Ο Μιχάλης Βερβαινιώτης μετά από μια προπονητική «διαδρομή» σε Λακωνία, Αττική και Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια, τη φετινή αγωνιστική περίοδο αποτέλεσε προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί» που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική παρουσία με συμμετοχή και στα play-off, ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των επίσημων υποχρεώσεων του ο Τριπολίτης προπονητής φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/04) στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και την αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» και μίλησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα μπασκετική κουβέντα στον «αέρα» για τη φετινή προσπάθεια του ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί» στην Α2 Εθνική γυναικών, αλλά και για το τοπικό και όχι μόνο μπάσκετ.

Αναλυτικότερα:

■ Για την φετινή παρουσία στον πάγκο του ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί» που συνδυάστηκε με μια ανταγωνιστική παρουσία, χαρακτήρισε αρκετά καλή τη χρονιά, με πολύ καλό υλικό, με τη διοίκηση στο πλευρό της ομάδας και την παρουσία της ομάδας εν’ τέλει μέχρι και τα play-off. Τόνισε ότι υπήρξε ικανοποίηση για την φετινή πορεία.

■ Για το αν ο ίδιος ήταν ικανοποιημένος από τη φετινή πορεία ή θα περίμενε κάτι περισσότερο, ο κόουτς τόνισε ότι θα μπορούσε η ομάδα να είχε κάνει κάτι παραπάνω αν είχε λίγο παραπάνω τύχη σε κάποια ματς και δεν ήταν άτυχη με τα προβλήματα τραυματισμού στο β’ γύρο. Για τα δεδομένα της ομάδας θεωρεί ότι «έπιασε ταβάνι» φέτος, καθώς η ομάδα δεν ήταν φέτος έτοιμη να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1.

■ Σχετικά με τη δυσκολία του πρωταθλήματος, συμπλήρωσε ότι η ομάδα είχε ως στόχο την παραμονή και παρά τον εντυπωσιακό α’ γύρο, μετά από σχετική συζήτηση με τη διοίκηση αποφασίστηκε να μην διαφοροποιηθεί για φέτος ο στόχος προς τα πάνω. Η ομάδα προσπάθησε φέτος να παίξει καλό και σύγχρονο μπάσκετ όσο μπορούσε. Θεωρεί ότι του χρόνου εφ’ όσον μείνει η ίδια ομάδα θα μπορέσουν να κάνουν κάτι καλύτερο, παρ’ ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι αρκετά διαφορετικά και πιο δύσκολα. Σχολίασε επίσης ότι το πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα απρόβλεπτο καθ’ ότι καμία ομάδα δεν ήξερε τι να περιμένει στο φινάλε και στο αν βρεθεί με την «πλάτη στον τοίχο» ή το αντίθεση στα play-off ή στα play-out.

■ Για το πως προέκυψε η συνεργασία με την Αργολική ομάδα, ο Μιχάλης Βερβαινιώτης σχολίασε ότι είχε γίνει μια πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας και παλαιότερα λίγο πριν συνεργαστεί με την ομάδα του ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια». Εκείνη η προσπάθεια συνεργασίας δεν ευδοκίμησε, κάτι που συνέβη το περασμένο Καλοκαίρι.

■ Τοποθετήθηκε και σχολίασε το φαινόμενο των μικρών ρόστερ από πολλές ομάδες, αλλά και το γεγονός της έλλειψης στα ρόστερ νεαρών σε ηλικία ταλαντούχων αθλητριών.

■ Στο αν η Α2 Εθνική φέτος αποτέλεσε καλύτερο ή χειρότερο πρωτάθλημα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, είπε ότι υπήρχαν κάποιες παίκτριες «αστέρες», αλλά γενικά σαν ποιότητα το φετινό πρωτάθλημα ήταν υποδεέστερο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Απλά συμπλήρωσε ότι φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και πιο δύσκολο από το γεγονός ότι υποβιβάζονταν πολλές ομάδες. Σχολίασε ότι η Ομοσπονδία θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο το γυναικείο μπάσκετ και την Α2 Εθνική κατηγορία. Για παράδειγμα τόνισε ότι θα ήταν προτιμότερο να καλύψει κάποια έξοδα που έχουν οι ομάδες όπως έξοδα διαιτησίας, αντί να δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία ξένη παίκτρια.

