12192018Τετ
Thursday
 

Skiritida R3N... ένας αγώνας με Ολυμπιακά ιδεώδη!

SKIRITIDA RUN XOULIARAS 01

ΓΡΑΦΕΙ ο Θάνος Χουλιάρας (*)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο εξαιρετικός(από κάθε άποψη) αγώνας δρόμου, Skiritida R3N 2018. Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, αθλητές κάθε ηλικίας, κάθε φύλου, κάθε χρώματος, από διάφορες χώρες έδωσαν το παρών σε έναν αγώνα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αγώνες που έχουν πανελλήνια απήχηση και ο λόγος είναι πως και το Skiritida πλέον αποτελεί αγώνα πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Προσφέρει στους συμμετέχοντες πολλά οφέλη κυρίως ψυχικά.

Το Ολυμπιακό Πνεύμα που εκφράζει, συνδέεται με τις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η γενικότερη φιλοσοφία του Ολυμπισμού στηρίζεται στις αρχές της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας με σκοπό τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπισμός οδηγεί σε έναν άλλο, εξιδανικευμένο τρόπο ζωής, που τόσο έχει ανάγκη η σύγχρονη κοινωνία των πολιτών.

Η πνευματική, εκπαιδευτική και πολιτισμική διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων όμως, είναι και αυτή που προσδιορίζει τη συνοχή και τη μελλοντική πορεία του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος. Προς την κατεύθυνση αυτή αναγνωρίζεται διεθνώς η ανάγκη διατήρησης και διάδοσης των αξιών του Ολυμπιακού Πνεύματος που θεμελιώνουν τη σύγχρονη Ολυμπιακή φιλοσοφία και παιδεία και συγκροτούν τον ισχυρότερο πνευματικό δεσμό του αθλητισμού με τις κοινωνίες.

Οι αρχές που πρεσβέυει το Skiritida Run, αποτελούν κληρονομιά, για όλο και καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον, με περισσότερο κόσμο σε κάθε αγώνα, με περισσότερη αγάπη για την διοργάνωση και περισσότερο κουράγιο, κάτι που θα αποδεικνύεται πάντα στην ολοκλήρωση του αγώνα και θα υπογράφεται με την επιτυχία του.

Ενός αγώνα που στηρίζεται σε γερές βάσεις και θεμέλια. Αστέρας Τρίπολης, Οικολογική Αρκαδική Φάρμα, Stoiximan καθώς και οι υπόλοιποι χορηγοί είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες κάθε χρόνο κατασκευάζεται ένας αγώνας διεθνών προδιαγραφών. Αντάξιος των πρωταθλητών!

Κατάγομαι από την περιοχή της Ολυμπίας, έχω δίπλα μου τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, τη Νέδα, το Λύκαιο και το Κοτύλιο, τη Φιγαλεία και τρέχοντας στο SKIRITDA RUN ένιωσα πως τρέχω μέσα στα βουνά της Ολυμπίας, στα πυκνά δάση της Ολυμπιακής Γής. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι τον αγώνα αυτό..να βοηθήσουμε..να δώσουμε πάτημα να διπλασιαστούν οι συμμετοχές. Το αξίζει...θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

(*) Ο Θάνος Χουλιάρας αποτελεί Μέλος Ευρωπαικής Κοινότητας Νέων (EYCA) στον τομέα Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία.

 


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.