«Διπλό» στην Ερμιόνη 58-63 για τον Πήγασο που στέφθηκε Πρωταθλητής ΕΣΚΑΚ!

0
216

Την πιο «γλυκιά» νίκη της φετινής σεζόν σημείωσε ο Πήγασος Θυρέας το απόγευμα του Σαββάτου (11/05) στο κλειστό γυμναστήριο της Ερμιόνης με σκορ 58-63 επί του ΑΟ Ερμιονίδας στον 3ο τελικό των play-off της Α1 ΕΣΚΑΚ, έκανε το 2-3 στη σειρά και στέφθηκε Πρωταθλητής ΕΣΚΑΚ, κατακτώντας και το εισιτήριο ανόδου για την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα του Άστρους αν και δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό φινάλε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κατακτώντας την 3η θέση, «έσπασε» δύο φορές το πλεονέκτημα έδρας στους ημιτελικούς και στους τελικούς και δίκαια αναδείχθηκε Πρωταθλητής.

Στο αγωνιστικό σκέλος του καθοριστικότερου τελικού της φετινής σεζόν στην Α1 ΕΣΚΑΚ, σ’ ένα ματς με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και γεμάτη την εξέδρα από φιλάθλους και των δύο ομάδων, οι «βυσσινί» ουσιαστικότεροι στα κρίσιμα σημεία του ματς κατάκτησαν το ροζ φύλλο αγώνος.

Στο ξεκίνημα ο Πήγασος ξεκίνησε καλύτερα το κρίσιμο ματς και βρέθηκε προηγούμενος στο φινάλε του α’ δεκαλέπτου με 15-20, με τους «γηπεδούχους» να αντιδρούν στη συνέχεια και να ισορροπούν πλήρως στο ματς, γεγονός που αποτυπώθηκε στο 34-34 του α’ ημιχρόνου.

ΦΩΤΟ: ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

Ανάλογη αποδείχθηκε η εικόνα και του γ’ δεκαλέπτου με τον Πήγασο να «πληρώνει» κάποιες λάθος αλλά και άστοχες επιλογές στην επίθεση, χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί με προβάδισμα στο σκορ. Στο κρίσιμο φινάλε ο Πήγασος επιθετικά στηρίχθηκε στον εντυπωσιακό συνολικά στο ματς Μαντίκο, ο οποίος με 15 διαδοχικούς πόντους στο ξεκίνημα της δ’ περιόδου ουσιαστικά «ξεκλείδωσε» επιθετικά τους «βυσσινί» και από εκεί και πέρα με τη συνολική απόδοση της ομάδας της Βόρειας Κυνουρίας στο «φινάλε» ήρθε η σπουδαία νίκη με σκορ 58-63 και το τίτλος στην Α1 ΕΣΚΑΚ.

ΓΗΠΕΔΟ: Κλειστό γυμναστήριο Ερμιόνης | 11/05/2024 (18:00).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαβέλας, Σταματόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20 (Α’), 34-34 (Β’), 49-48 (Γ’), 63-68 (Δ’).
ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ (Άκης Καλαϊτζάκης): Λούζης 3(1), Βλαχόπουλος 3(1), Μαναριώτης 4(1), Καράι 3(1), Αγρίμης 16, Κατσάβελας 8, Σελλά, Μπινιάρης 11, Κοντογιάννης 9(1), Σκούρτης, Καλογιάννης 6(2).
ΠΗΓΑΣΟΣ ΘΥΡΕΑΣ (Δημήτρης Λαμπρόγιαννης, Γιώργος Κοψαύτης): Μαντίκος 32(5), Μετρητίκας, Ζαχαριάς, Κοψαύτης 17(3), Μαντάς, Διαμαντόγιαννης 7, Νίτσιος 3(1), Μαυριάς 3, Καρκούλης 6, Μεσίνης, Κουσκουνάς.

► Εξαιρετική ατμόσφαιρα και στον 3ο τελικό στο κλειστό γυμναστήριο Ερμιονίδας, με δυναμική παρουσία φιλάθλων και από τις δύο ομάδες.

► Συγχαρητήρια εξέφρασε η διοίκηση του Πήγασου στην ομάδα, τους προπονητής και τη διοίκηση του ΑΟ Ερμιονίδας και τους ευχαρίστησε για την «φιλοξενία» στη σειρά των τελικών.

► Στο πλευρό του Πήγασος βρέθηκαν στην Ερμιόνη και αρκετοί φίλοι των «βυσσινί» που στήριξαν την προσπάθεια των παικτών του κ. Λαμπρόγιαννη.

ΦΩΤΟ: ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

► Σε σχετική κοινοποίηση η διοίκηση του Πήγασου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει συνεχάρη την απόφαση της ΕΣΚΑΚ να πραγματοποιήσει την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων την ημέρα του τελικού, όπως αρμόζει σε μια τέτοια διοργάνωση, αναφέροντας: «Μια απόφαση που ίσως ξένισε πολλούς αλλά η διοίκηση του Συλλόγου μας υποστηρίζει τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες συντελούν στην ανάπτυξη του αθλήματος και θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για μελλοντικές αποφάσεις και διοργανώσεις στο μέλλον.».

► Σε σχετική ανακοίνωση των βυσσινί αποδόθηκαν τα εύσημα και στη διαιτησία όχι μόνο του 3ου τελικού αλλά όλων των αναμετρήσεων των play-off, με τους «βυσσινί» να αναφέρουν: «Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην εξαιρετική διαιτησία και το υψηλό επίπεδο όλων των διαιτητών σε όλες τις σειρές των playoff. Απέδειξαν με έμπρακτο τρόπο ότι οι «άρχοντες» του αγώνα είναι ικανοί ώστε να εξασφαλίζουν την ομαλή και δίκαιη τέλεση αγώνων υψηλού επιπέδου και να μνημονεύονται ως θετικοί και όχι ως αρνητικοί πρωταγωνιστές.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here