«Χορταστικό» 3-3 στην Τρίπολη, με τον Αστέρα να κερδίζει τις εντυπώσεις, απέναντι στον ΠΑΟΚ

0
197
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR.

Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 ο Αστέρας Τρίπολης με δεδομένο ότι αγνοούσε μέχρι το βράδυ της Κυριακής (28/09), καλούνταν να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Ζητούμενο σε κάθε περίπτωση αποτελούσε για τους «κιτρινομπλέ» στο πως η ομάδα θα έφτανε το συντομότερο δυνατό στην κατάκτηση του πρώτο της «τριπόντου».

Τελικά σ’ ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς με ρυθμό, φάσεις και ανατροπές, οι «Αρκάδες» δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη τους φετινή νίκη. Παρ’ όλα αυτά αν αναλογιστεί κανείς την αγωνιστική διάθεση των παικτών του Σάββα Παντελίδη σ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, την απόδοσή και αποτελεσματικότητά τους στην αμυντική τους λειτουργία, αλλά και τον τρόπο που κατά διαστήματα αναπτύχθηκαν και απείλησαν, ο Asteras AKTOR πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

 

Καλό ξεκίνημα για τους «κιτρινομπλέ», τούμπα το ματς σ’ ένα 15λεπτο για τον ΠΑΟΚ…

Με διάθεση να πιέσει ψηλά και να μην επιτρέψει στους «μελανόλευκους» να κυκλοφορήσουν εύκολα τη μπάλα, ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Asteras AKTOR, ο οποίος με αυτή του την τακτική ευτύχησε να προηγηθεί από νωρίς στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Συγκεκριμένα στο 7’ μετά από λάθος του Μεϊτέ και εξαιρετική μπαλιά του Μούμο, ο Μακέντα απέναντι στον Παβλένα εκτέλεσε εύστοχα με πλασέ για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς προσπαθώντας να αντιδράσει, αλλά οι «γηπεδούχοι» συνέχισαν με υψηλούς ρυθμούς, πίεση και απειλητικές επισκέψεις στην αντίπαλη εστία, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΠΑΟΚ. Στο 14’ το σουτ του Έντερ από καλή θέση κόντραρε σε σώματα αμυντικών. Στη συνέχεια όμως ακολούθησε η ουσιαστική απάντηση του ΠΑΟΚ. Στο 19’ οι «φιλοξενούμενοι» κέρδισαν πέναλτι με τον Ντεσπόντοφ, σε μαρκάρισμα του Φερνάντεθ (σε μια φάση πολύ οριακή για το αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής), με τον ίδιο παίκτη να εκτελεί εύστοχα στο 21’ για το 1-1. Στο 26’ μετά από σουτ του Κωνσταντέλια εκτός περιοχής, ήρθε και η ανατροπή για τον ΠΑΟΚ που μέσα σ’ ένα πεντάλεπτο πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 1-2.

Παρ’ όλα αυτά οι «γηπεδούχοι» συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας με τη σειρά τους ένα δεύτερο γκολ. Στο 29’ μετά από σέντρα του Καλτσά σε εκτέλεση φάουλ, ο Μακέντα με φοβερή κεφαλιά ανάγκασε τον Παβλένκα σε σπουδαία επέμβαση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μούμο με «κεραυνό» εκτός αντίπαλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ. Αντ’ αυτού όμως στο 33’ ο κ. Τσιμεντερίδης μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, υπέδειξε πέναλτι σε χτύπημα στον Τσάλοφ από τον Φερνάντεθ σε διεκδίκηση της μπάλας εντός περιοχής. Ο Τσάλοφ εκτέλεσε εύστοχα για να δώσει προβάδισμα στο Δικέφαλο του Βορρά με 1-3.

