Για την 5η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο Πελασγός ΚΟΜ φιλοξένησε στη Μεγαλόπολη την αντίστοιχη ομάδα του Πρωτέα Καλαμάτας. Ένα ματς με ισχυρό αγωνιστικό κίνητρο για τις δύο ομάδες για τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Το κίνητρο από τις δύο ομάδες τελικά αποδείχθηκε καταλυτικής σημασίας, ώστε το ματς να εξελιχθεί σε ντέρμπι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Το ματς βρήκε καθ’ όλη τη διάρκειά του ουσιαστικά, τις δύο ομάδες να συμπορεύονται στο σκορ με ισχνές διαφορές. Η τριπλέτα των Μουραφέτη, Νικολόπουλου και Αγγελοπουλου οι οποίοι σημείωσαν τους 42 από τους 55 πόντους της ομάδας τους, έβαλαν «δύσκολα» τον Πελασγό που βάσει του ιδανικού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα, θα περίμενε ίσως μια λίγο πιο άνετη επικράτηση.
Με τον Τσίρμπα να μένει χαμηλά στο σκορ για δεύτερο συνεχόμενο ματς, ο Πελασγός βρήκε πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα από τους Γιαννόπουλο, Αναστασόπουλο, Βούλγαρη και Φραγγέα που σημείωσαν τους 44 από τους 56 πόντους της ομάδας τους.
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Μεγαλόπολης | 27/11/2022 (18:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος, Καρδαράς.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13 (Α’), 31-32 (Β’), 44-42 (Γ’), 56-55 (Δ’).
ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΚΟΜ (Γιώργος Τσατσουλής, Γεωργία Μανιάτη): Γιαννόπουλος 13(1), Κουκουλάς 6, Μπουγάς 4, Δαλάτσης, Βούλγαρης 9, Φραγγέας 9, Αναστασόπουλος 12(2), Τσίρμπας 3, Στριγγλής, Ναστόπουλος.
ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΠΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Σμυρλής): Φλώρος 4, Ανδριανόπουλος, Ζερβάκης 3, Πανταζής, Αγγελόπουλος 12, Καρκαμπούνας, Πατλάκας 6, Μουραφέτης 15(2), Νικολόπουλος 15.