11192018Δευ
Thursday
 

Ένα τέτοιο μικρό κλειστό γυμναστήριο έχει ανάγκη η Τρίπολη…! (+φωτό, vid)

KLEISTO GYM SKIATHOS 01Το «Κόντρα Επίθεση» και προσωπικά ο συντάκτης αυτού του κειμένου όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέσα από την αρθρογραφία μου στην εφημερίδα «Αρκαδικές Ειδήσεις», είχα ασχοληθεί και αναδείξει και θα συνεχίσω να το κάνω, την αναγκαιότητα της περιοχής μας για τη δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Τρίπολης που θα δώσει τεράστια «ανάσα» στα τοπικά σωματεία και στο σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αθλητικών χώρων. Έλλειψη αθλητικών χώρων που μόνο όσοι ασχολούνται με τον τοπικό αθλητισμό και παρακολουθούν την καθημερινότητα των τοπικών σωματείων γνωρίζουν πόσο σοβαρή είναι! Το θέμα αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα να το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο, με σχετική έρευνα που ετοιμάζουμε.

Τις προηγούμενες ημέρες καταγράφοντας την τοπική επικαιρότητα και αναζητώντας κάποιες πληροφορίες μέσω διαδικτύου, η προσοχή μου έπεσε τυχαία σε μια φωτογραφία ενός πανέμορφου μικρού κλειστού γυμναστηρίου. Πριν ακόμη ανοίξω την συγκεκριμένη φωτογραφία σε μεγαλύτερο μέγεθος, ήμουν πεπεισμένος ότι το εν λόγω κλειστό γυμναστήριο βρισκόταν κάπου στο εξωτερικό!

Κι όμως τελικά έκανα λάθος. Το συγκεκριμένο κλειστό γυμναστήριο όχι μόνο υπάρχει και λειτουργεί κανονικά, αλλά έχει κατασκευαστεί πρόσφατα σ’ ένα όμορφο Ελληνικό νησί, όπως είναι η Σκιάθος! Οι τοπικοί άρχοντες εκεί φρόντισαν να κατασκευάσουν ένα μικρό αλλά πανέμορφο κλειστό γυμναστήριο χωρίς να μπουν στη διαδικασία να ψάξουν τεράστιους πόρους για την υλοποίησή του!

Μια κατασκευή που δεν χρειάστηκε ότι πολύ καιρό, αλλά ούτε και υπέρογκα κονδύλια και πόρους, αλλά παρ’ όλα αυτά εξυπηρετεί και με το παραπάνω προπονήσεις συλλόγων σε αθλήματά του μπάσκετ, του βόλεϊ και όχι μόνο και φυσικά μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και επίσημες αναμετρήσεις.

Κατασκευαστικά το έργο περιλαμβάνει τον αγωνιστικό χώρο με παρκέ όπως τον περιβάλλοντα χώρο που περιλαμβάνει τους πάγκους, τη γραμματεία και απέναντι μια μικρή λυόμενη κερκίδα τριών σειρών και 120 περίπου θέσεων, το οποίο ουσιαστικά στεγάζεται με μια πανέμορφη κυκλική σιδηροκατασκευή. Όσο για τους χώρους αποδυτηρίων; Οι σχετικές μελέτες όπως φαίνεται και από τα σχέδια της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης, περιλαμβάνει κοντέινερ ειδικά κατασκευασμένα που να καλύπτουν τις ανάγκες σε ντουζιέρες και τουαλέτες που είναι εφαπτόμενα με την εξωτερική πλευρά του κλειστού γυμναστηρίου.

Το βασικά κατασκευαστικά μέρη του κλειστού γυμναστηρίου ουσιαστικά αποτελούνται από σιδηροκατασκευή που ουσιαστικά αποτελεί την οροφή, τον αγωνιστικό χώρο με το σχετικό εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα χώρο με τα κοντέινερ-αποδυτήρια. Αυτά!

Προσιτό οικονομικά ως σημαντικό έργο υποδομής που θα μπορούσε με τη βούληση Δήμου Τρίπολης και Περιφέρειας Πελοποννήσου να προχωρήσει κάποια στιγμή. Δυστυχώς ουσιαστική βούληση παρά τις δυσκολίες δεν φαίνεται να υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια. Αντιθέτως αφιερώθηκαν ποσά για δημιουργία υποδομών που επί της ουσίας δεν εξυπηρέτησαν τα τοπικά σωματεία και τους αθλούμενους της ευρύτερης περιοχής (σ.σ. γήπεδο μπιτς βόλεϊ), όταν οι ανάγκες για ουσιαστικές αθλητικές υποδομές ήταν μεγαλύτερες (ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ ή φύλαξη των χρημάτων που δαπανήθηκαν ως αποθεματικό για τη δημιουργία κάποια στιγμή ενός μικρού κλειστού προπονητηρίου ή κάποιας άλλης σημαντικής αθλητικής εγκατάστασης).

 

Λίγα λόγια για το κλειστό γυμναστήριο Σκιάθου…

Το κλειστό γυμναστήριο Σκιάθου ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2016 από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο προϋπολογισμού 459.915,64 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εκείνης της περιόδου από το ert.grόσον αφορά τα στοιχεία και την περιγραφή του συγκεκριμένου έργου, αυτά είχαν ως εξής:

Το έργο αφορούσε στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργήθηκε ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών και των φορέων της Σκιάθου. Με το έργο αυτό η Σκιάθος απέκτησε έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελούσε τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ) που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

http://skiathosbasketball.gr

http://mouzakinews.gr

http://trikalavoice.gr

https://magnesianews.gr

http://trikalaola.gr

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:

SKIATHOS LIFE_TV

ΠΗΓΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

http://ert.gr


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.