Γυρίζουμε στη σεζόν 2004-05 για ακόμη ένα μπασκετικό ΡΕΤΡΟ αφιέρωμα του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ». Με την ομάδα του Συλλόγου Δρομέων τότε στο Γ’ τοπικό και τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό στην Α’ τοπικό οδεύοντας αήττητος για την Γ’ Εθνική, αναζητήσαμε το μεγάλο τοπικό ντέρμπι εκείνης της χρονιάς και το εντοπίσαμε ανάμεσα στις ομάδες του ΓΣ Αρίωνα και της Άμιλλας 2000.

Εκείνη την εποχή οι δύο παραπάνω ομάδες αγωνίζονταν μαζί στο Β’ τοπικό και αν η δυναμικότητα τους δεν μας επέτρεπε να μιλάμε από αγωνιστικής πλευράς για μεγάλα ντέρμπι, σίγουρα βάσει των πρωταγωνιστών και ιδιαιτεροτήτων σίγουρα τα μεταξύ τους ματς εκείνης της σεζόν παρουσίαζαν πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Εμείς στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα αναφερθούμε στο ματς του β’ γύρου μεταξύ των δύο ομάδων που είχε πραγματοποιηθεί στις 19/03/2005 και έβρισκε αντιμέτωπες δύο ομάδες της Τρίπολης με παίκτες που μέχρι και 1-2 χρόνια πριν αποτελούσαν συμπαίκτες σε διαφορετικές ομάδες. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όσοι δεν είχαν «χωρέσει» για διάφορους λόγους στον Αρκαδικό εκείνης της χρονιάς σε επίπεδο πρωταγωνιστών του τοπικού μπάσκετ εκείνης της εποχής αγωνίζονταν στον Αρίωνα και στην Άμιλλα 2000.

Σε εκείνο το παιχνίδι είδαμε ως παίκτες μεταγενέστερα διαιτητές σε ποδόσφαιρο και μάλιστα σε επίπεδο Super League (σ.σ. Δελφάκης) και μπάσκετ (σ.σ. Καρδαράς). Την προτελευταία χρονιά επίσης που είδαμε μαζί συμπαίκτες το επιτυχημένο επί σειρά ετών στο παρελθόν «δίδυμο» Γιαννούλη – Καρνέζη, οι οποίοι έχουν γράψει τη δική τους σπουδαία ιστορία στο Αρκαδικό μπάσκετ. Επίσης «μονομαχία» για δύο αδέρφια που βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαφορετικές ομάδες (αφοί Λυμπερόπουλοι).

Αν μας ερχόταν η ιδέα να απαντήσουμε ποιοι από αυτούς που περιλήφθηκαν στην αποστολή εκείνου του ντέρμπι, σήμερα βρίσκονται ακόμη στην ενεργό δράση, θα λέγαμε κανένας! Με επιφύλαξη μόνο τον Κώστα Κουτσούγερα ο οποίος φέτος λόγω καταστάσεων δεν συνέχισε στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Πάνα Κανδήλας και όπως μας έχει τονίσει είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί κανονικά την επόμενη αγωνιστική σεζόν!

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα διαπίστωση από εκείνο το ματς είναι ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν υφίσταται πλέον ως τμήμα. Από τη μία ο ΓΣ Αρίωνας έμελλε να έχει μόλις τρία χρόνια περίπου ιστορίας, ενώ το ανδρικό τμήμα της Άμιλλας 2000 έχει αναστείλει εδώ και κάποια χρόνια την αγωνιστική του δράση.

Τέλος από αγωνιστικής άποψης εκείνο το ματς αποδείχθηκε ντέρμπι μόνο στα «χαρτιά», αφού η «κυριαρχία» στα ριμπάουντ και τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε όλες τις κατηγορίες, επέτρεψαν στην ομάδα του Αρίωνα να φτάσει εύκολα στην τελική επικράτηση.

Πάμε να θυμηθούμε το ρεπορτάζ εκείνου του αγώνα όπως είχε καταγραφεί από την εφημερίδα «ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ» στο φύλλο της 24ης Μαρτίου 2005:

 