■ Αναφερόμενος στις ταλαντούχες Τριπολίτισσες αδερφές, Ιωάννα και Κατερίνα Μάγκλαρη, σχολίασε ότι η Ιωάννα ήρθε σχεδόν έτοιμη παίκτρια γιατί είχε συμμετοχές σε δύο Πανελλήνια και μία χρονιά στην Α2 Εθνική με την Άμιλλα 2000 του κόουτς Τσουκαλά. Τόνισε ότι το μεγάλο μερίδιο συνεισφοράς στην ανάδειξη του ταλέντου της αθλήτριας προέρχεται από τους ανθρώπους της Άμιλλα. Θεώρησε ότι δύσκολο να έχει άλλη κοπέλα αυτή τη στιγμή από την Πελοπόννησο στην ηλικία της, τις αγωνιστικές εμπειρίες της Ιωάννας και πιστεύει ότι έχει μέλλον. Τόνισε ότι και τα δύο κορίτσια έχουν μέλλον, αλλά όχι στο βαθμό που θα είχαν αν ήταν αγόρια, αφού πιστεύει ότι το γυναικείο μπάσκετ είναι υποδεέστερο ως προς την ανάδειξη μικρών σε ηλικία ταλαντούχων αθλητριών.

■ Σε ότι αφορά την προοπτική συνεργασίας του με την ομάδα της Αργολίδας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Μιχάλης Βερβαινιώτης είπε ότι έχει υπάρξει μια πρώτη συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει κάτι δεδομένο αυτή τη στιγμή. Θεωρεί ωστόσο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει κάτι πιο επίσημο.

■ Για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρουσία σε πάγκους Αρκαδικών ομάδων, ο Τριπολίτης κόουτς τόνισε ότι μετά το 2016 και τη συμμετοχή στην τελική φάση με την ΓΕΑ Άμιλλα τα πράγματα στην Τρίπολη, έγιναν λίγο πιο δύσκολα σε επαγγελματικό επίπεδο, γεγονός που τον ανάγκασε να ανταποκριθεί σε συνεργασίες με συλλόγους εκτός Νομού αρχικά και εκτός Πελοποννήσου στη συνέχεια. Ανέφερε

■ Για το Αρκαδικό γυναικείο μπάσκετ αυτή τη στιγμή ανέφερε ότι τα πράγματα είναι όντως πιο δύσκολα απ’ ότι παλιά. Υπάρχει και έλλειψη κοριτσιών, αλλά και έλλειψη δουλειάς πάνω στο ταλέντο που υπάρχει σε κάποια νεαρά κορίτσια, με αποτέλεσμα το επίπεδο να είναι λίγο χαμηλό. Σε ότι αφορά την ΓΕΑ Άμιλλα 2000 και τον Πελασγό ΚΟΜ, ανέφερε ότι πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν μεγάλη εμπειρία στο γυναικείο μπάσκετ και ιδίως στις μικρές ηλικίες με παρουσίες σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, σε Εθνικές ομάδες και με συμμετοχή στην Α2 Εθνική γυναικών.

■ Για το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια το μπάσκετ της Τρίπολης έχει μείνει με μόλις δύο σωματεία (τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό και τον Πάνα Τρίπολης), σχολίασε ότι από τη μεγάλη «εκτόξευση» που είχε γνωρίσει το μπάσκετ στην Αρκαδία και ιδίως στην Τρίπολη, μετά τον υποβιβασμό του Αρκαδικού από την Α1 και Α2 Εθνική ήρθε η μεγάλη πτώση. Κι αυτό όπως συμπλήρωσε διότι δεν υπήρχαν οι βάσεις για να γίνει εκείνο το μεγάλο άλμα στο τοπικό μπάσκετ. Δυστυχώς ανέφερε ότι δεν υπήρχαν οι βάσεις, ούτε σε ακαδημίες, ούτε σε υλικό, ούτε σε χρήματα που χρειάζονταν, κι έτσι όταν έσκασε εκείνη η «φούσκα» το τοπικό μπάσκετ έφτασε εδώ που έφτασε.

