Κανένας μπασκετικός που έζησε εκείνη τη μέρα από κοντά δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την αναμέτρηση του ΣΕΦΑ Αρκαδικού επί της ΑΕ Ψυχικού, το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης! Μια αναμέτρηση που εξασφάλιση τη νίκη-άνοδο στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για σωματείο μέλος της!
Η νίκη επί της Αθηναϊκής ομάδας στο κατακλεισμένο από άκρη σ’ άκρη κλειστό γυμναστήριο με σκορ 85-70 επέφερε έξαλλους πανηγυρισμούς για την άνοδο του ΣΕΦΑ Αρκαδικού στη Basket League! Μια σπουδαία επιτυχία που αναμφίβολα χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη στην ιστορία όχι μόνο του Αρκαδικού μπάσκετ, αλλά και του μπάσκετ της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου!
Πάμε να θυμηθούμε το ρεπορτάζ του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» έτσι όπως είχε αποτυπωθεί εκείνη εκείνο το διάστημα:
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ 85-70
Ο Αρκαδικός για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α1!
Το παιχνίδι του Σαββάτου 2 Μαΐου 2015 το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του ΔΑΚ Τρίπολης για την ομάδα του Αρκαδικού ήταν κρίσιμο και ιστορικό με το κίνητρο για τα νίκη τεράστιο απέναντι στην ομάδα της ΑΕ Ψυχικού. Σε μία ημερομηνία με ιδιαίτερη σημασία αφού πριν 39 χρόνια η ομάδα της Τρίπολης έδινε το πρώτο επίσημο ματς της ιστορίας της επί της ομάδας της Αγίας Παρασκευής (2 Μαΐου 1976)! Ένα ματς στο οποίο ο Αρκαδικός καλούνταν να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνος και κάπως έτσι να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο του στην Α1 Εθνική κατηγορία μπροστά στο κατάμεστο ασφυκτικά κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης!
Εκ του αποτελέσματος ο Αρκαδικός πέτυχε το στόχο όντας ιδιαίτερα αποφασιστικός για την κατάκτηση της νίκης κατάφερε να επικρατήσει του ανταγωνιστικού Ψυχικού με σκορ 85-70 και ουσιαστικά να «κλειδώσει» τη νίκη που αρκεί για να δώσει και μαθηματικά την άνοδο στην ομάδα της Τρίπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του! Οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, οι άνθρωποι της διοίκησης, το υπόλοιπο staff της ομάδας και φυσικά ο φίλαθλος κόσμος πανηγύρισαν μια ιστορική νίκη όχι μόνο για το σύλλογο αλλά συνολικά για το Αρκαδικό μπάσκετ και έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες επιτυχίες που έχει φέρει στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης!
Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για περίπου 25-30 αγωνιστικά λεπτά είτε με τους φιλοξενούμενους στην αρχή να έχουν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, είτε αργότερα με τον Αρκαδικό να ανεβάζει ρυθμούς και να προηγείται με μικρή διαφορά. Το φινάλε πάντως άνηκε στον Αρκαδικό με μεγαλύτερο πάθος στην άμυνα και κίνητρο για το θετικό αποτέλεσμα ήταν καλύτερος έλεγξε το σκορ και κέρδισε εν τέλει την αναμέτρηση με 85-70.
Στο ξεκίνημα το Ψυχικό μπήκε δυνατά και με λιγότερο άγχος στο ματς βρήκε λύσεις και είχε ένα σταθερό προβάδισμα 5-7 πόντων. Ο Αρκαδικός σταδιακά προσπάθησε να περιορίσει τη νευρικότητα του στην επίθεση και γίνει πιο αποτελεσματικός στην άμυνα. Μετά το 18-20 του πρώτου δεκαλέπτου το ματς στη συνέχει ισορρόπησε και ο Αρκαδικός με βελτιωμένο πρόσωπο κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο με 41-36.