«Γ.Σ. ΑΡΙΩΝΑΣ – ΑΜΙΛΛΑ 2000 86-55
Ντέρμπι μόνο στη θεωρία…

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού το παιχνίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τοπικό ντέρμπι κι αυτό γιατί από τη μια μπορεί ο Αρίωνας να είχε εξασφαλισμένη την πρώτη θέση του ομίλου και από εκεί και πέρα τον πρώτο λόγο για τα πλεϊ-οφ και την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, αλλά την ίδια ώρα η Άμιλλα χρειαζόταν τους βαθμούς της νίκης απέναντι στον συμπολίτη της ΓΣΑ, προκειμένου να έχει ελπίδες για πρόκριση στα πλεϊ-οφ. Γι’ αυτό και οι τυπικά «φιλοξενούμενοι» θα προσπαθούσαν να τα δώσουν όλα για όλα στην κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Παρ’ όλα αυτά όμως ο «Γυμναστικός» είχε διαφορετική γνώμη και αν εξαιρέσουμε το μέτριο ξεκίνημα του, στη συνέχεια το ματς οδηγήθηκε σε μονόλογο για τους παίκτες του Σπύρου Ψυχογιού. Η Άμιλλα στα πρώτα λεπτά μπήκε δυνατά και με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες, βρήκε λύσεις και παραβίασε το αντίπαλο καλάθι, παίρνοντας έτσι και ένα μικρό προβάδισμα με 2-8 στα 07’50 του Α’ δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια όμως ο Αρίωνα ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να ανατρέπει την εικόνα του παιχνιδιού και των πρώτων λεπτών, με επιθετικούς εκφραστές κυρίως τους Καρνέζη και Κούρο. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Γιώργου Χρονόπουλου άρχισαν να αντιμετωπίζουν επιθετικό πρόβλημα καθώς δεν βρίσκονταν εύκολα λύσεις προς τα καλάθι. Ο Πυρπάρας που ξεκίνησε δυναμικά στην αρχή, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά, ενώ και ο Καλδής δεν μπόρεσε να βοηθήσει με σουτ από την περιφέρεια την ομάδα του. Κοντά στο καλάθι οι ψηλοί Κουτσούγερας και Μητροθανάσης μαζί με τον Χρονόπουλο έκαναν ότι μπορούσαν χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα. Στο ημίχρονο η διαφορά είχε ξεφύγει από τον έλεγχο των τυπικά «φιλοξενούμενων» καθώς το σκορ διαμορφώθηκε στο 42-27.

Στην επανάληψη η διαφορά αυξήθηκε ακόμη περισσότερο ενώ την ίδια ώρα η απογοήτευση είχε κυριαρχήσει στους παίκτες της Άμιλλας που έβλεπαν ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και παράλληλα τα όνειρα για εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη δυάδα των πλεϊ-οφ. Ο ρυθμός της αναμέτρησης όπως ήταν λογικό έπεσε καθώς ο νικητής της αναμέτρησης είχε κριθεί. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάποια διαστήματα είχαμε και κάποιους μικρο-εκνευρισμούς ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων, κάτι που είχε συμβεί και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Ο διαιτητής της συνάντησης έχει ένα μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό, καθώς δεν μπόρεσε να ελέγξει το παιχνίδι αποτρέποντας από την αρχή τους όποιους εκνευρισμούς εντός αγωνιστικού χώρου.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86-55 με τον Αρίωνα να οδεύει προς τα πλεϊ-οφ χωρίς ήττα και την Άμιλλα να χάνει το πλασάρισμα της στην πρώτη δυάδα. Για τον Αρίωνα ο Καρνέζης ξεχώρισε με τους 28 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν ο Κούρος με 14(1) και ο Γιαννούλης με 11(1) πόντους. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όμως και την καλή απόδοση και των υπολοίπων παικτών που αγωνίστηκαν. Για τους παίκτες της Άμιλλας οι Πυρπάρας, Καλδής και Χρονόπουλος ξεχώρισαν ενώ ακολούθησαν και οι Λυμπερόπουλος και Δημητρακόπουλος. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Γιαλικάρη και Μπαμπά.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης | 19/03/2005.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γαλικάρης, Μπαμπάς.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-14 (Α’), 42-27 (Β’), 65-35 (Γ’), 87-55 (Δ’).
ΛΑΘΗ: 6-9 (Α’), 6-6 (Β’), 6-6 (Γ’), 2-3 (Δ’).
ΑΡΧΙΚΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ: ΑΡΙΩΝ: Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Καρνέζης, Κούρος, Καρδαράς | ΑΜΙΛΛΑ: Δημητρακόπουλος, Πυρπάρας, Λυμπερόπουλος, Βλασσάς, Κουτσούγερας.
Γ.Σ. ΑΡΙΩΝΑΣ (Σπύρος Ψυχογιός): Κούρος 14 (4/6β, 2/3δ, 2/2τρ, 9ρ), Γιαννούλης 11 (4/6δ, 1/6τρ, 3ρ), Δελφάκης, Αθανασιάδης, Καρνέζης 28 (8/8β, 7/10δ, 2/5τρ, 5ρ), Μιχαγιάννης 9 (1/2β, 4/6δ, 0/4τρ), Πασιούρος 5 (3/4β, 1/2δ, 4ρ), Καρδαράς 7 (1/1β, 3/8δ, 0/1τρ, 10ρ), Μπατίτσας 5 (1/3τρ), Μάγκλαρης 3 (5ρ), Λυμπερόπουλος 2 (5ρ), Κοσκινάς 3 (5ρ).
Γ.Ε.Α. ΑΜΙΛΛΑ 2000 (Γιώργος Χρονόπουλος): Δουκουμόπουλος 3 (1/9τρ), Πυρπάρας 10 (2/4β, 1/7δ, 2/4τρ, 5ρ), Λυμπερόπουλος 8 (2/2β, 3/8δ), Χρονόπουλος 11 (5/6δ), Καλδής 10 (2/4δ, 2/5τρ, 4ρ), Βλασσάς 2 (4ρ), Δημητρακόπουλος 6 (2/2β, 2/4δ), Καραμάσης, Κουτσούγερας 2, Μητροθανάσης 3 (7ρ).».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here