Την επισημοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας με τον 27χρονο Αργεντίνο μέσο Χουλιάν Αντόνιο Τσίκο, πραγματοποίησε ο Asteras AKTOR, με την Αρκαδική ομάδα να ενισχύει ακόμη περισσότερο την μεσοεπιθετική του γραμμή, κυρίως σε ότι αφορά το δεξί άκρο.
Στην ανακοίνωσή της η «κιτρινομπλέ» ομάδα, αναφέρει:
«Ο ποδοσφαιριστής, Julián Antonio Chicco εντάσσεται στο δυναμικό του ASTERAS AKTOR. Ο Julián γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1998 στην πόλη Brinkmann της Αργεντινής και αγωνίζεται ως μέσος. Υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 27 και επέλεξε το Νο14 για τη φανέλα του.
Ο Julián έχει πλούσιο βιογραφικό καριέρας, ξεκινώντας από τις Ακαδημίες της Boca Juniors και φτάνοντας μέχρι την πρώτη ομάδα με την οποία έκανε 10 συμμετοχές. Επίσης, είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής σε όλα τα κλιμάκια των Τμημάτων Υποδομής, ξεκινώντας από την U15 με 6 συμμετοχές, συνεχίζοντας στην U17 έχοντας 9 συμμετοχές και 1 γκολ και φτάνοντας στην U20 με την οποία έκανε 4 συμμετοχές!
Στην ευρωπαϊκή του καριέρα, τα τελευταία χρόνια ήταν στην ισπανική Leganés, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην La Liga, πραγματοποιώντας 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας της Ισπανίας.
Καλωσορίζουμε τον Julián Antonio Chicco στην οικογένεια του ASTERAS AKTOR και τού ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία με τη φανέλα της ομάδας μας.».
Οι ποδοσφαιρικοί «σταθμοί» του Τσίκο…
Αναλυτικά ο ποδοσφαιρικοί σταθμοί του Χουλιάν Τσίκο μέχρι σήμερα, έχουν ως εξής:
■ Boca Juniors 10
■ Patronato 15-1
■ Sarmiento 26
■ Colón 31
■ Leganés 46-2
Χουλιάν Τσίκο: «Μεγάλο κίνητρο το ότι βρίσκομαι σε μια ομάδα με φιλοδοξίες»
Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του Asteras AKTOR, ο Χουλιάν Τσίκο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νέα σελίδα στην καριέρα μου. Ο Αστέρας αποτελεί για εμένα πρόκληση και μία μεγάλη ευκαιρία. Βρίσκομαι σε μια ομάδα με φιλοδοξίες και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους ανθρώπους του συλλόγου, θα δουλέψω σκληρά για να την ανταποδώσω και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.».