Στην επανάληψη η ομάδα της Τρίπολης αποδείχθηκε πιο ουσιαστική σε άμυνα και επίθεση, προσαρμόστηκε πολύ καλύτερα στην άμυνα ζώνης με παγίδες του Ψυχικού και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με σημαντικό προβάδισμα εννέα πόντων (60-51). Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αρκαδικός έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό και το προβάδισμα της αναμέτρησης και παρά την πίεση του αντιπάλου είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και τις λύσεις στην επίθεση που όχι μόνο διατήρησαν το προβάδισμα αλλά αύξησαν και τη διαφορά, για να έρθει φυσιολογικά το τελικό 85-70.
«Μουδιασμένο» ξεκίνημα για τον Αρκαδικό…
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποδείχθηκε νευρικά ή αν προτιμά κάποιος «αγχώδες» για τους «γηπεδούχους» που είναι γεγονός ότι δεν λειτούργησαν τόσο καλά στην επίθεση όσο στο ματς επί του Παγκρατίου την προηγούμενη αγωνιστική. Για την ακρίβεια ο Αρκαδικός αποδείχθηκε άστοχος κάτι στο οποίο ρόλο έπαιξε και η άμυνα του Ψυχικού που με την πιεστική άμυνα ζώνης και με αρκετές παγίδες αποσυντόνισε την ομάδα της Τρίπολης. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι χωρίς να έχουν τίποτα να χάσουν κατάφεραν να σκοράρουν στο ξεκίνημα και να προηγηθούν με 5-10 στα 06’20.
Ο Δημάκος ξεκίνησε αρκετά κεφάτος και βοήθησε στον επιθετικό τομέα το Ψυχικό που συνέχισε να προηγείται με 9-15 στα 04’25 και με 15-20 στα 00’38’’. Οι «γηπεδούχοι» έδειξαν διάθεση και κατάφερναν να αντιδρούν με σημαντικά καλάθια όπως το τρίποντο του Καρύδα στο φινάλε για το 18-20. Δεν έλειπε ο μικρός «πονοκέφαλος» του Καστρίτη σε εκείνο το χρονικό σημείο από το δεύτερο φάουλ του Κοψαύτη αλλά και τα πέντε ομαδικά λάθη.
Σταδιακή αντίδραση και προβάδισμα…
Στη συνέχεια ο Αρκαδικός προσπάθησε να αντιδράσει στο μουδιασμένο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου. Σταδιακά λοιπόν ανέβασε ρυθμούς και πίεση στην άμυνα μην επιτρέποντας στην ομάδα του Ψυχικού να εκτελεί με καλές τελικές προσπάθειες. Οι δύο ομάδες φρόντισαν να βγάλουν δύναμη στο παρκέ στις άμυνες τους, ενώ παράλληλα εφάρμοσαν και «παιχνίδι νευρών» σε μια προσπάθεια να αποσυντονίσουν τον αντίπαλο. Κάτι που αποδεικνύεται από τις τεχνικές ποινές και στις δύο πλευρές. Ο Αρκαδικός αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένος σ’ αυτό το διάστημα του παιχνιδιού δεν επηρεάστηκε αρνητικά από αυτό το γεγονός και αξιοποιώντας αρκετές τελικές προσπάθειες και φυσικά αρκετές από τις κερδισμένες ελεύθερε βολές επέστρεψε για τα καλά στο ματς.
Ο Αρκαδικός βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο. Δημιούργησε φάσεις που οδήγησαν σε εύκολες τελικές προσπάθειες (5 ασίστ στη β’ περίοδο) και στηριζόμενος στο πάθος στην άμυνα και στην σαφέστερη βελτίωση στα ριμπάουντ (11 έναντι 6 του αντιπάλου), προηγήθηκε στο σκορ. Από το 20-25 στα 06’31 ο ΣΕΦΑ προηγήθηκε με 33-26 στα 03’23, όπου σε διάστημα περίπου τριών αγωνιστικών λεπτών δημιούργησε ένα επί μέρους σκορ 13-1! Καλό «μομέντουμ» για τον Αρκαδικό να πάρει κεφάλι και να ελέγξει το ρυθμό του ματς στη συνέχεια. Το προβάδισμα διατηρήθηκε και ο ΣΕΦΑ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 41-36.
