Ο μεγάλος τελικός του φετινού Κυπέλλου Αρκαδίας διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης (03/05) στο «Θ. Κολοκοτρώνης» μεταξύ του Ερμή Μελιγούς και της ΑΕ Δημητσάνας. Δύο ομάδες που δεν βρέθηκαν τυχαία και άδικα στο σημερινό αυτού τελικού ο οποίος τα είχε όλα. Γκολ τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση, πέναλτι, πάθος, ένταση, αποβολές, εναλλαγή συναισθημάτων και έναν μεγάλη νικητή.
Η ΑΕ Δημητσάνας ήταν η μεγάλη νικήτρια και άξια Κυπελλούχος Αρκαδίας επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι με 2-4 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Γορτυνιακής ομάδας, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος απέκρουσε δύο κρίσιμα πέναλτι και αναδείχθηκε ότι τυχαία MVP του τελικού. Μέχρι τη διαδικασία αυτή οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν από φορά στην κανονική διάρκεια και επίσης από μία φορά στην ημίωρη παράταση για το 2-2 που οδήγησε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.
Η ΑΕ Δημητσάνας άξιζε τον τίτλο διότι εκτός από το ότι προηγήθηκε δύο φορές στο μεγάλο τελικό δείχνοντας μεγάλη διάθεση και θέληση για έναν τίτλο που αγνοούσε για πολλά χρόνια, αποδείχθηκε και πιο αποτελεσματική στα πέναλτι. Οι φίλοι των δύο ομάδων τέλος δημιούργησαν ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με τους φίλους του συλλόγου της Γορτυνίας να εντυπωσιάζει με το πάθος, τον παλμό, τα καπνογόνα και την προσέλευση στο «Θ. Κολοκοτρώνης».
Διάθεση, πάθος και δύο γκολ το α’ ημίχρονο…
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης αποτύπωσε τη συνολική εξέλιξη του αγώνα. Συναρπαστικό και ικανό να δώσει από νωρίς ρυθμό στο ματς από τις δύο πλευρές. Το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο ο Ερμής μπήκε δυνατά και πίεζε, συμπληρώθηκε από το γκολ της ΑΕ Δημητσάνας που σε μια από τις πρώτες επιθέσεις της κατάφερε να σκοράρει. Ήταν το στρώσιμο της μπάλας από το Χασάι στον Μαχαιρίδη που με πλασέ νίκησε τον Κατσιαούνη για το 0-1.
Η συνέχεια βρήκε τον Ερμή να αντιδρά ψάχνοντας το γκολ το οποίο σημείωσε τελικά μόλις εφτά λεπτά αργότερα όταν στο 17’ μετά από ωραία ενέργεια του Σεζίστα και ανάλογο γύρισμα στον Γουόρντερ μετά από ωραίο ξεμαρκάρισμα ήρθε το 1-1. Στο 24’ οι «τυπικά» φιλοξενούμενοι απείλησαν μετά από παράλληλη μπαλιά του Μπούτα που με παρέμβαση του Κατσιαούνη, απέτρεψε στον Χασάι να πιάσει την προβολή από εξαιρετική θέση.
Στο 26’ ο Μαχαιρίδης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα του Ερμή, ωστόσο από το δεύτερο δοκάρι η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Το α’ μέρος είχε ρυθμό και στη συνέχεια. Στο 39’ ο Σαραντόπουλος με απέλαση του πέρασε όποιον βρήκε αλλά το επικίνδυνο σουτ από την αντίπαλη περιοχή κόντραρε σε αμυντικό καταλήγοντας άουτ. Στο 41’ σουτ του Χασάι αναγκάζει τον Κατσιαούνη να διώξει σε κόρνερ. Στο 42’ σε εξέλιξη επικίνδυνης επίσκεψης της Δημητσάνας στην αντίπαλη περιοχή η μπάλα στρώνεται στον Σωτηρόπουλο το σουτ του οποίου φεύγει λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Γουόρντερν δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή.
Μοιρασμένο το β’ μέρος δίχως γκολ στην επανάληψη
Στην επανάληψη ο Σαραντόπουλος για λογαριασμό του Ερμή, επιχείρησε ένα σουτ από πλάγια θέση που απέκρουσε σωτήρια ο Δημητρίου. Η συνέχεια βρήκε ανεβασμένη την ΑΕ Δημητσάνας. Στο 55’ μετά από φάση διαρκείας ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Μανδρώνη, αφού κόντραρε σε αμυντικό έφυγε επικίνδυνα άουτ σε κόρνερ. Στο 60’ ένα γυριστό σουτ του Χασάι έφυγε ελάχιστα άουτ.
Κάπως έτσι το ματς έφτασε στο 62ο λεπτό όπου μια διπλή «μονομαχία» προκάλεσε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών και ανθρώπων των πάγκων των δύο ομάδων, χωρίς ευτυχώς να ξεφύγει η κατάσταση. Από εκείνο το σημείο όμως το ματς συνδυάστηκε με εκνευρισμό στις κερκίδες χωρίς να υπάρξουν χειρότερα και τον Ερμή να ισορροπεί το ματς.
Στο 82’ επικίνδυνη επίθεση της Δημητσάνας με την παράλληλη μπαλιά να απομακρύνεται σωτήρια. Ανάλογη φάση για λογαριασμού του Ερμή ακολούθησε στο 84’. Στο 86’ ένα σουτ του Χαρμπαλή από καλή θέση δεν ανησύχησε το Δημητρίου, ενώ στο 90’+1’ το γύρισμα του Κρίνε δεν μπορεί από πολύ καλή θέση να ολοκληρώσει με σουτ στην κίνηση ο Χαρμπαλής.
