Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης 11/06/2020 διεξήχθη η κλήρωση για την ανάδειξη της ομάδας που σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΕΠΣ Αρκαδίας αποτελεί την ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Νομό στο Κύπελλο Ελλάδος. Για πολλούς, ακόμη κι έτσι, αναδείχθηκε άτυπα ο Κυπελλούχος Αρκαδίας που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Παναρκαδικός Α.Ο..
Η ουσία είναι ότι η συγκεκριμένη κλήρωση αποτέλεσε μια διαδικασία «παρωδία» που δεν τιμάει ούτε τις προσπάθειες και τους κόπους των ερασιτεχνικών σωματείων ανά την Ελλάδα, αλλά ούτε και την αγωνιώδη προσπάθεια «επιβίωσής» τους, γεγονός που θα διαπιστωθεί και παρακάτω. Γι’ αυτή τη διαδικασία πάντως ευθύνη στην προκειμένη περίπτωση δεν φέρει η ΕΠΣ Αρκαδίας, που όπως ξεκάθαρα τονίστηκε από τα μέλη του ΔΣ προς τους εκπροσώπους του Παναρκαδικού ΑΟ και της Τεγέας, αποτέλεσε υποχρέωση ύστερα από Νομοθετική Ρύθμιση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και απόφαση της ΕΠΟ.
Η πραγματικότητα είναι επίσης ότι εδώ και καιρό καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελαν να μπουν σ’ αυτή τη διαδικασία, παίζοντας έναν τίτλο στην τύχη μέσω κλήρωσης. Και οι δύο ομάδες επιθυμούσαν διεξαγωγή του τελικού έστω και σε μεταγενέστερο χρόνο. Το ίδιο επιθυμούσε και η ΕΠΣ Αρκαδίας… Ωστόσο το Κύπελλο Ελλάδος και η πίεση χρόνου για δηλώσεις συμμετοχής, «διέλυσαν» τους κόπους και την προσπάθεια εκατοντάδων ομάδων ανά την Ελλάδα, τελειώνοντας τη χρονιά σ’ έναν θεσμό με κληρώσεις.
Όλο το προηγούμενο διάστημα αυτό που επίσης εισπράτταμε σαν κλίμα ήταν ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν επιθυμούσε να βρει την τύχη με το μέρος της και να αναδειχθεί στα χαρτιά κατά μία έννοια… Κυπελλούχος Αρκαδίας. Η διαδικασία στον τυχερό άλλωστε μόνο «μπελάδες» επέφερε και υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ελλάδος που κρύβει παράβολα συμμετοχής και άλλες υποχρεώσεις. Χαριτολογώντας ο Πρόεδρος του ΑΟ Τεγέας πρότεινε στους εκπροσώπους του Παναρκαδικού, αν «θέλουν να το πάρουν…». Να πάρουν τον τίτλο; Την κλήρωση; Μήπως το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος; Η ουσία είναι ότι αντιμετώπισαν τη διαδικασία ως αγγαρεία.
Οι αντιδράσεις μετά την διεξαγωγή της κλήρωσης…
Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΑΟ Τεγέας δεν είχαν καμία ιδιαίτερη αντίδραση στο αποτέλεσμα της κλήρωσης. Μάλλον ανακούφιση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και σκέψεις του στυλ «άντε να πάμε και στις δουλειές μας τώρα…».
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο ΑΟ Τεγέας στην επίσημη σελίδα στο facebook έγραψε λακωνικά τη φράση: «Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ…» με την αντίδραση να κυμαίνεται στο ίδιο καυστικό ύφος της παλαιότερης ανακοίνωσης στο άκουσμα της είδησης για διεξαγωγή κλήρωσης για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Αρκαδίας.
Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Παναρκαδικού ΑΟ επίσης δεν είχαν καμία αντίδραση για την κατάκτηση μέσω κλήρωσης του άτυπου τίτλου του Κυπελλούχου Αρκαδίας. Περισσότερο το μυαλό τους εστιαζόταν στην τύχη της κρίσιμης και τελεσίδικης Γενικής Συνέλευσης της προσεχούς Δευτέρας με το δίλημμα: «Διοίκηση ή Πρωτοδικείο».
Από εκεί και πέρα όσο γράφονταν αυτές οι γραμμές καμία επίσημη ανακοίνωση που αφορούσε την κλήρωση που διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΣ Αρκαδίας δεν υπήρξε από τον Παναρκαδικό, αλλά ούτε και μεμονωμένα από ανθρώπους του συλλόγου.
Κι όπως αναφέραμε σε συγκεκριμένο κείμενο στο «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» μάλλον μπελάδες μπήκαν στις τάξεις της ομάδας με την επικράτηση στην περιβόητη κλήρωση. Υποχρέωση συμμετοχής στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος με τις γνωστές υποχρεώσεις σε χρήματα (σ.σ. παράβολα) και επίσπευση διαδικασίας για τη δημιουργία ομάδας. Και η πραγματικότητα είναι (φαντάζει σχεδόν βέβαιο), ότι τις ίδιες σκέψεις και ανησυχίες με τους ανθρώπους του Παναρκαδικού θα έχουν και πολλές ομάδες που θα αναδειχθούν στα χαρτιά Κυπελλούχες της οικείας Ένωσής τους…