε στα μπαράζ και ως αήττητη κατέκτησε επάξια την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην σύντομη τότε ιστορία της.

Πάμε παρακάτω να θυμηθούμε τι είχε γράψει εκείνη την εποχή η εφημερίδα «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

«Αν μάλιστα οι παίκτριες του Θοδωρή Τσουκαλά, δεν έκαναν μία αγωνιστική «κοιλιά» στο τελευταία πεντάλεπτο του α’ ημιχρόνου τότε η διαφορά θα είχε λάβει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις και ο επαναληπτικός αγώνας του β’ γύρου, θα ήταν μια αρκετά πιο εύκολη υπόθεση. Αποτέλεσμα λοιπόν των 36 λαθών που είχαν οι «φιλοξενούμενες» στο συγκεκριμένο ματς ήταν η άμυνα που επέλεξε ο τεχνικός της Αρκαδικής ομάδας.

Συγκεκριμένα η πιεστική άμυνα επί σαράντα λεπτά σε όλο το γήπεδο ήταν η κίνηση «ματ» που έκρινε και τη νίκη. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ μεγάλο πάθος στο παιχνίδι της Άμιλλας, σε αντίθεση με τα κορίτσια του κ. Κουτσουμπιά που μπήκαν χαλαρές. Το «πρέσιγκ» που δέχτηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο οι «Μεσσήνιες», τις ανάγκασαν να οδηγηθούν σε πολλά λάθη. Τα περισσότερα από αυτά έγιναν στην προσπάθεια να φτάσουν στην αντίπαλη ρακέτα και να οργανώσουν την επιθετική τους τακτική. Σταδιακά το προβάδισμα της Άμιλλας αυξανόταν μέχρι το 07’17 του β΄ δεκαλέπτου όπου το σκορ ήταν 26-14. Κάπου εκεί όμως ο Ποσειδώνας κατάφερε να συγκεντρωθεί λίγο καλύτερο βρίσκοντας κάποιες λύσεις στο να «σπάσει» το αντίπαλο πρέσιγκ και φτάνοντας σε εύκολα σχετικά καλάθια, έτσι ένα σερί 3-14 (από 26-14 σε 29-28), έφερε το ματς στον πόντο και πάλι με το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Άμιλλα όμως ξεκίνησε με τον τρόπο που άρχισε και η αναμέτρηση. Έτσι αφού στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης κατάφερε να ελέγξει και πάλι το ρυθμό, πήρε ένα μικρό προβάδισμα που έλαβε μεγάλες διαστάσεις με το επιθετικό ξέσπασμα από το 04’30 του Γ’ δεκαλέπτου. Κάπου εκεί λοιπόν το 36-35 έγινε 57-37, με ένα επί μέρους 21-2 σερί που ολοκληρώθηκε στο 07’34 του δ’ δεκαλέπτου. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν τέτοια που δεν έδινε πολλά περιθώρια αντίδρασης για τα κορίτσια των Τσουκαλά-Χρονόπουλου. Το μόνο που κατάφερε ο Ποσειδών ήταν να περιορίσει την ήττα στους 14 πόντους.

Η νίκη αναμφισβήτητα θεωρείται σπουδαία και η διαφορά αρκετά σημαντική, αλλά όχι και μεγάλη, εν όψει του ντέρμπι του β’ γύρου. Στο συγκεκριμένο ματς λοιπόν η Ζωή Οχτάρα ξεχώρισε με 23(3) πόντους και 8 ριμπάουντ. Την ακολούθησαν η Θεοδώρου με 16(3) πόντους και η Τασουλή με 14(1) πόντους και 16 ριμπάουντ. Πολύ καλή στα οργανωτικά της καθήκοντα και η νεαρή Στρατήγη. Για τις «φιλοξενούμενες» ξεχώρισαν η Νικολακέα με 17 πόντους και ακολούθησαν οι Φωτεινάκη, Βρακά και Βεργινάδη.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 08/01/2006.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-14 (Α’), 29-28 (Β’), 50-35 (Γ’), 65-51 (τελικό).
ΛΑΘΗ: 5-12 (Α’), 4-10 (Β’), 2-8 (Γ’), 1-6 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας (πολύ καλός) – Κυριακόπουλος (καλός).
ΑΡΧΙΚΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ: ΑΜΙΛΛΑ (Στρατήγη, Οχτάρα, Θεοδώρου, Τασουλή, Τσουκαλά), ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ (Θάνου, Βεργινάδη, Δημητρούλια, Νικολακέα, Φωτεινάκη).
M.V.P. ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ (ΟΧΤΑΡΑ): Η Ζωή Οχτάρα ήταν αναμφισβήτητα η πολυτιμότερη παίκτρια της αναμέτρησης, με το πάθος και την ευστοχία της από την περιφέρεια σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης. Πολυτιμότερες θα μπορούσαν να είναι και η Θεοδώρου ή η Τασουλή, αλλά κάποιες άστοχες προσπάθειες, αλλά και κάποιες βεβιασμένες ενέργειες της περιόρισαν αγωνιστικά.
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ: Η αναμέτρηση κρίθηκε αναμφισβήτητα στη μεγάλη διαφορά λαθών ανάμεσα στις δύο ομάδες. Τα λάθη της Άμιλλας ήταν 12 έναντι 36 του Ποσειδώνα, την ώρα που τα ποσοστά των δύο ομάδων ήταν σχετικά ισορροπημένα.
Γ.Ε.Α. ΑΜΙΛΛΑ 2000 (Θοδωρής Τσουκαλάς, Γιώργος Χρονόπουλος): Οχταρά 23(3), Θεοδώρου 16(3), Στρατήγη 5, Κωτσιοπούλου, Τυροβολά 5(1), Γκριτζά, Σκαρλή, Πραμαγκιούλη, Τασουλή 14(1), Τσουκαλά 2.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Κουτσουμπιάς): Βεργινάδη 11(1), Νικολακέα 17, Αναστοπούλου, Κωνσταντινέα, Σιόγκα 2, Δημητρούλια, Θάνου, Βρακά 9, Μάλαμα, Φωτεινάκη 12.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here