Ήταν σεζόν 2004-2005 με τον Αστέρας Τρίπολης να αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική κατηγορία όταν και μετά από μια κακή προηγούμενη χρονιά καλούνταν να διεκδικήσει αυτό για το οποίο είχε θέσει στόχο από το Καλοκαίρι του 2003. Την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία! Ήταν Κυριακή 24/10/2004 και ο Αστέρας καλούνταν να διεκδικήσει ακόμη μια νίκη στο πρωτάθλημα προκειμένου να διατηρηθεί στην 2η θέση και σε απόσταση δύο βαθμών από την πρωτοπόρο Κόρινθο, μετά από 5 αγωνιστικές.
Το απόγευμα εκείνης της Κυριακής στο γήπεδο του Αστέρα η βροχή που έπεφτε δεν ήταν μόνο καιρικό φαινόμενο αλλά και βροχή από γκολ που «έπεφταν» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης (συνολικά 7 τον αριθμό) και έδιναν ενδιαφέρον στην αναμέτρηση και στην εύκολη επικράτηση της Αρκαδικής ομάδας. Μοναδικό αρνητικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η βροχή που ανάγκασε πολλούς από τους 1000 περίπου φιλάθλους είτε να αποχωρήσουν από το γήπεδο, είτε να βρουν προστασία κάτω από την νέα κερκίδα του γηπέδου.
Πάμε να θυμηθούμε τι είχε γράψει η εφημερίδα «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» εκείνη την εποχή για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση:
«Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Η κλασική διάταξη του Αστέρα με το 4-4-2 και την επιθετική φιλοσοφία, αλλά και οι καθαρά αμυντικές προθέσεις των «φιλοξενούμενων» φάνηκαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Ο επιθετικός μονόλογος επαληθεύτηκε από τις ευκαιρίες εντός αγωνιστικού χώρου που προέρχονταν μόνο από την πλευρά των γηπεδούχων.
Το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης δεν άργησε και πολύ να έρθει και έτσι στο 10’ ο Μανωλακάκης μετά από υποδειγματική σέντρα βρίσκει τον Κλοκίδη ο οποίος με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στην εστία του Φιφλή. Ο επιθετικός «μονόλογος» συνεχίστηκε και έτσι στο 33’ ο Αναστασάκος συνδυάζεται υπέροχα με τον Κλοκίδη και ύστερα από πολύ όμορφη ενέργεια ο πρώτος πλασάρει τον Φιφλή και διαμορφώνει το 2-0. Η ομάδα της Σκάλας φάνηκε επιθετικά μόνο σε δύο φάσεις, στις οποίες συγχρόνως ευτύχησε να πανηγυρίσει και δύο γκολ!
Στο 37’ Ο Χούτρης ύστερα από λάθος της άμυνας βρήκε χώρο προς τη μεγάλη περιοχή και μετά από ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα εκεί όπου ο Λυμπερόπουλος δεν μπορούσε να προστατεύσει με τίποτα την εστία του. Η δεύτερη επιθετική πρωτοβουλία για τους «φιλοξενούμενους» ήταν στο 51’ όταν ύστερα από αρκετές ντρίμπλες κατάφερε να βγει κάθετη μπαλιά μπροστά από τη μεγάλη περιοχή των «γηπεδούχων», την οποία εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Κεχαγιάς και με ασύλληπτο σουτ στην κίνηση, κεραυνοβόλησε κυριολεκτικά την αριστερή συμβολή των δοκών του Λυμπερόπουλου διαμορφώνοντας το 3-2 (είχε προηγηθεί γκολ του Κλοκίδη με πέναλτι, ύστερα από ανατροπή του ιδίου από τον Φιφλή στο 41’).
