Το Σαββατοκύριακο 27-28/07 διεξήχθη στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20 στο οποίο ο ΓΣ Αρκαδίας εκπροσωπήθηκε από πέντε αθλητές/τριες (τέσσερις αθλητές/τριες στο χώρο των ρίψεων και ένα αθλητής στο αγώνισμα του Άλματος Επί Κοντώ).
Ο αγωνιστικός απολογισμός για τον Αρκαδικό σύλλογο και κατ’ επέκταση για τους αθλητές/τριες ήταν αρκετά ικανοποιητικός, με την κατάκτηση ενός μεταλλίου και αρκετά καλή παρουσία με καθολική παρουσία σε τελικούς με πλασαρίσματα στην πρώτη οκτάδα.
Χάλκινο μετάλλιο για το Νίκο Λυμπερόπουλο στη Δισκοβολία
Η σημαντικότερη διάκριση αναμφίβολα ήρθε από τον Δισκοβόλο πρωταθλητή του ΓΣ Αρκαδίας, Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος στον τελικό του αγωνίσματός του κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση στα 50,08μ. Σ’ έναν τελικό στον οποίο ξεχώρισαν οι Παύλος Τζαμτζής του ΓΣ Μανδρών που κυμάνθηκε σε πολύ υψηλές επιδόσεις, αλλά και το Χρήστος Παπαδόπουλος του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια, ο Αρκάς ρίπτης προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κατάφερε να πλασαριστεί στο βάθρο. Ο Λυμπερόπουλος αν και ξεκίνησε καλά στις τρεις πρώτες προσπάθειες, δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω στην τρεις επόμενες οι οποίες βγήκαν όλες άκυρες.
Αναμφίβολα πολύ σημαντική επιτυχία για τον Τριπολίτη Δισκοβόλο, ο οποίος στη διάρκεια της σεζόν και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο στη σεζόν την περίοδο των Διασυλλογικών, αντιμετώπισε κάποιες άτυχες στιγμές που τον έβγαλαν από τον καλό αγωνιστικό του ρυθμό, λόγω αποχής από πολύτιμες προπονήσεις.
Για την ιστορία ο Λυμπερόπουλος πήρε την πρόκριση για τον τελικό στον προκριματικό χωρίς πίεση με επίδοση στα 43,76μ. και την 7η θέση.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού στη Δισκοβολία είχαν ως εξής:
Θ. | ΑΘΛΗΤΗΣ | ΣΥΛΛΟΓΟΣ | ΕΠΙΔΟΣΗ |
1 | ΠΑΥΛΟΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ | ΓΣ ΜΑΝΔΡΩΝ | 54.53 SB |
2 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ | 52.68 |
3 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ | ΓΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ | 50.08 |
4 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ | ΓΣ ΜΑΝΔΡΩΝ | 49.18 |
5 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΧΡΥΣΟΒ ΔΑΡΒΙΡΑΣ | ΓΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | 49.17 |
6 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΔΗΣ | ΓΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ | 46.73 PB |
7 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ | ΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΙΑΣ | 46.59 PB |
8 | ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΝΟΤΖΙΑΝ | ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ | 43.94 |
9 | ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΤΣΕΛΙΠΓΙΩΤΗΣ | ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ | 42.89 |
10 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ | Ο.Φ.Η. | 42.77 |
11 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΚΡΙΒΟΥΛΗΣ | ΑΘΛ.ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ 64 | 38.60 |
12 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ | ΓΣ ΜΑΝΔΡΩΝ | 38.56 |
ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ | ΚΥΠΡΟΣ/(ΕΣ-OOC) | NM |
Θετική παρουσία και για τους υπόλοιπους αθλητές/τριες
Εκτός από το Νίκο Λυμπερόπουλο στη Δισκοβολία Ανδρών Κ20, η Βαλεντίνα Δρακοπούλου στη Σφυροβολία Γυναικών Κ20 με επίδοση στα 51,14μ. κατέκτησε την 4η θέση σ’ έναν τελικό που είχε επίσης πολύ υψηλό ανταγωνισμό για τη διεκδίκηση των μεταλλίων.
Σε ότι αφορά τον Χρίστο Λυμπερόπουλο στο αγώνισμα του Άλματος Επί Κοντώ, είχε αρκετά καλή παρουσία στον τελικό του αγωνίσματος όντας ο νεαρότερος σε ηλικία αθλητής από τους 11 που αγωνίστηκαν μαζί με τον Αθανασάκη. Με επίδοση στα 4,20μ. κατάφερε να πλασαριστεί στην 5η θέση.
Η Φωτεινή Βερβαινιώτη στο αγώνισμα της Σφυροβολίας Γυναικών Κ20 κατέκτησε την 7η θέση με επίδοση στα 46,36μ. όντας μια από τις νεαρότερες αθλήτριες του τελικού. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Βερβαινιώτη θα συμμετάσχει με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας και στην Διεθνή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο το σύλλογο της και φυσικά τον Αρκαδικό στίβο.
Τέλος αρκετά καλή παρουσία είχε και η Δισκοβόλος του ΓΣ Αρκαδιας, Μαρίνα Μίχαλου η οποία στον τελικό του αγωνίσματός της κατέκτησε την 7η θέση με επίδοση στα 39,94μ. που αποτελεί και καλύτερη φετινή επίδοση για την ίδια.
Η ανακοίνωση του ΓΣ Αρκαδίας…
Με σχετική ανακοίνωσή του ο ΓΣ Αρκαδίας, αναφέρθηκε στην αγωνιστική παρουσία των αθλητών/τριών του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ20, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ένα μετάλλιο και εξαιρετικές εμφανίσεις με συμμετοχές στους τελικούς των αγωνισμάτων τους ήταν ο απολογισμός του Γ.Σ. Αρκαδίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που διεξήχθη στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου.
Για ακόμα μία φορά οι ρίψεις του Γ.Σ. Αρκαδίας με προπονητή τον Κώστα Δρακόπουλο είχαν την τιμητική τους , ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο μικρότερος αθλητής του άλματος επί κοντώ Χρίστος Λυμπερόπουλος που γυμνάζεται με τον Παναγιώτη Ζαρμπαλά.
Χάλκινο μετάλλιο είχαμε από τον Νίκο Λυμπερόπουλο στη δισκοβολία ύστερα από ένα δύσκολο και σε υψηλό επίπεδο αγώνα με 50,08 μ.
Πολύ καλός αγώνας έγινε και στην σφυροβολία των γυναικών Κ20 όπου η Βαλεντίνα Δρακοπούλου κατέλαβε την 4η θέση με 51,14 μ. και η Φωτεινή Βερβαινιώτη την 7η με 46,36 μ..
Σταθερά στους τελικούς και η Μαρίνα Μίχαλου η οποία ήταν 7η αγγίζοντας για ακόμα μια φορά τα 40,00 μ. (39,94).
Τέλος ο Χρίστος Λυμπερόπουλος αν και είναι ακόμα μόλις 17 χρονών μπήκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ και κατέλαβε την 5η θέση με 4,20μ. πραγματοποιώντας για ακόμα μια φορά πολύ καλό αγώνα.
Να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Βερβαινιώτη θα άγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής μας Ομάδας και στην Διεθνή συνάντηση Ελλάδας Κύπρου εκπροσωπόντας με τον καλύτερο τρόπο τον Σύλλογο μας και την Τρίπολη.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους αθλητές και προπονητές για την υπέροχη προσπάθειά τους!».