Ο Αετός Δάρα εντυπωσίασε με μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Αρκαδίας, επικρατώντας με 6-0 του Άρη Τρίπολης συνεχίζοντας αήττητος το πρωτάθλημα. Τη νίκη «μετρίασε» κατά πολύ η «περιπέτεια» του Θανάση Τσαπραλή. Ο παίκτης του Αετού στη διάρκεια της αναμέτρησης μετά από μια κόντρα δέχθηκε με σφοδρότητα τη μπάλα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Άμεσα επενέβη η ιατρός του αγώνα (κα Αφροδίτη Αγρότη), ενώ ειδοποιήθηκε και έφτασε άμεσα στο γήπεδο και ο γιατρός και Συντονιστής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας κ. Βασίλης Βαρδιάμπασης ο οποίος βρισκόταν στο Λεβίδι, καθώς και το ΕΚΑΒ που άμεσα πραγματοποίησε τη διακομιδή του άτυχου αθλητή στο νοσοκομείο.
Στην αίσια εξέλιξη του περιστατικού με την ανάκτηση των αισθήσεων του παίκτη χάρη στην ουσιαστική παρέμβαση του ιατρικού προσωπικού, όλα εξελίχθηκαν κατ’ ευχή.
Ευχαριστίες εξέφρασαν οι άνθρωποι του Αετού Δάρα τόσο στο ιατρικό προσωπικό που επενέβη στο περιστατικό, στο ΕΚΑΒ αλλά και στη «φιλοξενούμενη» ομάδα με τους παίκτες του Άρη να βρίσκονται στο πλευρό των παικτών της «μελανόλευκης» ομάδας.
O Αετός Δάρα σε ανακοίνωσή που εξέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε:
«Η ομάδα μας έκανε το 6/6 στον τελευταίο αγώνα της για το 2023 με αντίπαλο τον Άρη Τρίπολης κερδίζοντας τον 6-0 όντας μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και συνεχίζοντας με 0 παθητικο. Σκόρερ για την ομάδα μας αναδείχθηκαν οι Γιώργος Στρέμπας (4′), Γιώργος Φιλοπουλος (6′), Δημήτρης Παπακωστας (21′, 32’), Ρουμελιωτης Ηλίας (36′) και Γιώργος Ρουμελιωτης (54′).
Από μια ενέργεια ο παίκτης μας Θανάσης Τσαπραλής είχε ένα χτύπημα με την μπάλα κάνοντας τον να χάσει τις αισθήσεις του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους. Ευχομαστε καλή ανάρρωση στον Θανάση μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς του αγώνα αλλά και τον αγροτικό γιατρό από το Λεβιδι για την άμεση ανταπόκριση τους!».
Ιατρός αγώνα: Το μέτρο «αγγαρεία» που ευτυχώς εξελίχθηκε σε αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση
Πάμε λίγα χρόνια πίσω στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και της Αρκαδίας, σε εποχές όπου η παρουσία γιατρού σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος ήταν προαιρετική ή αν προτιμάτε στην ευχέρεια του κάθε συλλόγου. Μέτρα που σταδιακά ξεκίνησαν να εφαρμόζονται με σχετικές διατάξεις και όρους σε προκηρύξεις από τη ΓΓΑ και τις Ομοσπονδίες και εν τέλει τις Ενώσεις που εφάρμοσαν το μέτρο κατά γράμμα.
Στις αρχές της υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου δεν έλλειψαν και κάποιοι εκπρόσωποι ομάδων που δυσανασχέτησαν για το μέτρο της υποχρεωτικής παρουσίας γιατρού και για την προβλεπόμενη αμοιβή και τα επιπλέον έξοδα, αλλά και για το γεγονός ότι προστέθηκε μια ακόμη υποχρέωση στις ομάδες για τα εντός έδρας παιχνίδια τους. Πρέπει ωστόσο να παραδεχθούμε ότι οι περισσότεροι παράγοντες και εκπρόσωποι σωματείων, κατανόησαν απόλυτα την υποχρεωτικότητα του μέτρου εφαρμόζοντάς το χωρίς γκρίνια! Φανταστείτε ότι η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και φυσικά όλες οι τοπικές Ενώσεις, εφάρμοσαν πολύ αργότερα από 2011 το συγκεκριμένο μέτρο και συγκεκριμένα το 2018. Μέχρι τότε όλοι οι επίσημοι αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων διεξάγονταν απλά χωρίς την παρουσία ιατρού!
Σήμερα μετά από χρόνια ποιος μπορεί να φανταστεί τη διεξαγωγή επίσημου αγώνα τοπικού πρωταθλήματος χωρίς υποχρεωτική παρουσία ιατρού…; Έτσι και η παρουσία απινιδωτή για παράδειγμα σε κάθε οργανωμένο αθλητικό χώρο θα πρέπει επίσης να αποτελεί όρος απαράβατος.
Μπορεί να διανοηθεί κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί εάν το συγκεκριμένο περιστατικό γινόταν πριν 15 χρόνια στο ίδιο γήπεδο χωρίς παρουσία ιατρού, διότι απλά τότε δεν ήταν υποχρεωτική η παρουσία ιατρού σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος;
Η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να «συγκρίνεται» και να «παζαρεύεται» με κανένα επιπλέον έξοδο και καμία επιπλέον υποχρέωση από οποιονδήποτε.