Μπορούσε και τη νίκη στην Τρίπολη απέναντι στην Κροατία η Εθνική Ελπίδων

0
510

Το απόγευμα της Παρασκεύης (13/10) στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», η Εθνική ομάδα κορασίδων «φιλοξένησε» την αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας για την 7η αγωνιστική των προκριματικών για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ21 του 2025. Σε μια αναμέτρηση στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειαζόταν το θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα τελικά το ματς με την Κροατία ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-2.

Πρόκειται για μια αναμέτρηση στην οποία παρά την ποιότητα της αντιπάλου ομάδας κυρίως από τη μέση και μπροστά η Εθνικής μας θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Είχε πολλές φάσεις για γκολ, προηγήθηκε στο ματς και δέχθηκε ουσιαστικά το 1-2 κόντρα στη ροή του ματς, με την Εθνική να είναι σαφώς καλύτερη στο β’ ημίχρονο. Μοναδικό διάστημα πέρα από κάποιες σποραδικές επικίνδυνες στιγμές, που η Κροατία «κυριάρχησε» στον αγωνιστικό χώρο ήταν το διάστημα από το 20’ έως το 33’ όπου ήρθε η ισοφάριση, αλλά και με κάποιες επικίνδυνες στιγμές ως το φινάλε του α’ μέρους.

 

Προβάδισμα για την Εθνική και αντίδραση από την Κροατία…

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε καλά το ματς. Καλή στιγμή είχε ο Νιάρχος με κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 6’, μπλοκάροντας ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στο 10’ ύστερα από ωραία επίθεση της Εθνικής ο Σουρλής με έξοχο πλασέ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Κροάτη τερματοφύλακα για το 1-0. Η Εθνική ομάδα έχει τρόπους να βρεθεί αρκετές φορές σε θέσεις βολής μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας.

Στο 20’ η Κροατία απείλησε με τον Φρίγκαν σε σουτ από τη μεγάλη περιοχή και τον Τζολάκη να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ. Στο 22’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ με ευθύβολο σουτ η μπάλα τράνταξε το δοκάρι της Εθνικής, αφού πρώτα ο Τζολάκης αλλοίωσε την πορεία της μπάλας. Στο 25’ μετά από ωραία επίθεση της Κροατίας μετά από γύρισμα του Σίμιτς, ο Χότζα πλάσαρε τον Τζολάκη για το γκολ και το 1-1.

Μετά το γκολ ο η Εθνική μας ομάδα ανέβασε πάλι ρυθμούς προσπαθώντας να απειλήσει στο 27’ με τον Νιάρχο με μακρινό σουτ, καθώς και στο 33’ με ωραίο σουτ του  Σουρλή το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Τσάβλινα. Στο 41’ μετά από φοβερή μπαλιά και γύρισμα του Βίντοβιτς, ο Φρίγκαν έπιασε ένα σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Τζολάκης κι αφού πριν η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε. Στο 45’+2’ σε ακόμη μια επικίνδυνη επίθεση της Κροατίας με έξοχη κυκλοφορία μπάλας, ο Βίντοβιτς ανακόπηκε στη μεγάλη περιοχή από την Ελληνική άμυνα την τελευταία στιγμή.

 

Υπεροχή Εθνικής στην επανάληψη αλλά 1-2 κόντρα στη ροή του ματς…

Στην επανάληψη η Εθνική μπήκε δυνατά απειλώντας μετά από κοντινό σουτ του Κουρφαλίδη και τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ. Στο 50’ το συρτό σουτ του Κουρφαλίδη πέρασε ελάχιστα άουτ σε κόρνερ και αφού η μπάλα έγλυψε το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 52’ ο Κούτσιας σε μια μεγάλη στιγμή για την Εθνική τσίμπησε τη μπάλα αυτή φάνηκε να περνά εντός αντίπαλης εστίας, ωστόσο διαιτητής και βοηθός δεν υπέδειξαν γκολ. Στο 57’ το κερδισμένο φάουλ της Εθνικής πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο  62’ το σουτ του Κούτσια από καλή θέση, καταλήγει πάνω στο σώμα του Τσάβλινα.

Μετά την «κυριαρχία» της Εθνικής στο συγκεκριμένο διάστημα η Κροατία απάντησε ουσιαστικά. Μετά το σουτ του Λιούμπισιτς στο 65’ με το οποίο η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τζολάκη, στο 66’ μετά από σουτ του Σίμιτς με το οποίο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Λιούμπισιτς με πλασέ σκόραρε για το 1-2. Η Εθνική και πάλι προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 75’ το γυριστό σουτ του Ζουγλή από την αντίπαλη μικρή περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Λιούμπισιτς στο 82’ ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από πολύ καλή θέση.

 

Ισοφάριση στο φινάλε για το 2-2…

Στο 87’ η κεφαλιά του Κούτσια από τον αντίπαλο τερματοφύλακα αποκρούεται από τον Τσάβλινα. Στο 88’ το πλασέ του Μπιούκ από πολύ καλή θέση αποκρούει ο Τζολάκης και στην εξέλιξη της φάσης σε αντεπίθεση της Εθνικής ο Κούτσιας με πλασέ από πλάγια θέση, ισοφάρισε σε 2-2. Οι δύο ομάδες στο φινάλε προσπάθησαν να βρουν ένα τρίτο γκολ, με επικίνδυνες φάσεις χωρίς κάποια άλλη σημαντική τελική προσπάθεια μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

ΓΗΠΕΔΟ: «Θ. Κολοκοτρώνης» | 13/10/2023 (17:00).
ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομ Όουεν (Ουαλία).
ΒΟΗΘΟΙ: Γιόχανσον Μπράιατ (Ουαλία), Ίαν Ντέιβιντ Μπερντ (Ουαλία).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζον Άντριου Τζόουνς (Ουαλία).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 10’ Σουρλής, 89’ Κούτσιας. | 23’ Χότζα, 66’ Λιούμπισιτς.
ΑΣΙΣΤ: 10’ Νιάρχος, 89’ Ζουγλής | 23’ Σίμιτς.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 22’ Μπατούρινα, 66’ Σίμιτς.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52’ Σουρλής, 54’ Κωστής | 29’ Κάτινιτς, 31’ Χόντζα, 73’ Λιούμπισιτς.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΕΛΛΑΔΑ Κ21 (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Κίτσος, Κουρφαλίδης (60’ Ζουγλής), Κούτσιας, Σουρλής, Καραμπέρης (46’ Μεταξάς), Κωστής (80’ Μπελεβόνης), Κωνσταντόπουλος, Νιάρχος (59’ Κοσίδης), Χρυσόπουλος, Κρυπαράκος (90’+3’ Τουρκοχωρίτης).
ΚΡΟΑΤΙΑ Κ21 (Ντράγκαν Σκόσιτς): Τσάβλινα, Πέρκοβιτς, Κάτινιτς (46′ Μπούκβιτς), Τίκβιτς (46′ Γκρόζντανιτς), Σίγκουρ, Σούσιτς, Χότζα, Μπατούρινα, Βίντοβιτς (71′ Μπιουκ), Σίμιτς, Φρίγκαν (64′ Λιούμπιτσιτς, 86′ Ιβάνοβιτς).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here