Καλύτεροι οι «κυανόλευκοι» στην επανάληψη…
Στην επανάληψη ο Αρκαδικός ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Πάθος στην άμυνα, «κερδισμένες μάχες» στο παρκέ που περιόριζε σ’ ένα 6/14 στα σουτ εντός πεδιάς την ομάδα του Ψυχικού και το σημαντικότερο κρατούσε μπροστά στο σκορ τους «κυανόλευκους»! Στο 46-38 το σκορ στα 07’55 και στο 51-44 λίγο αργότερα στα 04’29. Το ματς φαινόταν να ελέγχεται από τον Αρκαδικό αν και κάποιες φάσεις έφερναν παίκτες των δύο ομάδων πιο κοντά απειλώντας σύρραξη, όπως μια αψιμαχία νωρίτερα των Καρύδα και Μαντζιώρη, που ευτυχώς δεν επηρέασε τους «γηπεδούχους».
Αν εξαιρέσει κανείς τα πέντε λάθη του Αρκαδικού στο τρίτο δεκάλεπτο, γενικά η απόδοση της ομάδας ήταν ικανοποιητική. Έδειχνε να ελέγχει καλύτερα το ματς σε σχέση με το πρώτο μέρος, στηριζόμενος στον έλεγχο των ριμπάουντ και στις πιο καλές επιλογές στην επίθεση. Για πρώτη φορά το σκορ σε διψήφια διαφορά στα 03’14 (55-45) και στο 60-51 που ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου. Ευτυχώς κάποια διαστήματα στο τρίτο δεκάλεπτο όπου έλειπε η ηρεμία δεν ήταν ικανά να βάλουν το Ψυχικό στο ματς, που είτε με λάθη, είτε με άστοχες επιλογές δεν μπορούσε να μειώσει περισσότερο.
Τυπική διαδικασία το φινάλε του ματς…
Στην τελευταία περίοδο ο Αρκαδικός φάνηκε περισσότερο αποφασιστικός όσο ποτέ. Καλές επιλογές στην επίθεση άμυνα με πολύ πάθος και δύναμη στο παρκέ που ανάγκαζε τον αντίπαλο να παλεύει για να σκοράρει και η διαφορά στο σκορ σταδιακά να αυξάνεται στο σκορ. Στο 65-51 το σκορ στα 08’55 και στα 70-58 στα 06’21. Στο 73-58 όλα έδειχναν να ξεκαθαρίζουν, ωστόσο μια σύρραξη στο παρκέ που απειλήθηκε με γενίκευση δεν είχε συνέχεια. Παίκτες του Ψυχικού έδειχναν εκνευρισμένοι και με τη συμπεριφορά τους εκνεύρισαν το φίλαθλο κόσμο στις κατάμεστες εξέδρες, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν ξέφυγε η κατάσταση με τον κόσμο να κατανοεί ότι οποιαδήποτε αντίδραση μόνο κακό θα μπορούσε να κάνει στην ομάδα.
Το ματς συνεχίστηκε λίγο αργότερα και τον Αρκαδικό να μην μπορεί να χάσει με τίποτα αυτό το παιχνίδι. Ένα τρίποντο του Δημάκου έριξε τη διαφορά στο 73-62 (05’36) αλλά στη συνέχεια η διαφορά αυξήθηκε εκ νέου με μεγάλα σουτ από τους παίκτες του Αρκαδικού στο 81-65 το σκορ στα 01’35 και στο 85-70 το τελικό σκορ που έδωσε τη μεγάλη και ιστορική επικράτηση στην ομάδα της Τρίπολης. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από τις εντάσεις και τα διαδοχικά φάουλ με τους του Καρύδα, Κοψαύτη, Κωνσταντίνου και Εζόμο «παροπλισμένους». Συνολικά 60 τα φάουλ στο ματς αποτέλεσμα του πάθους στην άμυνα για τις δύο ομάδες. Ο κόσμος μπήκε στο παρκέ και πανηγύρισε με τους παίκτες τη μεγαλύτερη επιτυχία του Αρκαδικού μπάσκετ!
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό ΔΑΚ Τρίπολης.
