Το απόγευμα της Τετάρτης (17/04) ο Πήγασος Θυρέας «φιλοξένησε» στο κλειστό γυμναστήριο του Άστρους την αντίστοιχη ομάδα του ΑΟ Ξυλοκάστρου, για την 2η αγωνιστική των ημιτελικών των play-off της Α1 ΕΣΚΑΚ, όπου μετά από ένα ντέρμπι η Αρκαδική ομάδα έφτασε στη νίκη με σκορ 62-57 και στην πρόκριση στους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος.
Από το ξεκίνημα οι δύο ομάδες συμπορεύονταν στο σκορ δείχνοντας το ισχυρό τους αγωνιστικό κίνητρο να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε με αρκετά καλό ρυθμό και υψηλή παραγωγικότητα σε πόντους στην επίθεση για το 23-24. Οι άμυνες στη συνέχεια έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο στην αναμέτρηση με τον Πήγασο σιγά-σιγά μέσω της διάθεσης στην άμυνα να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, για το 38-35 στο φινάλε του ημιχρόνου και το 50-43 στο τέλος της γ’ περιόδου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα της Βόρειας Κυνουρίας καλούνταν να παλέψει στο παρκέ για να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα στο σκορ μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης. Εν τέλει οι «βυσσίνί» άντεξαν στην πίεση της Κορινθιακής ομάδας και έφτασαν τελικά στη νίκη με σκορ 62-57, που εξασφαλίζει την πρόκριση στους φετινούς τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΚ.
ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Άστρους | 17/04/2024 (19:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταματόπουλος, Τσιραμανές.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-24 (Α’), 38-35 (Β’), 50-43 (Γ’), 62-57 (Δ’).
ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΥΡΕΑΣ (Δημήτρης Λαμπρόγιαννης): Μαντίκος 16(1), Ταβάνι 10(1), Μετρητίκας 2, Ζαχαριάς, Κοψαύτης 21(2), Διαμαντόπουλος 2, Μαυριάς 7(1), Καρκούλης 4.
ΑΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Χρήστος Ζαρρής): Ρήγας 3(1), Σαλλής, Κανατάς, Στούκας 2, Κατωπόδης 3, Σκούρας 6(2), Οικονομίδης 5(1), Αδρακτάς 16(3), Λογοθέτης, Πανούσης 22(2).