Ο Κ. Καραμάνος μιλάει στο «Κ.Ε.» για την αναβίωση του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια»

0
320

Η αναβίωση ενός αγώνας που πραγματοποιούνταν πριν πολλά χρόνια στην κοινότητα Στενού του Δήμου Βόρειας Τρίπολης, αποτελεί γεγονός, καθώς την προσεχή Κυριακή (12/03) θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου «Γεωργάντεια 2023», προ τιμήν του σπουδαία Αρκά Ολυμπιονίκη, Νικολάου Γεωργαντά. Ο συγκεκριμένος αγώνας συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης, το Δήμο Τρίπολης και την Κοινότητα Στενού.

Γι’ αυτό λοιπόν το αθλητικό γεγονός μίλησε στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο κ. Κωνσταντίνος Καραμάνος, Γενικός Γραμματέας του Ποσειδώνα Τρίπολης, συλλόγου που αποτελεί συνδιοργανωτής αυτών των αγώνων.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμάνο ο συγκεκριμένος αγώνας χαρακτηρίστηκε ως «αγώνας αναψυχής» καθώς ουσιαστικά απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το αν είναι αθλητές και γι’ αυτό στη διοργάνωση περιλαμβάνεται μια μεγάλη γκάμα από αγώνες δρόμου για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες που ξεκινούν από μικρά παιδιά. Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός της μεγάλης ανταπόκρισης αθλούμενων και αθλητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες, με τη συμμετοχή αρκετών συλλόγων από την Τρίπολη, καθώς και από άλλες περιοχές.

Ο κ. Καραμάνος τόνισε ότι η προσπάθεια αναβίωσης αυτού του αγώνα αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια και ουσιαστικά γίνεται μια προσπάθεια αυτός ο αγώνας από εδώ και στο εξής να γίνει θεσμός. Αναφέρθηκε επίσης και στη στήριξη των διοργανωτών στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». Μάλιστα στην πλατεία του Στενού θα υπάρχει κλιμάκιο στο οποίο κανείς θα μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Τέλος έγινε αναφορά σε κάποιες χρηστικές πληροφορίες όπως το γεγονός ότι όσοι θα συμμετάσχουν ή θα παρακολουθήσουν τους συγκεκριμένους αγώνες, θα πρέπει να βρίσκονται πριν τις 10:30 στην κοινότητα Σκοπής και στο χώρο εκκίνησης, καθώς ο δρόμος στις 10:30 θα κλείσει για τις ανάγκες του αγώνα. Επίσης έγινε γνωστό ότι δυνατότητα δηλώσεων συμμετοχής θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα, αρκεί όσοι το επιθυμούν να βρίσκονται από νωρίς στη σημείο όπου θα βρίσκεται η Γραμματεία (από τις 09:00), προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση στους αγώνες.

Μπορεί κανείς παρακάτω να ακούσει αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κωνσταντίνος Καραμάνος στην εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης:

Επίσης παρακάτω μπορεί κανείς να ακούσει ολόκληρη την εκπομπή της Πέμπτης (09/03):

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here