ΘΕΑΤΕΣ: 1500-2000.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτου, Διαμαντής, Δημόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20 (Α’), 41-36 (Β’), 60-51 (Γ’), 85-70 (Δ’)
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 4, Νοέας, Κωνσταντίνου 1, Καρύδας 16(2), Κοψαύτης 18(4), Χατζής 14, Αναστασάκης, Θανόπουλος 1, Τζόρτζεβιτς 13, Καλλινικίδης 14, Εζόμο 2, Σταματόπουλος 2.
ΑΕ ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Νίκου 6, Αχής Ντ. 3(1), Περσίδης, Παπανικολάου 11(1), Δημάκος 28(2), Σκάνδαλος, Μάντζαρης 12, Κορωνίδης, Αχής Π. 2, Ναούμης 6(1), Πάνου, Ματζιώρης 2.
Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος της νίκης – ανόδου στην Α1!
Η αναμέτρηση του Αρκαδικού με την ΑΕ Ψυχικού έχει τελειώσει με μεγάλη νίκη με 85-70 και αυτομάτως ξεκινάει μια ξέφρενη γιορτή με πανηγυρισμούς για την επίτευξη του μεγάλου στόχου! Στιγμές μοναδικές και πρωτόγνωρες για μια ομάδα που για πρώτη φορά στην ιστορία του Αρκαδικού μπάσκετ συνολικά καταφέρνει να ανέβει στην Α1 Εθνική κατηγορία. Οι παίκτες γίνονται ένα κουβάρι και πανηγυρίζουν με το προπονητικό τιμ, τους φυσιοθεραπευτές, τους ανθρώπους της διοίκησης και τους ανθρώπους της διοίκησης. Απλός φίλαθλος κόσμος αλλά και συγγενείς και φίλοι των πρωταγωνιστών πανηγυρίζουν μαζί τη μεγάλη επιτυχία στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης!
Κανείς δεν έχει ίσως συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας του Αρκαδικού μπάσκετ μέσα από την διάκριση του Αρκαδικού, όλοι ωστόσο πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία! Κάποια στιγμή ακούγεται το γνωστό κομμάτι “We are the Champions”. Ο κόσμος χειροκροτεί, αγκαλιάζεται, συγκινείται και πανηγυρίζει με την ίδια την ομάδα! Έχει περάσει ώρα από τη λήξη της αναμέτρησης και οι κερκίδες παραμένουν σχεδόν γεμάτες! Είναι μια επιτυχία που ανήκει σε όλους τους πρωταγωνιστές αλλά φυσικά και σε όλο τον κόσμο!
Ο Άκης Καλλινικίδης τρελαμένος από την επιτυχία χτυπάει το τύμπανο και δίνει το έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς. Ο Σάκης Καρύδας πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί, ακόμη και αν πέρυσι τέτοια εποχή αυτός ήταν μεταξύ άλλων που είχε οδηγήσει στην Α1 τον Κόροιβο και τέτοιες στιγμές να μην θεωρούνται για τον ίδιο πρωτόγνωρες. Ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Κοψάυτης μαζί με το γιο του πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία. Οι Κοψαύτης και Καρύδας στη συνέχεια παίρνουν το μικρόφωνο και απευθυνόμενοι στον φίλαθλο κόσμο τον ευχαριστούν για την παρουσία και στήριξή τους όλη τη χρονιά! Άλλωστε αυτός ο κόσμος αποτέλεσε όλη τη χρονιά και σε όλη την παρουσία της ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία ο έκτος παίκτης των «κυανόλευκων». Πανηγυρισμοί και από τους υπόλοιπους παίκτες που «γεύονται» τους κόπους μιας δύσκολης χρονιάς με δυσκολίες και σκληρή δουλειά στο παρκέ!
Απλός κόσμος και φίλαθλοι όλων των ηλικιών μια αγκαλιά. Πολλοί θέλησαν να πανηγυρίσουν μαζί με τους ίδιους τους παίκτες. Πήγαιναν και τους αγκάλιαζαν. Ζητούσαν ένα αυτόγραφό ή να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί με το κινητό τους ή τη φωτογραφική τους μηχανή ως ενθύμιο αυτής της μεγάλης και ιστορικής στιγμής για το Αρκαδικό μπάσκετ! Παρουσία στο γήπεδο και αρκετών αφανών ουσιαστικών πρωταγωνιστών του με την οικονομική συνεισφορά τους κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό αυτά τα χρόνια το όνειρο της ανόδου και φέτος να το κάνουν πράξη, όπως μεταξύ άλλων και ο κ. Γκλίνος, που με τη σειρά του δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιτυχία της ομάδας του ΣΕΦΑ Αρκαδικού!