Το τελευταίο όμως 40λεπτο άνηκε αποκλειστικά στην ομάδα της Τρίπολης, ενώ ένα δίλεπτο διάστημα μεταξύ του 76ου και του 78ου λεπτού ήταν αρκετό για να διαμορφωθεί το τελικό 5-2 και να κριθεί μια και καλή η υπόθεση νίκη. Πιο συγκεκριμένα στο 76’ ο Κλοκίδης βρίσκει «τρύπια» την αντίπαλη άμυνα και επιχειρεί δυνατό σουτ, το οποίο αποκρούει με αστάθεια αρχικά ο Γκουβούσης, αλλά στη συνέχεια η μπάλα περνά από πάνω του και καταλήγει στην εστία για τέταρτη φορά. Δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος μετά από σέντρα σουτ κερδίσει τη μπάλα και πιάνοντας ένα δυνατό σουτ από πλάγια, παραβιάζει την εστία του Γκουβούση και διαμορφώνει το τελικό 5-2, εν μέσω έντονων πανηγυρισμών.
Ο Κλοκίδης δεν δυσκολεύτηκε ούτε αυτή την Κυριακή να πετύχει χατ-τρικ και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Αυριλιώνης του συνδέσμου Μεσσηνίας, ήταν αρκετά καλός (με βοηθούς τους Ζαρακωβίτη και Γεωργιόπουλο). Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φιφλής, Μαργαρίτης, Κολλάτος και Χρυστάκος. Οι συνθέσεις τέλος των ομάδων όπως αυτές αγωνίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο έχουν ως εξής:
ΓΗΠΕΔΟ: «Αστέρα Τρίπολης» | 24/10/2004.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Πετράκης): Λυμπερόπουλος, Κονέ, Γκόλιας, Χαντζόπουλος, Καλογιαννίδης, Τάττος, Μανωλακάκης (22’ Δημάκος α.α.), Ανδριαδάκης, Κλοκίδης, Αναστασάκος (55’ Βαγγελόπουλος), Παπαδόπουλος.
Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΣΚΑΛΑΣ (Κούτουλας): Φιφλής (69’ Γκουβούσης α.α.), Μπούτσαλης, Καραμίχας, Κυριαζής, Λειμονίτης (53’ Δούμουρας), Κολλάτος, Μαργαρίτης, Χρυστάκος, Γρεβενίτης, Χούτρης, Κεχαγιάς.
Σπουδαιότερες φάσεις του αγώνα…
01’ | Ο Κλοκίδης βγαίνει μόνος μπροστά και το υποδειγματικό σουτ που εκτελεί διώχνει εντυπωσιακά ο Φιφλής σε κόρνερ. |
05’ | Ο Μανωλακάκης πέρασε εκπληκτικά όποιον βρήκε μπροστά του, βγαίνει τετ α τετ με τον Φιφλή, αλλά το ιδανικό πλασέ καταλήγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του νεαρού γκολκίπερ. |
10’ | ΓΚΟΛ: Ο Μανωλακάκης βγάζει πολύ καλή σέντρα στον Κλοκίδη, ο οποίος κερδίζει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Σκάλας (1-0). |
28’ | Η κεφαλιά του Ανδριαδάκη, μέσα από τη μικρή περιοχή του Φιφλή καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. |
29’ | Ο Καλογιαννίδης εκτελεί το φάουλ και ύστερα από εξαιρετική προσποίηση στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. |
33’ | ΓΚΟΛ: Ο Αναστασάκος παίζει πολύ όμορφα το «1-2» στη μεγάλη περιοχή της Σκάλας με τον Κλοκίδη και με ιδανικό πλασέ διαμορφώνει το 2-0. |
37’ | ΓΚΟΛ: Ο Χούτρης εκμεταλλευόμενος το λάθος στην άμυνα κλέβει τη μπάλα εισέρχεται στη μεγάλη περιοχή του Λυμπερόπουλου και με εντυπωσιακό σουτ δεν δίνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον έμπειρο γκολκίπερ των «γηπεδούχων» για αντίδραση. Το σκορ θα γίνει 2-1. |
41’ | ΓΚΟΛ: Υποδειγματική μπαλιά του Παπαδόπουλου στον Κλοκίδη ο οποίος βγαίνει τετ α τετ με τον Φιφλή και στη συνέχεια θα ανατραπεί κερδίζοντας το πέναλτι. Το πέναλτι θα εκτελέσει ο ίδιος παίκτης το κέρδισε και θα κάνει το 3-1. |
