Σημαντική νίκη του Πήγασου 58-49 επί του Τήρωνα Αγ. Θεοδώρων

0
443
ΦΩΤΟ: ΑΛΕΞΙΟΣ ΑΡΦΑΝΗΣ.

Το απόγευμα του Σαββάτου (18/11) ο Πήγασος Θυρέας «φιλοξένησε» στο κλειστό γυμναστήριο του Άστρους τον Τήρωνα Αγίων Θεοδώρων για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ΕΣΚΑΚ. Μια αναμέτρηση η οποία συνδυάστηκε από καλή εμφάνιση του συλλόγου του Άστρους και φυσικά με τη νίκη με σκορ 58-49.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση οι «βυσσινί» ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση με ενέργεια στην άμυνα αλλά και λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα το προβάδισμα με σκορ 16-8. Η ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα και στη συνέχεια συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά στην άμυνα από την οποία και τέθηκαν οι βάσεις στο α’ ημίχρονο για να φτάσει η ομάδα στο θετικό αποτέλεσμα, κλείνοντας κάπως έτσι το α’ μέρος με το σκορ στο 28-16. Γενικότερα πάντως στο πρώτο μισό της αναμέτρησης δόθηκε έμφαση στην άμυνα και από τις δύο ομάδες.

Στην επανάληψη η αναμέτρηση είχε καλύτερο ρυθμό με μεγαλύτερη παραγωγικότητα πόντων, κυρίως από τους «φιλοξενούμενους» που προσπάθησαν να αντιδράσουν και να «επιστρέψουν» και πάλι στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Οι «βυσσινί» κατάφεραν πάντως να βρουν λύσεις στην αυξανόμενη πίεση των «φιλοξενούμενων», να διατηρήσουν το προβάδισμα και τελικά να φτάσουν στην επικράτηση με σκορ 58-49.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης | 18/11/2023 (18:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαβέλας, Σταματόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-8 (Α’), 28-16 (Β’), 43-32 (Γ’), 58-49 (Δ’).
ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΥΡΕΑΣ (Δημήτρης Λαμπρόγιαννης): Μαντίκος 21(2), Μετρητίκας 7(1), Ζαχαριάς 3(1), Κοψαύτης 11(1), Διαμαντόγιαννης, Μαυριάς 5(1), Καρκούλης 4, Σπυράκος 7.
ΤΗΡΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Θοδωρής Καλλιώρας): Καπερώνης 2, Αρβανιτάκης 12(2), Σκαρπέλης 1, Τουργελής 7, Κοκκωνάς 4, Μακρής 11(1), Μεργέτης 5, Τσερτσάκ 7.

► Στους 16 μόλις πόντους κράτησε ο Πήγασος τον Τήρωνα στο α’ ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, όταν μέχρι εκείνο το διάστημα η ομάδα της Κορινθίας σκόραρε 66,3 πόντους ανά ματς. Και πάλι ο πολύ καλός αμυντικά Πήγασος κράτησε συνολικά στο ματς χαμηλά επιθετικά τον αντίπαλο σε σχέση με τους μέσους όρους του.

► Ο Πήγασος και φέτος παίρνει πολύ ενέργεια από το φίλαθλο κοινό του που και φέτος στέκεται στο πλευρό της ομάδας και που και το Σάββατο έδωσε δυναμική παρουσία στο κλειστό γυμναστήριο του Άστρους.

► Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία στην άκρη του πάγκου του Πήγασου του Δημήτρη Λαμπρόγιαννη. Ενός ανθρώπου με αδιαμφισβήτητη προσφορά στον Πήγασο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here