Η συναρπαστική εξέλιξη στο έξτρα ημίωρο…
Η ομάδα της ΑΕ Δημητσάνας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να φτάσει σ’ ένα ακόμη γκολ και τα κατάφερε όταν με έξοχη ατομική ενέργεια και πανέμορφο σουτ ο Σεφερλής από πλάγια θέση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κατσιαούνη για το 1-2. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό στο 99’ σε κόντρα επίθεση της ομάδας της Γορτυνίας ο Σεφερλής προσπαθεί να εκτελέσει εκμεταλλευόμενος την έξοδο του έμπειρου τερματοφύλακα αρκετά μακριά από την εστία του, η μπάλα σταματά στο χέρι του Σεζίστα που βλέπει την απευθείας κόκκινη κάρτα και αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το πάθος των παικτών της ομάδα της Γορτυνίας είχε επιστρέψει στην ομάδα να επιβάλει το ρυθμό της.
Κι όμως στο 112’ κι ενώ πέρα από την πρωτοβουλία κινήσεων ο Ερμής δεν είχε καταφέρει να απειλήσει, ο Γουόρντεν οριακά βρέθηκε με τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας μετά από μπαλιά του Στρέμπα και σκόραρε για το 2-2. Κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
Είχε Δημητρίου στα πέναλτι η Δημητσάνα…
Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι, η ΑΕ Δημητσάνας έφτασε στην κατάκτηση της νίκης. Αναλυτικά η διαδικασία είχε ως εξής:
■ 0-1 | Εύστοχη εκτέλεση του Κυριακόπουλου για την ΑΕ Δημητσάνας.
■ 0-1 | Ο Στρέμπας εκτελεί, ο Δημητρίου αποκρούει.
■ 0-2 | Ψύχραιμη εκτέλεση από τον Μπούτα.
■ 1-2 | Ο Κρίνε ευστοχεί νικώντας το Δημητρίου.
■ 1-3 | Ο Γιάννης Καδάς δεν αστοχεί νικώντας τον Κατσιαούνη.
■ 2-3 | Εύστοχη εκτέλεση από τον Σούρσο.
■ 2-4 | Ο Νέζος νικά τον Κατσιαούνη που βρίσκει τη μπάλα αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει το γκολ.
■ 2-4 | Ο Σαραντόπουλος εκτελεί, ο Δημητρίου πέφτει και αποκρούει τη μπάλα, δίνοντας τέλος στον τελικό.
ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» | 03/05/2023 (17:30).
ΚΑΙΡΟ: Συννεφιασμένος με διαστήματα ηλιοφάνειας.
ΘΕΑΤΕΣ: 600-800.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκος Γεωργόπουλος (Αρκαδίας).
ΒΟΗΘΟΙ: Μάριος Παπαγεωργίου (Αρκαδίας), Νίκος Λουκάς (Αρκαδίας).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Μπόζνος (Αρκαδίας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θοδωρής Παλιογιάννης (Αρκαδίας).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Ιωάννης Πορφύρης (Αρκαδίας).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 17’ Γουόρντεν, 112’ Γουόρντεν | 10’ Μαχαιρίδης, 93’ Σεφερλής.
ΑΣΙΣΤ: 17’ Σεζίστα, 112’ Στρέμπας | 10’ Χασάι.
ΔΟΚΑΡΙΑ: –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34’ Αδάμης, 64’ Καπράνος (πάγκος) | 63’ Κυριακόπουλος, 81’ Μανδρώνης, 88’ Σεφερλής, 91’ Πέτρου.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 99’ Σεζίστα | 64’ Κουστένης (πάγκος – παράγοντας).
ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ (-): Κατσιαούνης, Σεζίστα, Γουάρντεν, Ράλλιος Γερ., Σελλής, Στρέμπας, Κατσίρης (72’ Κρίνε), Αδάμης, Βέργος, Χαρμπαλής (105’ Σούρσος), Σαραντόπουλος.
ΑΕ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ (Γιάννης Καδάς): Δημητρίου, Μαχαιρίδης (71’ Πέτρου), Μπούτας, Μανδρώνης, Αντωνίου, Κυριακόπουλος, Σωτηρόπουλος (91’ Καδάς Ιωάν.), Λάγκας, Χασάι, Τζάνος (71’ Σεφερλής), Καδάς Γιώργ. (114’ Νέζος).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
► Μεγάλος πρωταγωνιστής του μεγάλου τελικού, τερματοφύλακας της ΑΕ Δημητσάνας, Δημήτρης Δημητρίου
► Τιμήθηκε η Κυπελλούχος Αρκαδίας της σεζόν 1983-84 (+φωτό)
► Τη «μάχη» της εξέδρας κέρδισαν οι φίλοι της ΑΕ Δημητσάνας στον τελικό Κυπέλλου Αρκαδίας (+φωτό)
► Οι άνθρωποι της ΑΕ Δημητσάνας δεν ξεχνούν και απαιτούν εδώ και τώρα το δικό τους γήπεδο!
► Παραλειπόμενα από τον τελικό Κυπέλλου Αρκαδίας (+φωτό)
Φωτορεπορτάζ από την αναμέτρηση…