01222019Τρι
Thursday
 

Κολύμβηση, ευγενής άμιλλα, ανταγωνισμός και ιδιαίτερα μαθήματα!

KOLYMVISI 01

ΓΡΑΦΕΙ ο Γιώργος Σωτηρόπουλος (*)

Tο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο κολυμβητήριο της πόλης μας το που λειτουργεί σε άριστη κατάσταση, παρακολούθησα σαν θεατής αλλά και ως πρώην πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Αρκαδίας Τρίπολης το 12ο κύπελλο ΚΟΑΤ. Σε αυτό έλαβαν μέρος περίπου 600 κολυμβητές ηλικίας από 9-17 ετών από όλη την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ  και την ΑΤΤΙΚΗ με μεγάλο υγιές συναγωνισμό μεταξύ τους. Δεν θα σταθώ στα αποτελέσματα αλλά σε κάποιες σκέψεις που έκανα βλέποντας τα ονόματα και τις ομάδες που συμμετείχαν. Διαπίστωσα λοιπόν ότι η μόνη ομάδα που συμμετείχε από την πόλη μου ήταν η διοργανώτρια ομάδα του ΚΟΑΤ με πολλές μάλιστα επιτυχίες και καμία άλλη από αυτές που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της κολύμβησης. Με αφορμή αυτό θέλω να διατυπώσω κάποιες σκέψεις και απορίες που μου δημιουργήθηκαν από την ενασχόλησή μου 23 χρόνια με το όμορφο αυτό άθλημα της κολύμβησης από διάφορες θέσεις:

1. Δεν υπάρχουν άλλα παιδιά από τις άλλες ομάδες να συναγωνιστούν ανεξαρτήτου αποτελέσματος και χρόνων με αθλητές άλλων συλλόγων;

2. Οι γονείς που πηγαίνουν καθημερινά στο κολυμβητήριο τα παιδιά τους δεν επιθυμούν μέσα από τις δύσκολες προσπάθειες - προπονήσεις να συμμετέχουν τα παιδιά τους σε αγώνες, με οποιαδήποτε αποτελέσματα και αν φέρουν;

3. Μόνο ο ΚΟΑΤ έχει την δυνατότητα να συμμετέχει σε αγώνες τόσο εδώ όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο;

4. Οι γονείς κάνουν τυχαία επιλογή συλλόγων ή βλέπουν και την δραστηριότητα αυτών και τη διάρκεια μίας σεζόν; 

5. Κάποιοι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιαίτερα μαθήματα, για τους δικούς τους λόγους, νομίζω ότι στερούν το δικαίωμα από τα παιδιά τους να συναγωνιστούν και να προσπαθήσουν με την ευγενή άμιλλα να δουν τους κόπους τους να επιβραβεύονται. Δεν εξετάζω το ενδεχόμενο ότι κάνουν χωρίς νόμιμες αποδείξεις πληρωμής από μέρος των προπονητών με την ανοχή κάποιων μέσα σε δημόσιο χώρο, γιατί αυτό είναι δουλειά της Διοίκησης του κολυμβητηρίου, αλλά και των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών στη πόλη μας.

6.Τα μέλη των συλλόγων (γονείς) επιθυμούν από τις διοικήσεις των συλλόγων που ανήκουν ενημέρωση, γιατί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα συμμετοχής σε κάποιους αγώνες από το σύνολο των αθλητών τους;

7.Η Δημοτική αρχή κάνει ότι είναι δυνατόν εδώ και χρόνια αυτό το στολίδι της πόλης να λειτουργεί κανονικά σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Μήπως θα έπρεπε και οι σύλλογοι να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε αγώνες αλλά και διάφορες άλλες εκδηλώσεις έτσι ώστε να υπάρχει και η ανταποδοτικότητα προς τους δημότες (σ.σ. Επιχειρήσεις κ.λ.π.) φέρνοντας επισκέπτες (1500 περίπου, αθλητές-προπονητές-γονείς στο 12ο κύπελλο) στην πόλη μας;

8. Το κολύμπι είναι άθλημα αλλά και παιχνίδι και όχι φιλολογικά, φυσικομαθηματικά, και άλλα μαθήματα που κάποιες φορές, είναι και αναγκαία τα ιδιαίτερα μαθήματα. Το παιχνίδι λοιπόν θέλει παρέα, γιατί είναι χαρά αλλά και γιατί το παιδί δεν μπορεί να παίζει μόνο του για να βλέπει αποτελέσματα.

9. Γι’ αυτό πριν οι γονείς πάνε τα παιδιά τους στο όμορφο αυτό άθλημα της κολύμβησης για εκμάθηση πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι τις επιλογές τους προς το όφελος των παιδιών του.

Αυτές ήταν μερικές σκέψεις μου και πιστεύω να μην σας κούρασα!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

 

Υ.Γ. Πάντως τη χαρά μου για την επιτυχία των αγώνων, το γεμάτο κόσμο κολυμβητήριο και το πλήθος αθλητών, προπονητών, γονέων στην πόλη μου, δεν μπορώ να την περιγράψω! 

 

(*) Ο Γιώργος Σωτηρόπουλος είναι επί σειρά ετών παράγοντας, αλλά και Πρόεδρος στον Κολυμβητικό Όμιλο Αρκαδίας (ΚΟΑΤ).


Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Alternative flash content

Requirements

KATASTIMA ENOIKIAZETAI BANNER

IRIDA SWIMMING BANNER

VARDOUNIOTIS ALEXIOS BANNER

aspet banner 2018-19

Επι του πιεστηριου

Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.contraepithesi.gr και για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Αποδοχή» για να συνεχίσετε ή επιλέξτε «Περισσότερες πληροφορίες» για να δείτε λεπτομερείς περιγραφές των τύπων cookies που χρησιμοποιούτνται από τον ιστότοπο μας, καθώς και των εφαρμογών διαχείρισης της κίνησης για να επιλέξετε αν θα αποδεχτείτε ορισμένα από αυτά ή όχι.