Οι πανηγυρισμοί αργούν να κοπάσουν. Λίγη ώρα αργότερα η γιορτή συνεχίστηκε στη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε στους πρωταγωνιστές και στους ανθρώπους της ομάδας η διοίκηση του συλλόγου σε πολύ γνωστό μαγαζί της πόλης λίγο έξω από την Τρίπολη. Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε γνωστό μαγαζί της Αρκαδικής πρωτεύουσας επί της οδού Τάσου Σεχιώτη όπου πραγματοποιήθηκε ένα ξέφρενο πάρτι γι’ αυτή την επιτυχία από τους πρωταγωνιστές της ομάδας και τους φίλους του Αρκαδικού!
Η «κυανόλευκη» συγκυρία, τα ματς και το μήνυμα της μπλούζας του θριάμβου!
Η 2α Μαΐου για τον ΣΕΦΑ Αρκαδικού μέχρι πρότινος είχε μια ιστορική στιγμή για να συνδέεται με την ιστορία του συλλόγου, αφού στις 2 Μαΐου 1976 ο σύλλογος έδινε στο ανοιχτό τότε γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Τρίπολη το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία του στα πλαίσια του Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο την ομάδα της Αγίας Παρασκευής! Πλέον από το περασμένο Σάββατο η 2α Μαΐου 2015 έρχεται να συνδυαστεί με μια ακόμη ιστορική στιγμή του ΣΕΦΑ Αρκαδικού. Την άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της! Μια επιτυχία που αναμφισβήτητα είναι η μεγαλύτερη συνολικά στην ιστορία του Αρκαδικού μπάσκετ και του αθλήματος στην περιοχή της Πελοποννήσου (πλην Ηλείας και Αχαΐας).
Οι δύο ιστορικές για τον Αρκαδικό ημερομηνίες λοιπόν έγιναν μήνυμα στις μπλε μπλούζες που οι άνθρωποι του ΣΕΦΑ Αρκαδικού ετοίμασαν με αφορμή την μεγάλη αυτή επιτυχία του συλλόγου το Σάββατο 2 Μαΐου 2015. Το μήνυμα πάνω σ’ αυτές χαρακτηριστικό: «Στις 2.5.1967 ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ Στις 2.5.2015 ΗΡΘΑΜΕ Α1». Χρειάστηκε λοιπόν 39 χρόνια ακριβώς από την πρώτη επίσημη του αναμέτρηση ο Αρκαδικός για να αγγίξει το όνειρο της ανόδου και συμμετοχής στην Α1 Εθνική κατηγορία και ενδεχομένως από εδώ και στο εξής για τους προληπτικούς ο αριθμός 39, ενδεχομένως να αποτελεί και ο τυχερός αριθμός των «κυανόλευκων» από εδώ και στο εξής!
Τα δύο ιστορικά ματς του Αρκαδικού…
Το ιστορικό φύλλο αγώνος της πρώτης επίσημης αναμέτρηση του ΣΕΦΑ Αρκαδικού πριν 39 χρόνια αποτελεί ιστορικό «κειμήλιο» για το σύλλογο εδώ και δεκαετίες. Οι άνθρωποι του συλλόγου της Τρίπολης προφανώς θα βάλουν και το αντίστοιχο φύλλο της αναμέτρησης του περασμένου Σαββάτου με το Ψυχικό σε ξεχωριστή θέση, αφού συνδέεται με την μεγαλύτερη επιτυχία του συλλόγου με την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορίας! Ας ρίξουμε λοιπόν παρακάτω μια ματιά στα φύλλα αγώνος των ιστορικότερων αγώνων του Αρκαδικού με κοινή ημερομηνία τη 2α Μαΐου!