Σ’ ένα χρονικό σημείο στο οποίο οι «γηπεδούχοι» θα μπορούσαν να «καταρρεύσουν» πναυματικά από την εξέλιξη του παιχνιδιού, με διάθεση και προσήλωση στο αρχικό τους πλάνο, κατάφεραν να αντιδράσουν στο 45’+2’ μειώνοντας σε 2-3. Ήταν η φάση στην οποία μετά από γύρισμα της μπάλας από τον Φερνάντεθ από δεξιά, ο Μούμο από πολύ καλή θέση με πλασέ ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ακόμη μία μεγάλη επέμβαση, αλλά στην εξέλιξη της φάσης με δυνατό σουτ του Εμμανουηλίδη η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατάληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

 

Με διάθεση, πίεση και αποτελεσματικότητα η ισοφάριση για τον Asteras AKTOR

Με διάθεση να πιέσει ψηλά και συνεχίσει την προσπάθεια για ουσιαστική «επιστροφή» στο ματς, μην επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να βρει τις προϋποθέσεις για να πετύχει και τέταρτο γκολ, ξεκίνησε ο Asteras AKTOR το β’ ημίχρονο. Οι ισορροπίες στη συνέχεια ήταν «λεπτές» σε ότι αφορά την έκβαση του ματς.

Στο 62’ μετά από διαγώνιο σουτ του Ζίβκοβιτς, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκτός εστίας του Αστέρα. Οι «Αρκάδες» συνέχισαν με μεγάλη αγωνιστική διάθεση να ασκούν πίεση στον ΠΑΟΚ και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος του αντιπάλου. Στο 74’ τελικά μετά από μακρινό σουτ του Μπαρτόλο η μπάλα κόντραρε σε σώματα και στρώθηκε ουσιαστικά στον Τζιοακίνι που απέναντι στον Παβλένκα, πλάσαρε εύστοχα για το 3-3. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει. Στο 82’ μετά από κόρνερ των «φιλοξενούμενων», ο Λόβρεν απείλησε με επικίνδυνη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 83’ ο Ιβανούσετς με επικίνδυνο πλασέ από το ύψος της αντίπαλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR.

Ο Αστέρας προσπάθησε σε κάποια περιπτώσεις να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά του έλλειψε η αποτελεσματικότητα για ένα τέταρτο και ενδεχομένως νικητήριο γκολ. Στο φινάλε ο κ. Τσιμεντερίδης έδωσε δεύτερη κίτρινη και απέβαλε τον Πόμονη, για καθυστέρηση στην επαναφορά της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας εκνευρισμό στον «γηπεδούχους». Μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι στο σκορ με τις δύο ομάδες να μοιράζονται το βαθμό της ισοπαλίας.

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» | 28/09/2025 (20:00).
ΚΑΙΡΟΣ: Βροχερός.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης).
ΒΟΗΘΟΙ: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Αλέξανδρος Μπαλιάκας (Κοζάνης).
Δ’ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Τομάρας (Θράκης).
VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).
AVAR: Δημήτριος Μόσχου (Λασιθίου).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου).
ΤΕΡΜΑΤΑ: 7’ Μακέντα, 45’+2’ Εμμανουηλίδης, 74’ Τζιοακίνι | 21’ (πεν.) Ντεσπόντοφ, 26’ Κωνσταντέλιας, 34’ (πεν.) Τσάλοφ.
ΑΣΙΣΤ: 7’ Μούμο.
ΔΟΚΑΡΙΑ: 29’ Μούμο.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19’ Καλτσάς, 33’ Φερνάντεθ, 47’ Εμμανουηλίδης, 56’ Πομόνης, 85’ Παπαδόπουλος, 89’ Πομόνης, Κετού | 28’ Κένι, 40’ Καμαρά, 65’ Οζντόεφ, 67’ Ζίβκοβιτς.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 89’ Πομόνης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Φερνάντεθ, Σίπτσιτς, Ιβανόφ, Πομόνης, Αλάγκμπε (69’ Αλμύρας), Έντερ (63’ Μπαρτόλο), Μουνιόθ, Καλτσάς, Μακέντα (62’ Τζιοακίνι), Εμμανουηλίδης.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Τέιλορ, Καμαρά (53’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Ιβανούσετς), Κωνσταντέλιας, Τάισον (53’ Ζίβκοβιτς), Τσάλοφ (70’ Γιακουμάκης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here