■ Στο αν η απουσία στο προσκήνιο του Ελληνικού μπάσκετ με ανταγωνιστική παρουσία των ομάδων της Τρίπολης, έχει παίξει ρόλο στο να μην έχουν κίνητρο το παιδιά στο να ασχοληθούν ενεργά με το μπάσκετ, ο Μιχάλης Βερβαινιώτης παραδέχθηκε ότι αποτελεί πρόβλημα αυτό και έθεσε το παράδειγμα του Αστέρα όπου η πορεία του, δημιουργεί κίνητρα στα παιδιά με το να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο σε αντίθεση με το αν αγωνιζόταν στο α’ τοπικό. «Δεν ξέρω κατά πόσο στην Τρίπολη θέλουμε και μπορούμε να γίνει η Ανάσταση του μπάσκετ. Να ξαναδούμε ομάδες σε Εθνική κατηγορία με ντόπια παιδιά στην πλειοψηφία τους.», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει η διάθεση να δημιουργηθεί μια «φουρνιά» παικτών που θα παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο και βλέπει ότι πλέον δεν υπάρχει αυτή η όρεξη και η διάθεση που υπήρχε παλιά.

■ Στο αν βλέπει κάποια παιδιά από το τοπικό μπάσκετ σήμερα να έχουν προοπτικές να εξελιχθούν τα επόμενα χρόνια με ανάλογη δουλειά και στη συνέχεια, απάντησε θετικά. Ξεχώρισε την Ιωάννα Μάγκλαρη η οποία φέτος αγωνίστηκε στην ομάδα του ΑΟ Άργους «Οι Δαναοί», σε επίπεδο αγοριών ξεχώρισε τον νεαρό Ιωάννη Τσαμακλή του ΣΕΦΑ Αρκαδικού, αλλά και τη «φουρνιά» παικτών της εφηβικής ομάδας του Αρκαδικού.

■ Σχετικά με το αν αποτελεί πλήγμα για το τοπικό μπάσκετ, η προοπτική να υποβιβαστούν και οι τρεις ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ από την Γ’ Εθνική κατηγορία, ο Αρκάς προπονητής σχολίασε αρχικά ότι σε μια τέτοια περίπτωση το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι αρκετά πιο ανταγωνιστικό. Αποδέχθηκε ότι θα αποτελέσει πλήγμα μόνο ως προς την υστεροφημία της Ένωσης που θα χάσεις τρεις εκπροσώπους της στις Εθνικές κατηγορίες. Από εκεί και πέρα συμπλήρωσε ότι θα κάνει καλό, καθώς θα δυναμώσει αρκετά το πρωτάθλημα.

■ Αναφερόμενος στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ο Μιχάλης Βερβαινιώτης αναφέρθηκε στην πολύ καλή ομάδα του ΓΣ Γαργαλίανων, χαρακτήρισε πολύ καλή την προσπάθεια του Σπαρτιατικού ΓΣ φέτος και συμπλήρωσε ότι ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο ΑΓΟΝΓ Λάκωνας, ενώ δεν περίμενε τόσο κακή την ομάδα του ΓΣ Μεσσήνης.

■ Κλείνοντας σε ότι αφορά το ερώτημα για τη βιωσιμότητα ενός αθλητικού σωματείου και για το αν προέχει να διαθέτει χορηγούς αλλά όχι ακαδημίες και τμήματα υποδομής ή να διατηρεί ακαδημίες και οργανωμένα τμήματα υποδομής χωρίς να μπορεί να έχει το κάτι παραπάνω ως προς την εξασφάλιση χορηγών, ο κόουτς απάντησε με σιγουριά, ότι αν έχεις καλές ακαδημίες οι χορηγοί θα έρθουν.

Μπορεί κανείς παρακάτω να ακούσει αναλυτικά τη συνέντευξη του Μιχάλη Βερβαινιώτη στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here