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 44-111
ΚΥΡΙΑΚΗ, 02/05/1976 | Ανοικτό γήπεδο ΕΑΚ Τρίπολης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντης, Αγουρίδης
ΗΜΙΧΡΟΝΑ: 20-60 (Α’), 44-111 (Β’)
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιάννου): Μ. Ζαραβίνος 2, Κούνας 10, Σαλαπάτας 12, Μπρούσαλης 8, Τσούκας 8, Σπ. Ζαραβίνος 2, Σμυρνιώτης 2, Μπούκας, Παντζής.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Αντωνίου): Αγ. Παρασκευή (Αντωνίου): Μαρούγκας 9, Χριστοδούλου 12, Μανσούρης 4, Σγολόμβης 15, Αναστασόπουλος 15, Αποστολίδης 6, Βούλγαρης 12, Καλαναχόπουλος 4, Σερκεδάκης 23, Ατζουλίδης 11.
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – Α.Ε. ΨΥΧΙΚΟΥ 85-70
ΣΑΒΒΑΤΟ, 02/05/2015 | Κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Τρίπολης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παναγιώτου, Διαμαντής, Δημόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-20 (Α’), 41-36 (Β’), 60-51 (Γ’), 85-70 (Δ’).
ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καραμαλέγκος 4, Νοέας, Κωνσταντίνου 1, Καρύδας 16(2), Κοψαύτης 18(4), Χατζής 14, Αναστασάκης, Θανόπουλος 1, Τζόρτζεβιτς 13, Καλλινικίδης 14, Εζόμο 2, Σταματόπουλος 2.
Α.Ε. ΨΥΧΙΚΟΥ (Ρεμεντέλας): Νίκου 6, Αχής Ντ. 3(1), Περσίδης, Παπανικολάου 11(1), Δημάκος 28(2), Σκάνδαλος, Μάντζαρης 12, Κορωνίδης, Αχής Π. 2, Ναούμης 6(1), Πάνου, Ματζιώρης 2.
Μιχ. Σμυρνιώτης: «Ευχαριστώ όλους έχουν συνδράμει σ’ αυτή την επιτυχία!»
Από τους πρωτεργάτες αυτής της πολύ μεγάλης επιτυχία του Αρκαδικού και του Ελληνικού μπάσκετ αποτελεί ο Πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, Μιχάλης Σμυρνιώτης! Ενός ανθρώπους που εδώ και πολλά χρόνια ονειρευόταν και οραματιζόταν να δει τον Αρκαδικό στην Α1 Εθνική. Από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πλέον αποτελεί γεγονός και πλέον ο ίδιος πρέπει να καταστρώσει με τους συνεργάτες του από σήμερα για την επόμενη μέρα. Ο ίδιος ο Μιχάλης Σμυρνιώτης το Σάββατο ήταν φανερά συγκινημένος και ευτυχισμένος γι’ αυτή την επιτυχία. Μίλησε για την προσπάθεια των παιδιών και παράλληλα έκανε αναφορά στον πατέρα του κ. Τάσο Σμυρνιώτη ο οποίος και αποτελεί «πρωτομάστορας» αυτού του συλλόγου από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα.
Ο Μιχάλης Σμυρνιώτης μίλησε για μετά τη λήξη της αναμέτρησης γι’ αυτή τη σπουδαία επιτυχία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έκαναν τα πάντα για να είμαστε αυτή την στιγμή όλοι χαρούμενοι και να είναι η ομάδα στην Α1 μετά από 39 χρόνια προσπάθειας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και όλους τους ανθρώπους που έχουν συνδράμει σε αυτή την επιτυχία, από τον πρώτο χρόνο μέχρι και την τελευταία μέρα.
Είμαι πολύ συγκινημένος και αυτή την στιγμή το μόνο που μπορώ πω είναι ότι η νίκη είναι αφιερωμένη στα παιδιά και σε κανέναν άλλον και θα ήθελα να επισημάνω πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ιδρυτή της ομάδας και πατέρα μου, του Τάσου του Σμυρνιώτη γιατί αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα υπήρχε τουλάχιστον ο Αρκαδικός στην Τρίπολη, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του αθλητισμού. Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά από τα ΜΜΕ που έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια τον Αρκαδικό σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκε.».