Η σημαντική εντός έδρας νίκη του Λεωνιδίου επί του Ατρομήτου την σεζόν 2001-02

0
666

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ΡΕΤΡΟ αφιέρωμα τη σεζόν 2001-02 ο ΑΣ Λεωνιδίου αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική, σ’ έναν ενιαίο όμιλο που περιλάμβανε ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα, Ατρόμητο, ΑΕ Λάρισας, Εθνικός και Παναιτωλικός. Εκείνη τη σεζόν το Λεωνίδιο έστω και δύσκολα είχε εξασφαλίσει την παραμονή του (κάτι που δεν συνέβη την επόμενη σεζόν).

Στη σεζόν 2001-02 το παιχνίδι που θα αναφέρουμε αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα τα οποία συντέλεσαν ώστε η Αρκαδική ομάδα να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Με τη σπουδαία εκείνη νίκη το Λεωνίδιο είχε περάσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 17 βαθμούς (3-8-9) αφήνοντας τον τρίτο στη βαθμολογία Ατρόμητο τέσσερις βαθμούς από την κορυφή.

Πάμε να διαβάσουμε ρεπορτάζ από την εφημερίδα «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» στο φύλλο τις 26/02/2001:

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ…

Να λοιπόν που το Λεωνίδιο κατάφερε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Ατρόμητου. Με την νίκη αυτή οι Αρκάδες κατάφεραν να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» ήταν για πρώτη φορά ο νέος τεχνικός της ομάδας, Κώστας Σταματίου. Όπως φάνηκε κατάφερε να συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία τους και να τους βοηθήσει να αποδώσουν όπως πρέπει. Έτσι οι «γηπεδούχοι» μπήκαν με πάθος στο παιχνίδι κάτι που κατάφεραν να διατηρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η νίκη άλλωστε είναι απόλυτα δίκαιη για την ομάδα του Λεωνιδίου.

Από την άλλη ο Ατρόμητος έκανε μια από τις πιο κακές φετινές εμφανίσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «φιλοξενούμενοι» δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν την Αρκαδική ομάδα. Από καθαρά αγωνιστικής πλευράς, ο Σαμλίδης μετά από φάουλ που κέρδισε έξω από τη μεγάλη περιοχή και ύστερα από υποδειγματική απευθείας εκτέλεση φάουλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στα 10′. Στο 40’ οι «φιλοξενούμενοι» κατάφεραν να απειλήσουν (ίσως από τη μοναδική αυτή αξιόλογη προσπάθεια) με την κεφαλιά του Σαμολαδά ύστερα από σέντρα. Στα τελευταία λεπτά του α’ μέρους (+45′) οι γηπεδούχοι ύστερα από πίεση τους κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο για την νίκη. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Βραζιλιάνος Ντα Σίλβα μετά από το άστοχο του πέναλτι και μετά το σουτ που ξαναεκτέλεσε από το «ριμπάουντ» που πήρε.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε το ίδιο. Οι Αρκάδες με τον αέρα των δύο γκολ είχαν διώξει το άγχος και κατάφεραν να απειλήσουν ακόμη περισσότερο, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Δυστυχώς όμως καμιά από τις ευκαιρίες αυτές δεν οδήγησε σε ένα τρίτο γκολ. Σημαντικότερες από αυτές ήταν από τον Έντου στο 52’και στο 86’περίπου, καθώς και οι Τσιάτσιος στο 70′ και Σουρλής στο 81′.

Η διαιτησία του Χάνου (από το σύνδεσμο Θεσσαλονίκης) ήταν καλή, ενώ ο ίδιος «χρέωσε» με κίτρινη κάρτα τους Παπαράδη και Κούλη.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ: Κουτσόπουλος, Διαμαντής, Σαμολαδάς, Εντού, Χαρίτος, Ντα Σίλβα (88’ Μητροφάνης), Σαμλίδης, Λιόσης (50′ Παπαγεωργακόπουλος), Παπαράδης, Σουρλής, Τσιάτσιος (74′ λ.τρ. Γολεγός).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Φακής, Αβραμίδης, Χατζηδημητρίου, Μουστάκης, Κούλης, Πούλος (62′ Ντάμτσιος), Βιτεβής, Γαβριλόπουλος (74’ Αραμπατζής), Καραμεταξάς (53′ Γκεοργκίεφ), Μπαλογιάννης, Τραύλλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here