51’ | ΓΚΟΛ: Ο Κεχαγιάς σε σουτ απευθείας ύστερα από πάσα θα πιάσει ασύλληπτο σουτ στην κίνηση και θα στείλει τη μπάλα δίπλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Λυμπερόπουλου διαμορφώνοντας το 3-2, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι. |
58’ | Η σέντρα από κόρνερ θα φτάσει στον Χαντζόπουλο, ο οποίος από ευνοϊκή θέση δεν θα πιάσει την κεφαλιά για να την στείλει στην εστία της Σκάλας. |
71’ | Ο Κλοκίδης σε κίνηση το δυνατό πλασέ από τη μικρή περιοχή και ο Γκουβούσης θα αποκρούσει εκπληκτικά γλιτώνοντας την εστία του από σίγουρη παραβίαση. |
76’ | ΓΚΟΛ: Ο Κλοκίδης με δυνατό σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Σκάλας, θα αναγκάσει τον Γκουβούση σε ασταθή απόκρουση της μπάλας, η οποία θα περάσει από πάνω του και θα καταλήξει στα δίχτυα για τέταρτη φορά. Το σκορ θα γίνει 4-2. |
78’ | ΓΚΟΛ: Ύστερα από σέντρα σουτ η μπάλα θα φτάσει στα πόδια του Παπαδόπουλου ο οποίος από πλάγια θέση θα πετύχει το πέμπτο γκολ για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 5-2. |
83’ | Διπλή κλασική ευκαιρία με Παπαδόπουλο, Τάττο οι οποίοι μέσα στη μεγάλη περιοχή θα προσπαθήσουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως η διπλή απόκρουση του Γκουβούση θα αποτρέψει ένα έκτο γκολ για τον Αστέρα. |
86’ | Εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου και ασταθή απόκρουση του Γκουβούση. Το κοντινό σουτ και η κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή των παικτών του Αστέρα δεν θα καταλήξουν στην εστία της Σκάλας. |
Μικρά-μικρά της αναμέτρησης…
- Στο 69’ ο τερματοφύλακας της Σκάλας, Φιφλής σε κάποια διεκδίκηση της μπάλας τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι. Έτσι ζαλισμένος, χωρίς να μπορεί να συνεχίσει, άφησε τη θέση του στον Γκουβούση. Και οι δύο ικανοποίησαν με κάποιες πολύ καλές αποκρούσεις τους.
- Ύστερα από 397 λεπτά χωρίς γκολ, η εστία του Αστέρα παραβιάστηκε την Κυριακή δύο φορές. Όμως και στα δύο γκολ ο Λυμπερόπουλος, όχι μόνο δεν φέρει καμία ευθύνη για τα γκολ (καθώς και στις δύο περιπτώσεις οι επιθετικοί της Σκάλας εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη της άμυνας του Αστέρα), αλλά επιπλέον δεν μπορούσε να κάνει και τίποτα για να τα αποτρέψει. Ήταν και τα δύο, εκπληκτικά σε εκτέλεση γκολ, κυρίως λόγω της θέσης απ’ όπου εισήλθε η μπάλα στην εστία της Αρκαδικής ομάδας.
- Η βροχή δημιούργησε προβλήματα στους 1000 περίπου φίλάθλους που έδωσαν το παρόν την Κυριακή στο γήπεδο του Αστέρα. Περίπου οι μισοί από αυτούς αναγκάστηκαν να αποχωρίσουν στην ανάπαυλα από το γήπεδο, ενώ οι πιο τολμηροί έμειναν στους υπό κατασκευή χώρους κάτω από την νέα εξέδρα του γηπέδου. Το μήνυμα που έδωσε ο καιρός πέρασε στους ανθρώπους της ομάδας, που καλό θα ήταν να φτιάξουν το συντομότερο το σκέπαστρο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση της κερκίδας.
- Ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων δημιουργήθηκε κάποια στιγμή στην επανάληψη της αναμέτρησης. Ήταν αρκετό για να «ανάψουν» ως ένα βαθμό και τα αίματα στην εξέδρα.
- Αρκετά πρωτότυπος ήταν ο πανηγυρισμός του Παπαδόπουλου, ύστερα από την επίτευξη του πέμπτου γκολ του Αστέρα αλλά και του πρώτου προσωπικού στην φετινή σεζόν, καθώς σερνόταν παραστατικά στο χορτάρι!».